Olvasói levelek

Meghívó

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány, az Európai Unió és a Magyar Kormány megbízásából Nemzeti Polgári Vitacsoport szervezésére kapott megbízást. Az esemény időpontja: 2021. október 8., péntek (9.00 és 18:30 között) Helyszín: Budapest belvárosa (a pontos címet az eseményen ténylegesen résztvevők kapják csak meg) REGISZTRÁCIÓ!

Álkeresztények előretörése

Márki-Zay Péter váratlan előretörése mint az MMM miniszterelnök jelöltje sok aggodalomra ad okot. Mozgalmában áruló KDNP-ek, mint Lukácsi Katalin, csalódott Fideszesek törnek előre. Bár a Fideszre mondják, hogy nem keresztény, nem nemzeti, valójában ez őket jellemzi. Az ő előre jutásuk a liberális keresztények, azaz álkeresztények feltörekvését jelenti.

Programajánló

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész hangversenye Vigadó Díszterem 2021. október 20, szerda 19.30 JEGYVÁSÁRLÁS!

Meghívó

A HEGYVIDÉKI Trianon Harangja Társaság meghívja Önöket a 65 éve történt c. rendezvényére Kulturális Szalon – Tamási Áron terem (Bp. XII. ker. Törpe u. 2. I. emelet) 2021. október 19, kedd, 18 óra REGISZTRÁCIÓ!

Programajánló

Az Angelus Bt. tisztelettel meghívja Önt JELENCZKI ISTVÁN NEM, NEM, SOHA I-IV. „ISTEN AZ IGAZ ÜGYET NEM HAGYJA EL ”  című dokumentumfilmjének vetítésére az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermébe, 2021. október 16-án délelőtt 10 órára és 2021. október 17-én délelőtt 10 órára. JEGYVÁSÁRLÁS SZÜKSÉGES!

Meghívó

A Lengyel Köztársaság budapesti Nagykövetsége, az Adam Mickiewicz Intézet és a budapesti Lengyel Intézet nevében nagy szeretettel és tisztelettel meghívjuk Önt és Családját a közelgő lengyel nemzeti ünnep, a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi koncertre, amely november 7-én (vasárnap) 17 órakor kerül megrendezésre a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban (1056 Budapest, Március 15. tér).

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet szeretettel és tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját az alábbi eseményre A Solaris című könyv bemutatója 2021.09.30. csütörtök, 18 óra Lengyel Intézet (1065 Budapest, Nagymező u. 15.) REGISZTRÁCIÓ!

Az ellenzék őrjöng a budapesti családvédelmi és életpárti rendezvény miatt

Az ellenség megszállta Budapestet, „trójai faló” módjára behatolt oda Karácsony csapatának vezényletével és célja, hogy elfoglalja az egész országot. A IV. Budapesti Demográfiai Csúcs Konferencia szálka a szemében, mert a családvédelemről és életvédelemről szól, ami a jobboldali kormány központi témája, ám nem egyeztethető össze a liberális baloldali elvekkel. Így aztán az ellenzék számos újságjában, facebook felületein, tv csatornáján folyik az őrjöngés a becsmérlő beszéd a konferenciáról.

Néhány gondolat az előválasztásról

Felmerült bennem a kérdés, hogy miért uszított az MSZP ellenem annak idején? Hiszen eszem ágában sem volt, hogy elhagyjam a szülőföldemet, vagy hogy bárkinek is a kegyelemkenyerét egyem.

Programajánló

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány szeretettel meghívja aT. S. Eliot: Egy keresztény társadalom eszméje című kötetének bemutatójára. Időpont: 2021. október 4. (hétfő), 18.00 óra Helyszín: Hotel Memories Budapest**** – Rumbach Konferenciaterem, 1077. Budapest, Wesselényi utca 4.

Könyvajánló

Megjelent Kiss László: „Ember az embertelenségben” című könyve, amely bemutatja a lengyel menekültek magyarországi befogadását és az utókor főhajtását a humanitárius segítők helytállása előtt. 

Meghívó

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) tisztelettel hívja Önöket az „OLIMPIKONOK A CSALÁDBAN” című rendezvényére. 2021. szeptember 30. 18 óra KINCS 1016 Budapest, Sánc u. 3/b REGISZTRÁCIÓ!

Néhány gondolat egy műsor mondatfoszlányai nyomán

Ma délután a Hír TV Paláver című műsorához kapcsolva, egy telefonáló a Hír TV és a Pesti TV valamiféle ellentétéről beszélt, amire gondolva, ha így jutunk a 2022-es választásokhoz akkor annak eredménye igen kétséges.

Itt járt a pápa

Történelmi esemény részese volt Magyarország. Mi rendezhettük meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, aminek zárómiséjét a pápa celebrálta. Az egész világ ránk figyelt 2021 szept. 12-én. Már tudja a világ, hogy hol van Magyarország, mióta a kereszténységet építjük mert azóta vagyunk a nemzetközi média célkeresztjében.

