Blog

Meghívó

Mi magyarok és Európa című Civil Akadémiára Vendég: Deutsch Tamás EP képviselő és Kiszelly Zoltán  politológus A program helyszíne: Szent Imre Gimnázium Időpontja: 2019. április 8. 17:30. Előzetes regisztráció szükséges!

Meghívó

Történelem és hűség című Civil Akadémia Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (az Orczy térről gyalog megközelíthető) 2019. március 28. 18:00.

Adó 1%

A megelőző évben, véleményünk szerint, alapítványunk történetében a leghatékonyabb munkát végezte.

Barátság

Idén is a lengyelekkel közösen ünnepelt Magyarország. Az állami ünnepségen beszédet mondott a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki. A Bem téren pedig a Civil Összefogás Fórum emlékezett a 1848–1894-as forradalom hőseire 600 lengyel vendéggel, akik különvonattal érkeztek Budapestre. A CÖF 10 éve tart közös megemlékezéseket a Gazeta Polska klubjaival.

Megalakult a CÖF Klub Győrben

Csütörtökön tartotta alakuló ülését a Civil Összefogás (CÖF) és Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) győri klubja. Az előtte tartott sajtótájékoztatón Csizmadia László, a szervezet és az alapítvány kuratóriumának elnöke, alapító szóvivője röviden a CÖF által képviselt célokról, többek között a nemzeti értékek, a keresztény civilizáció és a hazafias lelkület közvetítéséről beszélt.

Csizmadia László: Magyarországot nem lehet kukoricára térdepeltetni

A balliberális erőknek áll érdekében a feszültségkeltés az európai parlamenti választások előtt – ezt mondta Csizmadia László az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Civil Összefogás Fórum elnöke szerint ezen erők jelentősen meggyengültek, az életben maradásra játszanak.

MEGHÍVÓ

Örömmel tudósítunk arról, hogy 2019. március 15-én lengyel barátaink 600 fős különvonattal érkeznek az ünnepi eseményekre. Immár 10 éve tartó szoros kapcsolatunk fémjelzi a magyar és lengyel emberek testvériségét.

A magyar zászló és címer napja

Szervező: Szilágyi Ákos (’56 Lángja alapítvány, Magyar Trikolór Kft.) 2019. március 16-án egy 1848 méteres magyar zászló elkészítésével és bemutatásával üdvözöljük az ünnepnapot. 1848. április 11-én – a negyvennyolcas törvények között – vált hivatalossá a három színű nemzeti lobogónk. Az 1848 x 2 méteres zászlót 1848 személy segítségével visszük végig Budapesten az Andrássy úton az Opera és a Hősök tere között.

Közlemény

Manfred Weber egyedi módszerekhez folyamodott, amikor Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét a Néppárthoz intézett bocsánatkérésre szólította fel. Parancsba adta a szerinte Brüsszel ellenes felvilágosító kampány befejezését. Követelményként megszabta a Közép-Európai Egyetem Budapesten maradását.

Felhívás petíció aláírására

Az Európai Bizottság a közelmúltban kijelentette, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásainak egy részét a migránsok beilleszkedésére kívánja felhasználni.

Meghívó

A CÖF KLUB GYŐR ALAKULÓ ÜLÉSÉRE Helyszín: 9021 Győr, Liszt Ferenc utca 17. – a Széchenyi István Egyetem Deák Terme Időpont: 2019. március 7. csütörtök 17.30 – 18.00 alakuló ülés előadó: Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke rövid tájékoztató: Dunst Eszter, a CÖF KLUB GYŐR vezetője 18.00 – ECHO TV Sajtóklub című műsora: Bayer Zsolt, Huth Gergely, Szentesi Zöldi László és Bencsik András újságírók

Meghívó

Hazugság hazugság hátán című Civil Akadémiára Szent Imre Gimnázium 2019. március 11. 17:30. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Közlemény

A mai sajtótájékoztatóján a CÖF-CÖKA és a C12 szakértői munkacsoport ismertette szellemi honvédői által megfogalmazott kéréseit „Mit kíván a népfelség elvének szolgálata” címmel.

Reagált a Fidesz Márki-Zayék mozgalmára: Magyarország nem mindenkié

A Fidesz szerint „a közeledő választások tétje, hogy Magyarország mindenkié, vagy csak a magyaroké lesz.

Magyarnak lenni…

A Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők Közössége rendezésében tartották február 22-én, pénteken Zalaegerszegen a Városi Hangverseny – és Kiállítóteremben a Magyarnak lenni című kihelyezett akadémiát.

