Néhány gondolat egy műsor mondatfoszlányai nyomán

(Az öszödi beszéd 15 évvel ezelőtti napján)

Ma délután a Hír TV Paláver című műsorához kapcsolva, egy telefonáló a Hír TV és a Pesti TV valamiféle ellentétéről beszélt, amire gondolva, ha így jutunk a 2022-es választásokhoz akkor annak eredménye igen kétséges. Nem tudom szó szerint idézni, és mivel én magam nem szeretem az ilyen jellegű műsorokat el is kapcsoltam más csatornára, így a folytatást sem tudom.

Ez a beszélgetés nem is a konkrét esetre vonatkozóan volt számomra érdekes, hanem, hogy egy patrióta gondolkodású ember is ilyen ijesztőnek tart egy média jelenséget.

Találkoztunk már azzal a szinte megmagyarázhatatlan jelenséggel, hogy a stabil, pozitív irányú, lényegében az emberek az objektív mutatókkal is kimutatható jólétét biztosító jelölt helyett, egy olyat választottak, aki még nem bizonyított, vagy lényegében negatív, rossz körülmények fűződtek korábbi tevékenységéhez. (Ahogy pl. Tarlós István – Karácsony Gergely esetében is történt.)

Ismételten elcsodálkoztam, hogyan is nem az az elsődleges felvetés, hogy az évek során, a kormány folyamatos teljesítményével olyan emelkedő színvonalat teremtettek hazánk egyre nagyobb számú, és egyre kedvezőbb helyzetű dolgozói, azegyre kedvezőbb helyzetű családok, hogy mindenki naponta közvetlenül érezheti a bőrén, a pénztárcáján, a jövő felé ívelő gondolataiban, hogy ezeket a teljesítményeket nem illik, nem illene megsérteni az esetleges olyan méltatlan vitákkal amik a mi, elkötelezett patrióta táborunkban esetlegesen megjelennének.

Tehát, úgy vélem sokkal, de sokkal nagyobb súllyal kellene – és elnézést nem a személyi kultusz gyakorlatát idézem, de valódi köszönetünk és megbecsülésünk alapján mondom a következőket is – Orbán Viktor miniszterelnökünk és kormánya, Varga Judit, Novák Katalin, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Kásler Miklós….. és fel nem sorolhatom, de minden zseniális minisztere, az MNB – ből Matolcsy György és egyéb területek szintén zseniális vezetőivel elért, folyamatosan felfelé ívelő hazánkat és polgárait felemelő, éveken át, naponta és naponta bizonyított teljesítményét nyilvánvalóvá tenni. Nyilvánvalóvá tenni, hogy hihetetlen teljesítmények állnak egészségünk megőrzésének lehetősége, gazdasági felemelkedésünk, létünk nyugalmának lehetősége mögött!

Felemelő és nagyszerű, amit Ők tesznek! Potápi Árpád, Kövér László, Azbej Tristán….nem is tudom valóban felsorolni, mindenki, mindenki felemelő tevékenységgel.

Önöket is midig szeretettel látjuk, mert a média olyan eszköz az Önök kezében, ahol szavaik megemelik lelkünket, és bizalmunk tágabb horizontú lesz a jövő felé is.

Köszönjük!

Bp. 2021.09.17.

Tisztelettel:

K.J.
Kós Károly díjas ny. vezető tervező, táj – és kertépítész, műemlékvédelmi szakértő

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!