Hatmillió forint KÉSZ-es adomány az árvák javára

Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke személyesen adta át a KÉSZ tagjai által felajánlott több mint hatmillió forint támogatást Herczegh Anita asszonynak, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Áder János köztársasági elnök Regőczi István atyáról, az általa sasfiókáknak nevezett árvák megmentőjéről elnevezett alapítványt hozott létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére.

– A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége azonnal adománygyűjtésbe kezdett tagsága körében, amint értesült az alapítvány létrehozásának szándékáról – mondta el a KÉSZ elnöke Herczegh Anita asszonynak. − Fontos volt számunkra a gyors cselekvés. A több mint háromezer fős közösségünk egy emberként mozdult meg a felhívás hallatán. Közel kétszáz adományozótól, köztük magánszemélyektől és vállalkozásoktól, a kétezertől az ötszázezer forintig érkeztek felajánlások.

A Köztársasági Elnöki Hivatalban tartott találkozón Makláry Ákos utalt a gyűjtés változatos formáira: volt olyan KÉSZ-csoport, amelyik jótékonysági koncertet szervezett, voltak, akik tagdíjbevételüket ajánlották fel, mások házról-házra járva keresték fel a tagokat. Sőt egy koronavírusban elhunyt férfi felesége a gyászoló családtagoktól azt kérte, a temetésre szánt virág árát utalják az árvák javára. „Ezek az önzetlen felajánlások nem csupán szolidáris tettek, hanem a krisztusi szeretet megnyilvánulásai: »Amit a legkisebbek közül egynek is tesztek, nekem teszitek«” – hangsúlyozta az elnök.

Herczegh Anita hálás szívvel vette át a hatmillió-kétszázezer forintról szóló adománylevelet a Regőczi Alapítvány nevében, és köszönetet mondott minden adományozónak.

– Amikor év elején értesültünk arról, hogy már több mint négyszáz gyermek maradt árván a koronavírus-járvány miatt, tudtuk, olyan megoldásra van szükség, amely hosszú távon nyújt szakszerű segítséget a rászorulóknak. Ezért hoztunk létre egy önálló alapítványt, melynek feladata az árván vagy félárván maradt gyermekek felkarolása egészen felnőtté válásukig, illetve tanulmányaik befejezéséig – ismertette Anita asszony az Alapítvány genezisét. Elmondta: a Regőczi Alapítvány megtapasztalhatta a magyar emberek jószándékú segítőkészségét. Számos kisebb és nagyobb cég és rengeteg magánszemély is támogatja célkitűzésüket. Alapítóként fontos számukra, hogy minden forint oda jusson el, ahol segítségre van szükség. Ezt segíti az a honlap (regoczialapitvany.hu), ahol elérhető minden információ a rászorulók és az adományozók részére egyaránt.

A még hatékonyabb segítségnyújtás érdekében együttműködési megállapodást kötöttek nagyobb karitatív szervezetekkel. Jelenleg elsődleges feladatuk gyorssegélyek kiutalása, de hamarosan nemcsak pénzbeli, hanem már tárgyi és szolgáltatásbeli felajánlásokat is tudnak fogadni.

Makláry Ákos a megbeszélésen megköszönte az alapítvány ügyeivel foglalkozó önkétesek munkáját, és biztosította Anita asszonyt arról, hogy a továbbiakban is számíthatnak a KÉSZ támogatására.

2021-09-15

SJ
(fotók: Köztársasági Elnöki Hivatal)

Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért
bankszámlaszám: 11705084-21448492-00000000 (HUF)
honlap: www.regoczialapitvany.hu
elérhetőség: info@regoczialapitvany.hu

http://www.keesz.hu/hatmillio-forint-keszes-adomany-az-arvak-javara

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!