Olvasói levelek

Sargentini nyílt levél

Nagyon nagy szükség van ilyen levelek küldésére.

A tüntetők „adventi várakozása”

A biblikus üzenet karácsony adventjén az „örvendjetek az Úrban szüntelen”, de a „szétdobáló” sötét erő ezt nem nézheti tétlenül. Ezért inspirálja a gyűlöletet, őrjöngést, agressziót és a zavargást éppen karácsony előtt tüntetések formájában

A nihilek adventje

Nézem a felvonulókat, az Országház előtti csőcselék ordítozását, amely a száz évvel ezelőtti csődületre emlékeztet. Csakhogy akkor kiábrándult katonák, kilátástalan, kiéhezett kommunista szólamokkal félrevezetett emberek tolongtak rongyokban, most meg melegen öltözött, és az éhséget és a diktatúrát nem ismerő csőcselék őrjöng a jólétében.

Erőszakra uszító röpcédulákat szórtak szét a fővárosban

Uszításra alkalmas és erőszakra buzdító röpcédulákat szórtak szét a fővárosban Bajnai Gordon volt kormányfő alapítványának (Haza és Haladás) aktivistái, akiket nagy valószínűséggel egy, a bevándorláspárti spekulánshoz és Hillary Clinton bukott amerikai elnökjelölthöz köthető alapítvány (Center for American Progress) pénzel. Erre utal a röpcédula aláírása is.

Dr. Papp Lajos: Adventi gondolatok 2018-ban

Az elmúlt években, különösen az utóbbi hónapokban jelentősen fokozódtak azon elektronikus felületen megjelent írások, melyek a nevem felhasználásával – sokszor fényképek mellékletével-, olyan tartalmat jelentettek meg, melyek egészben, vagy részelmeiben valótlanságokat tartalmaztak.

Lélektani hadviselés az európai népek ellen

Az a mód, ahogyan az EU és az ENSZ maga alá akarja gyűrni az európai népeket, nemzetállamokat (az európai kultúrát, úgy ahogy van), minden jel szerint tudatos és szándékos, emellett megtervezett, ugyanis sajátos pszichológiai törvényszerűségeken alapul: a tekintély és a csoportnyomás befolyásoló hatásán.

A strasbourgi bírósághoz fordul a református egyház

A román legfelsőbb bíróság csütörtökön jogerősen elutasította a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium államosított épületeinek a visszaszolgáltatását – közölte az MTI-vel az intézmény szóvivője.

Olvasóink reakciói a napi aktuális eseményekre 2.

Na beleástam magam a túlóratörvénybe, mégpedig európai szinten. Az új jogszabály szinte tükörfordítása a német, az osztrák, a francia törvényeknek.

Karácsonyi jókívánságok

„És az élet megjelent, és láttuk, és tanúbizonyságot teszünk Róla, és hirdetjük néktek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nékünk.” (1Jn 1,2)

Olvasóink reakciói a napi aktuális eseményekre

Az ellenzék ilyen provokatív cselekedetei kiverik a biztosítékot a kormánypárti és a jóérzésű emberek körében.

Miért olyan ritka a konstruktív ellenzék? – avagy csernátoniak a parlamentben

Miért oly ritka? Azért, mert az ellenzékiség (tisztelet az alig létező kivételnek) a demokratikus parlamentarizmus építményén belül egy olyan félresikeredett konstrukció, amely – úgy tűnik – eleve alkalmatlan a demokrácia gyakorlására. Fából vaskarika. És nem csak Magyarországon.

Választói vélemény Szabó Tímea képviselő asszonynak

Amikor Juhász Péter és bandája belesípolt a Himnuszba egyik nemzeti ünnepünkön, azt hittem, hogy ennél már nincs lejjebb. Hát van!

Olvasói hozzászólások

Ami ma a Magyar Parlamentben történt, felfoghatatlan és felháborító. Az ellenzék túl lépte azt a bizonyos határt.

