Rólunk

CÖF-CÖKA bemutatása

CÖF: Civil Összefogás Fórummozgalom. A CÖF támogatói a magyarországi civil közösségek, akik visszaigazolták aktív együttműködésüket és a társadalmi, gazdasági kérdések megoldásában történő részvételüket. Alapítva: 2009. Virágvasárnap Hősök tere

CÖKA: mint bejegyzett jogi személyiség, tulajdonképpen ez adja a jogi és pénzügyi hátteret a munkához.

CET: Civil Együttműködési Tanácskozás. A határon túli magyar lakta régiók közösségei és a CÖF támogatóiból tevődik össze. Az alapító levél és az SZMSZ-ben lefektetett szabályok alapján működő Kárpát-medencei magyar ügyekben eljáró Tanácskozás. Alapítva: 2011. november 9. Parlament felsőházi terem

EuCET: Európai Civil Együttműködési Tanács. a lengyel Gazeta Polska Klubok és a magyar Civil Összefogás Fórum (CÖF) tagszervezeteinek együttműködésében más (francia, finn, német, macedón, svéd, szerb és határon túli magyar) civil szervezetek és személyiségek bevonásával 2019. április 25-én hozták létre Budapesten. A szervezet alapító vezetői Tomász Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője és Dr. Csizmadia László, a CÖF elnöke.

Néhány általunk megjelentetett kiadvány : Civilitika, Merre tovább polgári Magyarország, Bencze Izabella: Időkapszulák. Fricz Tamás: A ,,felülírt” demokrácia, 2016-os jogsértésekről Magyar-Zsolnay Attila szakkönyv;. Az Ízig varázs receptgyűjtemény közétkeztetési konyhák és háztartások számára.

Ahol találkozhat velünk: Civil Akadémia közéleti előadások Budapesten és kihelyezett Civil Akadémia vidéken illetve a határon túl; EuCET konferencia, Békemenet, karitatív tevékenységeink, pl. befőzőautomata kihelyezés, korábban gyümölcsadomány idősotthonoknak a covid kitörésekor, előtte pedig a migránsáradat megindulásakor Hegyeshalomban és Zákányban szemétszedés, tematikus országjárások stb.

Szóvivők

Dr. Csizmadia László

Jogász

  • a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Tanácsának volt elnöke
  • a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és szóvivője
  • a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) elnöke
  • a Békemenet egyik szervezője
  • a Szellemi Honvédelem mozgalom megalapítója

Dr. Fricz Tamás

Politológus

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tudományos főmunkatársa, a Magyar Idők című napilap külsős publicistája. A politikatudomány kandidátusa (PhD), 15 önálló kötet, mintegy száz tanulmány és több száz cikk szerzője, írásai magyar, angol, lengyel és német nyelven jelentek meg. 2012-ben ötödmagával megkapta a Polgári Magyarországért Díjat (mint a Békemenet egyik szervezője). Magyarország Köztársasági Elnöke 2013-ban a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntette ki.

Dr. Ifj. Lomnici Zoltán

Alkotmányjogász

A CÖF-CÖKA szóvivője

Heizler Norbert

CÖF-CÖKA országos koordinátor

Keresse bátran a következő kérdésekben!

  • Civil misszió
  • Kistermelői közösségekkel kapcsolatos hírek
  • CÖF klubok
  • Civil Együttműködési Tanácskozás (CET)

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!