Hatmillió forint KÉSZ-es adomány az árvák javára

Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke személyesen adta át a KÉSZ tagjai által felajánlott több mint hatmillió forint támogatást Herczegh Anita asszonynak, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Programajánló

Kezed örökké szorítom – a Veszprémi Petőfi Színház előadása 2021.09.07. 19.30. Vigadó, Sinkovits Imre Kamaraszínpad (1051 Budapest, Vigadó tér 2.) Jegyvásárlás!

Meghívó

A Széphárom Közösségi Tér szeretettel meghívja önt, barátait, ismerőseit, az ötven éves Gyulai Művésztelep múltját és jelenét bemutató  GYULAI ISKOLA című tárlatának megnyitójára. 2021. szeptember 2, csütörtök 18 óra Széphárom Közösségi tér (Budapest, V. ker. Szép u. 1/b) A kiállítás látogatható 2021. október 16-ig

Meghívó

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány és a Józsa Judit Művészeti Alapítvány tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és Családját a „Szent István öröksége” című Kárpát-medencei keresztény magyar alkotóművészeti kiállítás megnyitó ünnepségére. 2021. szeptember 7. (kedd) 19 óra Szent István-bazilika templomtere (V., Szent István tér 1.)

Meghívó

A Lengyel Intézet nagy szeretettel meghívja Önt az Exit Színház „Jób” című előadására, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy a szereplők különféle fogyatékossággal élő emberek. 2021. szeptember 4-én (szombat), 18 óra Premier Kultcafé mozitermében

Meghívó

A Lengyel Intézet tisztelettel meghívja Önt „A szülésznő” című dokumentumfilmre. A film annak a hősies lengyel bábának állít emléket, aki háromezer csecsemőt segített világra az auschwitz–birkenaui koncentrációs táborban. 2021. szeptember 1-jén (szerda), 18 órai kezdettel

Mindszenty konferencia

A Hittel a Nemzetért Alapítvány szeretettel hívja Önöket a Mindszenty Józsefről szóló konferenciára. 2021. október 16. szombat 15.15 óra Rákosszentmihályi Plébánia (1161 Budapest, Templom tér 3.)

40 Nap Az Életért – ima, böjt, békés jelenlét

2021. szeptember 22 – október 31-ig ismét jelen leszünk egy budapesti kórház előtt. A 40 Nap Az Életért célzott életpárti kampány, amelynek célja, hogy ima, böjt és békés jelenlét révén felhívja a figyelmet arra, hogy az élet a fogantatással kezdődik. Közös ügyünk a baba és az anya védelme, segítése.

Ima hazánkért minden nap

Legmélyebb alázattal, érdemtelenségünk és méltatlanságunk tudatában borulunk le szent színed előtt, hogy súlyos vétkeinkért engeszteljünk.

Miért követelik az Unióban Orbán Viktor fejét?

Van egy törvényünk, ami jó. Ideje volt ebben a világméretű szexuális káoszban megvédeni a gyermekeket. A világos és egyértelmű törvényt, amely nem valakik ellen, hanem a gyermekek védelmében született, hihetetlen erővel támadja az egykor volt „művelt Nyugat”.

Orbán Viktor

Gyűlölik, mert volt ereje finom testcsellel (ja, kérem, focista) kiszabadulni a magyarellenes SZDSZ halálos öleléséből. Gyűlölik, mert tudják, hogy mindent tud róluk. Gyűlölik, mert derűs, nyugodt, magabiztos

Új inkvizítorok

Amerikában és az Unióban brutális háború dúl az identitások mezején. Az identitás fogalom lelkierőt befolyásoló én/önazonosságot jelent, korunk forradalmárai szerint éppen ezért kell azt lerombolni!

Olvasói vélemények

Közelítünk a kampányfinishez, egyre több csontváz fog kihuppanni a szekrényekből és egyre keményebb lesz az adok-kapok. A FIDESZ-t támogatom a hibái ellenére, mert egy hazaszerető, nemzetben gondolkodó magyar ember jó lelkiismerettel ma nem tehet mást, mint teljes mellszélességgel kiállni a nemzeti, szuverenista kormány mellett, amely többek között segíti az üldözött keresztényeket, biztosította a kettős állampolgárságot, megvédte az országot a mesterséges iszlamizációtól, stb.

Egyre agresszívabb álhírekkel és dezinformációkkal támadják Magyarországot

Dr. Eva Maria Barki, ügyvéd A hamis tényeken nyugvó jogellenes támadások a július elején meghozott gyermekvédelmi törvény kapcsán Magyarországgal szemben most még agresszívabb formában folytatódnak.

Vélemény

Kérem, -többek nevében – hogy az ateistákon kívüli összes vallási közösséget szólítsák föl, hogy nyilatkozzanak meg a „gyermekvédelem ” ügyében!

Online kutatás

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) a Médiaunió Alapítvánnyal és a Pénzcentrummal együttműködve, közös online kutatást készít arról, hogy a magyar embereket mennyire viselte meg a koronavírus-járvány és hogyan élték meg ezt az időszakot.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!