Civil Misszió Bemutatása

Tisztelt Barátaink, Szellemi Honvédőink!

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 2016 óta szervez „Korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetésbe való beszállítási lehetőségei” címmel ételbemutatóval egybekötött közéleti kerekasztal-beszélgetéseket, amelyeken bemutatásra került az a négy évszakos receptgyűjtemény is, amit a CÖF – CÖKA dolgozott ki a CÖF-séf szakmai közreműködésével a kormány által elkezdett, a közétkeztetés és gyermekétkeztetés minőségi javulását eredményező menzareformhoz kapcsolódó szakmai háttéranyagként.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyermekétkeztetés a helyi gazdálkodók által megtermelt helyi alapanyagok minél nagyobb arányán alapuljon, ezzel is segítve a vidéki gazdálkodók helyzetét.

 A fenti misszió – a CÖF – CÖKA magántámogatóinak jóvoltából – az elmúlt években kiegészült házi konzerváló automaták ingyenesen kitelepítésével is, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel már országosan végeznek, így adva eszközt a családi vállalkozások kiszélesítéséhez, kisközösségek fenntarthatóságának növeléséhez. 

Nagycsaládoknak, kisvállalkozóknak, civil szervezeteknek, szociális intézményeknek, példaértékűen működő gyermekétkeztetési konyháknak adományoztak már befőzőautomatákat, ahol a gépek segítségével helyi alapanyagokból egészséges termékeket készíthetnek, ide értve természetesen a háztáji kiskertekben termő gyümölcsöket, zöldségeket is.

https://civilosszefogas.hu/hazi-befozoberendezes/

Korábban:

Folyamatosan végzett civil missziónkat megjelenítő rövid filmjeinket minden határon inneni és túli közösség figyelmébe ajánljuk.A CÖF-CÖKA, nagyra becsülve az MVM civil missziónkat segítő támogatását, önkéntes munkájával a filmekben megjelenített tárgykörökben a jelentkezőket segíti. Jelezzük továbbá, hogy korszerű gyermek- és családi étkeztetéshez kapcsolódó, szezonálisan megjelenő könyveinket minden főzőkonyhával rendelkező kistelepülésre eljuttatjuk, remélve, hogy ezzel is hozzájárulhatunk az óvodás és iskoláskorú gyermekek egészségesebb táplálkozását. Kérésre a szülői munkaközösségeknek bemutatót, a gyermekeknek kóstolókat tartunk. A technológiák betanítását a főzést végző szakemberek részére biztosítjuk. Minden eszközünkkel azon vagyunk, hogy szolgáltatásunkat civil partnereink minél nagyobb számban tudják igénybe venni.
Ide vonatkozó munkánk kiterjed a kistermelői közösségek szervezésére. Kiemelkedően fontosnak tartjuk az Európai Unió Civil Együttműködési Tanács létrehozását, amelynek előkészítését folyamatosan végezzük.
Szeretettel várunk minden olyan aktív civil polgárt, aki szellemi honvédőink sorába kíván belépni.

Jelentkezzen itt.

Természetesen az 1%-os jövedelemadóval kapcsolatos ismeretterjesztésünk az aktuális időpontban került az érintettek elé, válogatás nélkül minden közösség segítése érdekében.

Üdvözlettel

CÖF-CÖKA vezetősége

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Korszerű táplálkozás, gyermekétkeztetés

Ételbemutatóval és az ételek elkészítésének betanításával kapcsolatban keressen bennünket emailcímünkön.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Termelői közösségek, családi vállalkozások

Helyi termelői közösségek szervezését folyamatosan végezzük. Várjuk jelentkezését itt.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Európai Szellemi Honvédelem

Civilitika a népfelség tudománya

Töltse le a digitális könyvet a képre kattintva. Elérhető magyar, angol, német, lengyel, és francia nyelven.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!