Olvasói levelek

Meghívó

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) tisztelettel meghívja Önöket a Zavar és Remény – Identitásunk változó alakzatai című konferenciára. 2021. december 3. (péntek), 10:00 órától a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárában (1051 Budapest, Arany János u. 1.). REGISZTRÁCIÓ!

16. Magyar Trikolór Gála

A Védett Társadalom Alapítvány tisztelettel hívja Önöket a  A Magyar Trikolór Tizenkét Hónapja a Nemzet Naptára Gálaestjére 2021. december 7. kedd 19 óra Honvéd Kulturális Központ (1143 Budapest, Stefánia út 34-36) REGISZTRÁCIÓ!

Gratulációk Csizmadia Lászlónak, a lengyel Lovagkereszt átadása alkalmából

Szívből gratulálok a Lengyel Köztársaság Érdemérem Lovagkeresztjével való kitüntetéséhez, ami igazán méltón kifejezi azt  a fantasztikus munkáját, amit az Alapítvány lengyel-magyar barátság a érdekében kifejtett, kifejt!

KÖZMEGHALLGATÁS

A Fővárosi Önkormányzat 2021. november 24-én (szerdán) 17.00-tól közmeghallgatást tart, melyet a Budapest.hu-n élőben is közvetít. A fentiek alapján kérem Önt, hogy a budapest.hu címen, a közmeghallgatás napján elhelyezett linken keresztül online vegyen részt a Közmeghallgatáson, és 17-18 óra között az online űrlap kitöltésével minél többen szembesítsük a Főpolgármestert azzal, hogy csalódást okozott a Budapestieknek!

Meghívó

Az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet  tisztelettel hívja Önt a „KÖVETKEZŐ EZER ÉV A GYERMEKEKÉRT” című konferenciájára. Időpont: 2021. november 25. (csütörtök) 9.00-15.00 óra Helyszín: Lónyay-Hatvany-Villa (1015 Budapest, Csónak utca 1.) REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Professzorok a Hazáért Civil Társaság következő programja november 30.-án lesz a Pozsonyi úti Templom Altemplomában. Dr. Drábik János tart előadást „A mélyállam működése” címmel. Belépő 200 ft.

A liberalizmus eszméjének degenerálódása

A diagram jól szemlélteti a liberalizmus eszméjének azt a rákfenéjét, hogy a korlátok/törvények/szokások lebontásában képtelen megállni. Szinte minden célkitűzésének van egy pozitív magva, de minden gondolatot a szélsőségig hajszol, így egy ponton szükségszerűen társadalomromboló, destruktív eszmévé válik. Vegyünk sorra a liberalizmus öt nagy „szent tehenét”.

Könyvbemutató

FÉNYVÉR ÜZENET 20. Győri Könyvszalon Pódiumszínpad Győri Nemzeti Színház 2021. november 21. vasárnap 12 óra

Zászló átadása Lengyel Nagykövetségen

Nagyon jó ez a CÖF ötlet is, és az ilyen kezdeményező,  valódi civil aktivitás!

Migráns-kérdés

Brüsszelnek végre be kellene látni, hogy elhibázott migráns-politikát folytat. Az európai emberek életét veszélyezteti, hogy hozzájárul  illegálisan érkező, ellenőrizhetetlen tömegek beengedéséhez.

Pályázati felhívás

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet „Mit jelent nekem 1956?” című alkotói pályázat felhívása

Meghívó

Az Alapjogokért Központ ezúton tisztelettel meghívja, hogy vegyen részt a 2021. november 12-én megrendezésre kerülő Nemzeti Polgári Vitacsoport munkájában. A Vitacsoport témája: „A politikai akaratképzés kiszervezése a demokratikus intézményekből az NGO-k részére Fókuszban: a gender-ideológia”

Meghívó

A Professzorok a Hazáért Civil Társaság rendezvényeinek következő programja november 10.-én 17.30 órakor kezdődik. Bíró Zoltán és Bogár László beszélget a rendszerváltásról és jelenünkről. Az est háziasszonya Ökrös Mariann.

Magyar Passió az elégtétel és Irgalom filmje

A Magyar Passió premier előtti bemutatója volt Debrecenben Eperjes Károly a rendező és főszereplő részvételével. A terem zsúfolásig megtelt főként katolikus püspökökkel, papokkal szerzetesekkel, apácákkal és hívekkel.

