Olvasói levelek

Meghívó

A Századvég Kiadó irodalmi szociográfiai pályázatot hirdetett, amelynek célja a magyar vidék, városok, települések, a magyar kultúrtáj bemutatása volt, ismeretterjesztő és szépirodalmi formában egyaránt. A pályázat eredménye alapján két mű nyerte el a zsűri tetszését. A pályaművek bemutatása a nagyközönség …

Olvass tovább

Szóljanak a harangok!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2024-ben is folytatja a trianoni békediktátum évfordulójához kapcsolódó hagyományukat, ezért harangozásra és imára hívja a Kárpát-medence magyar vallási közösségeit június 4-én 16.30-kor a magyar nemzet egységéért, a keresztény hit védelméért és kiemelten a békéért. A felhívás teljes szövege elérhető honlapukon és Facebook-oldalukon. Remélve, hogy idén is …

Olvass tovább

Meghívó kihelyezett Civil Akadémiára – Miskolc

A CÖF Klub Miskolc tisztelettel meghívja Önöket a „Miskolc a fejlődés útjára lép” című kihelyezett Civil Akadémiájára.Vendég: Tóth-Szántai József, a FIDESZ által támogatott polgármester- jelöltIdőpont: 2024. május 30. csütörtök 18 óraHelyszín: Tudomány és Technika Háza (Miskolc, Görgey A. u. 5.) …

Olvass tovább

Ima a békéért

SZENTHÁROMSÁG  EGY  ISTEN, ALÁZATTAL  KÉRLEK, HOGY SZŰZ MÁRIA, SZENT  MIHÁLY ARKANGYAL, AZ  ÖSSZES ANGYALOK ÉS  SZENTEK  KÖZBENJÁRÁSÁRA ADD MEG AZT A NAGY  KEGYELMET, HOGY A SÖTÉTSÉG  ERŐIT LEGYŐZHESSÜK  MAGYARORSZÁGON, LENGYELORSZÁGBAN… ÉS AZ EGÉSZ VILÁGON, A MI URUNK  JÉZUS KRISZTUS KERESZTÚTJA  …

Olvass tovább

Európai Helyzet 2024

Sajnos, Európa vezetői jelenleg is ugyan olyanok, mint az I. és a II. világháború idején a vezetők voltak!  A fűtött meleg lakásból és kellemes családi környezetből, a hasonszőrű baráti társaságból nagyon könnyű háborúba küldeni egy nemzedék fiatalságát, különösen akkor, ha még …

Olvass tovább

Fehérvárra menő hadi út bizonyítható földrajzi elhelyezkedése – előadás

Az eddigi álláspont szerint az az út Székesfehérvár és az akkor nem létező Kesztölc (a Tolna megyei Várdomb közelében) között húzódott. Ennek az útnak léte nem bizonyítható az adott időszakban: nincsenek meg a birtokon megadott települések és hiányzik a hadiút …

Olvass tovább

MEGHÍVÓ – MÁGA Zoltán miskolci jótékonysági koncertje

Az Eszmék és Értékek Alapítvány ezúton tisztelettel meghívja Mága Zoltán miskolci jótékonysági koncertjére, amelynek célja a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház Családok Átmeneti Otthona támogatása.  Adományát a helyszínen kihelyezett perselybe, vagy a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház Családok Átmeneti Otthona saját számlaszámára, utalással …

Olvass tovább

Várkapitányság kedvezményes júniusi programajánló

30% KEDVEZMÉNY A BUDAVÁRI PALOTANEGYED PROGRAMJAIRA

Olvasói levelek

Tisztelt Vezetőség! Bár már csak 1 hónap van hátra az EP választásokig, nem is értem ebben a helyzetben vajon miért nem szerveznek egy olyan Békemenetet, mely többszörösen és valóban és szó szerinti békemenet lehetne ebben a nem csak háborús, hanem …

Olvass tovább

NGO-kat figyelő lokátort hozott létre a CÖF-CÖKA

Éppen ideje ezeknek az  ÁLCIVIL szervezeteknek utánanézni, hogy ki, milyen érdek mellett/ igényében kap támogatást bárkitől, vagy bármitől.

Keresztény Családi Életre Nevelés /CSÉN/

ÉLETÜNK A CSALÁD! „Tegyünk érte, hogy TE is így érezhess!” CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS AZ ISKOLÁBAN

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete tisztelettel meghívja Önt Zielinski Szilárd, a hazai vasbetonépítés úttörője halálának 100. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésére Időpont: április 24. (szerda) 13 óra Helyszín: Zielinski Szilárd síremléke, Fiumei úti sírkert, 10/1-es parcella, 1. sor, 2. sír (1086 Budapest, Fiumei út 16-18.)