Meghívó

Történelem másként című Civil Akadémiára Vendég: Schmidt Mária – Terror Háza Múzeum főigazgató A program helyszíne: Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. Időpontja: 2019. február 28. 18:00.

Programajánló: Székely Bál

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében 2019. március 2-án, szombaton kerül sor a Pesti Vigadóban (1051 Budapest, Vigadó tér 2.) a VI. Budapesti Székely Bálra, ahová szeretettel várjuk a székelyek, a tiszteletbeli székelyek és a székelyeket tisztelők jelentkezését!

Valóság Nagybátyánk végre látogasson el újra hozzánk!

Hír TV A C12 csoport egy olyan szakértői testület, melyben számos szakág, így közgazdászok, politológusok, titkosszolgálati szakértők és még egy Kossuth díjas irodalmár is részt vesz. Ez a 12 fő bármikor ki tud állni közös ügyeink mellett és képes segíteni a CÖF-CÖKA munkáját – mondta el a Magyarország élőben műsorában Csizmadia László, a CÖF elnöke.

Meghívó

EU választás és sport Vendég: Kocsis Máté frakcióvezető Kubatov Gábor pártigazgató A program helyszíne: Szent Imre Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 27. Időpontja: 2019. február 11. 17:30. Kapunyitás 17:00!

Kampány a hazugságok ellen

A májusi Európai Parlamenti választás előtt felerősödtek a balliberális sajtóban a hazugságok, csúsztatások, ezért most a Civil Összefogás Fórum ellentámadásba lendül – fogalmazott Csizmadia László CÖF alapító.

A családok védelméről szóló konzultáció eredményei

A kormány kiemelten fontosnak tartja a családok jövőjéről szóló párbeszédet. Ezért kezdeményeztük a családok védelméről szóló nemzeti konzultációt. Komoly eredmény, hogy közel 1,4 millió magyar ember mondta el a véleményét.

Meghívó

Kihelyezett Civil Akadémia – Miskolc, Tudomány és Technika Háza (Görgey A. u. 5) 2019. január 31-én 17.30 óra Téma: Az EU civiljeinek együttes ereje Vendégeink: Dr. Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnöke Dr. ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője Dr. Zétényi Zsolt ügyvéd

Sajtóhírek Brüsszelből

A bizottsági ülés felvétele Heizler Norbert: „Elfogadhatatlan, hogy a multik Kelet-Európában ugyanazon név alatt rosszabb minőségű árukat forgalmaznak, mint a kontinens nyugati részén”

CÖF-CÖKA felszólalás Brüsszelben

Az Európai Unió egyes gyártói, sztenderd márkás termékeik összetételét megváltoztatva Magyarországra eltérő, leginkább gyengébb minőségű termékeket küldtek. Erre felfigyelt a magyarországi élelmiszer hatóság, a NÉBIH is, valamint Szlovákiából is jelzések érkeztek.

A valódi civil szervezetek jutnak támogatáshoz – Szalay-Bobrovniczky Vince a Mandinernek

Senkit nem teszünk feketelistára – szögezi le Szalay-Bobrovniczky Vince a civil pályázatokról a Mandinernek.

Pályázati lehetőség kétoldalú klímavédelmi tevékenységekre vonatkozó vissza nem térítendő támogatásra

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kormány nemzetközi klímapolitikai tárgyalásokhoz kapcsolódó klímafinanszírozásban való magyar részvételével összhangban a fejlődő országokkal való együttműködés keretén belül végrehajtott klímavédelmi tevékenységeket előmozdító egyedi támogatási lehetőséget tesz közzé.

Meghívó

„Pénzt vagy életet” – avagy merre megy Európa? című Civil Akadémiára Vendég: Nógrádi György biztonságpolitikai szakember A program helyszíne: Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (az Orczy térről gyalog megközelíthető) Időpontja: 2019. január 24. 18:00.

Közlemény

2018 decemberében kormánypárti képviselők javaslatára megszavazta a magyar Országgyűlés a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

Meghívó

Nemzetállamok vs. egyesült nemzetek Európája? című Civil Akadémiára Vendég: Morvai Krisztina jogász, Európai Parlamenti független képviselő A program helyszíne: Szent Imre Gimnázium Időpontja: 2019. január 7. 17:30.

2018. karácsonyán

Minden kedves támogatónknak, szellemi honvédőnknek és együttműködő partnerünknek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk! CÖF-CÖKA vezetősége

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!