Október utolsó vasárnapja Székelyföld autonómiájának napja

A Kálvária-dombon tartott vasárnapi rendezvényt a miskolci CÖF szervezte.

Meghívó

Jancsó Benedek nyelv- és irodalomtörténészi munkássága 2021. november 10. szerda 15 óra Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium díszterme  

Meghívó

A Kisebbségi Jogvédő Intézet felhívja figyelmét idei őszi konferenciájára, mely november 4-6 között kerül megrendezésre online formában.

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége üzenete

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége mindenszentek és halottak napja alkalmából üzenetet fogalmazott meg, mellyel keresztény hagyományainkra kívánja irányítani a figyelmet.

Meghívó

A Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja szeretettel hívja Önöket Őrtűz gyújtására 2021. október 31-én 16 órára Miskolcon a Kálvária dombra

Köszönet

Nagy örömmel töltött el az a látványos összefogás amelyet a Békemeneten megtapasztalhattam! Köszönöm a szervezők áldozatos munkáját és az összes segítőnek is mélységes köszönetemet fejezem ki! Felemelő érzés volt.

Békemenet 2021

Háromszázezres tömeg gyűlt össze a 2021-es Békemeneten, amely hatalmas tömegben hömpölygött végig Budapest utcáin. Bár a felvonulók úgy érezték 1 vagy 1,5 millióan vannak, mert a tömegben felvonulók se az elejét sem a végét nem látták, tömött sorokban zsúfolódtak egybe, ahol nagyon könnyű volt elveszíteni a saját város tábláját.

Meghívó

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és családokért (KINCS) tisztelettel meghívja Önt a Termékenység – Tudatosság?! A magyar fiatalok termékenységtudatossága című szakmai konferenciára. 2021. november 9. (kedd), 09:00 órától (1016 Budapest, Sánc u. 3/b) REGISZTRÁCIÓ!

Roma Szeretetszolgálat

Erkölcsi felelősségemnek érzem, hogy felemeljük és megmutassuk mi cigányok is a hangunkat azoknak az embereknek és csoportoknak akik lejárató kampányt folytatnak 

A „tiszták koalíciója” pünkösdi királya Márki-Zay

A miniszterelnök jelölti játék előválasztásának nyertese „győzelmi” beszédet tartott. Ő Márki-Zay Péter, aki azt hiszi, hogy miniszterelnök lehet 2022-ben. Miután megnyerte a pünkösdi királyságot, úgy ünnepeltette magát, felsorakoztatva népes családját és a Fideszben csalódtak baráti körét, mintha megnyerte volna az amerikai elnökválasztást.

Programajánló

Hazádnak rendületlenül – Görgényi István/1956 Szervező: Magyar Református Jövőért Alapítvány Kiállítás: 2021.10.24. – 2021.11.28. Vigadó

Választás

Minden jobboldali, polgári-keresztény szavazónak EL KELL MENNIE szavazni a polgári-keresztény irányzatra, mert a Főváros két éve történt eleste is részben annak köszönhető, hogy sokan felelőtlenül távol maradtak a szavazástól.

Összecsengő szavak az EUCET konferencián

Budapesten volt egész Európa 2021 okt. 15-én, legalábbis annak keresztény, konzervatív Európáért aggódó civil szervezetei. Ekkor tartották az EUCET III. konferenciát, mely közösség 2019-ben jött létre Budapesten, a lengyel Gazeta Polska klubok a CÖF tagszervezetei és számtalan európai civil szervezet: francia, finn, német, macedón, svéd, szerb, és határon túli magyar részvételével.

Meghívó

A Kopp Mária Intézet szeretettel hívja Önöket a KINCS Estek következő rendezvényére, melynek címe: „Apakulcs – Hogyan kapcsolódjunk a gyermekünkhöz?” 1016 Budapest, Sánc utca 3/b Időpont: 2021.10.21. csütörtök, 18 óra REGISZTRÁCIÓ!

Elk*tuk – Uránia Filmszínház

Időpontok Jegyvásárlás

Programajánló

A NEMZET CSALOGÁNYA – színpadi játék 1 részben Blaha Lujza szerepében HŰVÖSVÖLGYI ILDIKÓ Turay Ida Színház 2021. október 8. péntek 19 óra JEGYVÁSÁRLÁS!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!