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államháztartási gazdálkodási és ellenőrzési továbbképzési szak

2024. szeptemberétől a 13. alkalommal indítjuk népszerű képzésünket Részletek és jelentkezés ITT

Olvasói vélemények

Nagyon méltánylom azt a sok  kemény munkát amit befektetnek a jobboldal összefogásáért és összetartásáért. Éppen ezért tisztelettel kérdezem, hogy a várva várt BÉKEMENET-re mikor kerül sor?

KÉSZ-imalánc a békéért Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 8-án, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján 2024-ben is megszervezi az ünnephez kapcsolódó imaláncát.

A kettős kereszt titka

Gondolom már sokan, sokféle magyarázatot hallottunk miért is használták őseink olyan nagy előszeretettel ezt a jelt, a kettős keresztet, de a teljes igazságot mégis kevesen ismerik.

Vonattal a Csíksomlyói Búcsúra

Kárpáteurópa Utazási Iroda „Körutazások magyar szemmel” 4 napos (3 éjszakás) utazás, félpanzióval falusi turizmusban Részletes program, árak, információk itt

Meghívó

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) szeretettel hívja Önöket a „Sikeres roma férfiak történetei” kiállítással egybekötött könyvbemutatóra 2024. április 10. szerda, 10:00 óra Helyszín: Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) (1016 Budapest, Sánc u. 3/b) REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete tisztelettel meghívja Önt Gregersen Gudbrand születésének 200. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésére.  Időpont: április 17. (szerda), 14 óra Helyszín: Fiumei úti sírkert, Gregersen Gudbrand síremléke (jobb fal melletti 455. sír) (1086 Budapest, Fiumei út 16-18.)

A CÖF Klub Miskolc szeretettel hívja Önöket a Nemzeti sorskérdések című könyvbemutató rendezvényére, ahol Békés Márton: Konzervatív forradalom című kötetéről fognak beszélgetni. Időpont: 2024. április 04. (csütörtök) 17:00 Helyszín: Tudomány és Technika Háza (3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 5.)

A „magyar péter Ügy”

Kibetűvel mint a Pál utcai fiúkban. De hát ott volt gerinc. Itt nincs és nem is lesz.

Kiállás Varga Judit mellett

Ez a  magyar péter (nem érdemel nagy kezdőbetűt ) egy nagyon ócska  szenny- ember lehet, ha feleségét, Juditot ennyire nem becsülte meg.

Meghívó

Az Alapjogokért Központ tisztelettel meghívja Önt a „Migrációs kihívások az Amerikai Egyesült Államokban és Európában” című eseményére. Időpont: 2024.03.27, szerda, 17.30 óra Helyszín: Bárkert Bisztró, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6. 

Felhívás demonstrációra

Az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület hívja Önöket 2024. március 25-én, a magzatgyermek napján 18:00 órakor Franciaország nagyköveti rezidenciájához, a Csaba utca 20. szám előtt (a Széll Kálmán tértől gyalogosan 10 percre), hogy gyertyagyújtással demonstráljanak a francia elnök életellenes politikája ellen!

Meghívó

A Lengyel Intézet és a Wacław Felczak Alapítvány szeretettel hívja Önöket filmvetítésre 2024. március 26. 18 óra Helyszín: Lengyel Intézet, 1065 Budapest, Nagymező u. 15.

Gyóni Géza: Csak egy éjszakára…

Csak egy éjszakára küldjétek el őket; A pártoskodókat, a vitézkedőket. Csak egy éjszakára

Meghívó

A Báthory-Bem Hagyományőrző Egyesület szeretettel hívja Önöket a Szent Kinga – Szent Hedvig Emlékév soron következő, a Belvárosi-plébánián rendezendő programjára. Időpont: 2024. március 21-22.

A béke hangja hal(l)hatatlan

A béke hangja halhatatlan. Azaz örök. Az emberek nagy többsége tudja, hogy ez mit jelent. Hogy mit jelent a béke, és mit a háború.

Olvasóink írták

Természetesen ott leszek a lengyel barátaimmal a rendezvényeken. Nagyon okos dolog, hogy most nem lesz Békemenet. Sajnos nem olyan a helyzet.

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete tisztelettel meghívja Önt az V. Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek Konferenciájára Időpont: 2024. március 21. Helyszín: Dobó István Vármúzeum, Eger (Egri vár nemzeti emlékhely) REGISZTRÁCIÓ!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!