A Százak Tanácsa adventi üzenete

„A Haza sorsához méltó magatartást kell tanúsítanunk! ” – figyelmeztette a magyar társadalmat nyolcvan éve Németh László. Ma a környezetszennyezés, a túlnépesedés (vagy éppen a népességfogyás) a helyi háborúk sokasága, a végletes eszmei megosztottság mögött lehetetlen nem látnunk a széthullott erkölcsi értékrend válságát. A világ mai globális válságának gyökere: a lélek zavara.

Legtöbb embernek fogalma sincs erről…

Az ország legnagyobb kiárusítója, Gyurcsány Ferenc olyan szerződéseket kötött külföldi gigavállalatokkal, amelyek árát mind a mai napig nyögjük.

Böjte Csaba: Adventi üzenet

Körülöttem forrong minden! Vitázó politikusok, választásra készülnek, jót akarnak, dicsérik magukat és szidják egymást. Kapzsi bankárok által felhergelt, fölösleges üveggyöngyök után futkosó, kapkodó emberek kiabálnak, vagy értetlenül, tanácstalanul néznek maguk elé.

KARÁCSONYI VÁSÁR ÉS ELŐADÁSSOROZAT

2018. december 17-22. között a Budavári Polgári Szalonban (1011 Budapest, Fő utca 28.) Nyitva tartás minden nap 12:00 – 20:00 Szervezők: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, Tabáni Fiatalok Társasága

ROMÁNIA: ZÁSZLÓKKAL TAKART VALÓSÁG

A napokban az egyik kolozsvári kollégám határ menti magyar fürdőhelyek után kérdezősködött. Mint mondta, semmi esetre sem szeretné az országban tölteni december elsejét. Inkább hosszú hétvégére megy, és csak akkor tér haza, ha lecsillapodtak a centenáriumi kedélyek.

MEGHÍVÓ

Domonkos László: Lélek és szögesdrót – Szolzsenyicin, magyar ecsettel Könyvbemutató 2018. december 11. 18 óra Jókai Anna Szalon (Budapest, I. ker. Iskola u. 28.) Regisztráció: jokaiannaszalon@budavar.hu

Neoliberális fogalmi zűrzavar

Ha egy földönkívüli érkezne hozzánk és hallgatná a közbeszédet, figyelné a médiát, nem tudna eligazodni rajta, mert fogalmi zűrzavar jött létre. Már rögtön a liberális és neoliberális fogalmak között keveredés van.

Egy sokoldalú alkotó: Lugosi Babett

A MÁSODIK SZABÁLY IN MEMORIAM OLOFSSON PLACID című kötet rövidesen megjelenik. A könyv 2018. december 9-én és 16-án a Ciszterci Szent Imre-templomban, a szentmisék után megvásárolható!

Bevándoroltatás

Gyakran elhangzik köreinkben is, hogy a bevándorlás pártiak olcsó munkaerőhöz kívánnak jutni Európában.

Könyvajánló

Pál István: Csodálatos Magyarország versek

Meghívó

Helyszín: Intercisa Múzeum Dunaújváros, Városháza tér 4., II. emeleti előadóterem Időpont: 2018. november 29. 17:00 óra

MEGHÍVÓ 60. BVSC – ZUGLÓ ESTÉK

Helyszín: LIPTÁK VILLA, Zugló, Hermina út 3. Időpont: 2018. november 30. (péntek) 18:00

Trianon-másképpen

Trianon fájó seb volt, s talán marad még sokáig. Örök mementója annak, hogy az erő birtokosai mi mindenre képesek.

Napszállta – Legyen vége már!

Megint megjelent egy hazugság, egy történelemhamisító film Napszállta címmel, amely 1,6 milliárd forint állami támogatást kapott az adófizetők pénzéből.

Programajánló

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ Időpont: 2018. december 9. 11:30; 14:00; 16:30; 19:30 óra

Meghívó

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozata tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait a XIV. Kárpát-medencei Asszonytalálkozóra Időpont: 2018. november 24., szombat, 10:00 – 14:00 Helyszín: Országház, Felsőházi terem (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.) A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Meghívó „Akikért nem szólt a harang”

Helyszín: Szent István bazilika V. Budapest, Szent István tér Időpont: 2018. november 25. 13:15

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!