Megalakult a CÖF – Roma Értelmiségi Műhely

Farkas Félix, Roma Nemzetiségi Szószóló kezdeményezésére, roma értelmiségiek részvételével megalakult az Országos Roma CÖF Klub.

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke nyilatkozatában kiemelte, hogy a roma értelmiség jelenléte a közösség összetartása szempontjából rendkívül fontos, beszélt a haza védelméről és az abban részvétel lehetőségeiről, de például arról is, hogy meggyőzzék a hazai romákat a COVID elleni oltás szükségességéről.

Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora elmondta: a műhelyt azért hozták létre, hogy a CÖF szerves részévé tegyék a roma értelmiséget és mindazokat, akik szeretnének tenni a romákért, a roma és a nem roma lakosság békés együttéléséért és az elesettek segítéséért.

Sztojka Attila kormánybiztos arról beszélt: az elmúlt évtized bizonyította, hogy a romák felzárkóztatása a minél szélesebb körű társadalmi összefogás útján érhető el.

Nagy István agrárminiszter a „Magyar romák a mezőgazdaságban” kerekasztal-beszélgetésen elmondta, hogy az Agrárminisztériumban hisznek az esélyegyenlőségben és a felzárkóztatásban. A vidékfejlesztési politikában kiemelten fontos feladat a hátrányos helyzetű térségek fejlesztése, fejlődési képességük megerősítése és a vidéki elszegényedés megállítása, megfordítása. Céljuk, hogy minél többen lássanak felemelkedési lehetőséget, jövőképet a magyar agráriumban, valamint helyi piacokat teremtsenek, vonzóvá tegyék a vidéket, fellendítsék a falusi turizmust, munkahelyeket hozzanak létre és lehetővé tegyék a boldogulást mindazoknak, akik faluhelyen akarnak családot alapítani.

Képek: https://civilosszefogas.hu/galeria/
Sajtótájékoztató videó: https://civilosszefogas.hu/megalakult-a-cof-roma-ertelmisegi-muhely-sajtotajekoztato-2021-08-17/

Interjúk készültek:
CÖF vlogexpressz / Dr. Nagy István agrárminiszter / Harc a magyar mezőgazdaságért / 2021.08.16.
https://youtu.be/HFE-TwtjgjM

CÖF vlogexpressz / Dr. Csizmadia László / Megalakult a CÖF-Roma Értelmiségi Műhely/ 2021.08.16.
https://youtu.be/0NMvh5XiOgY

CÖF vlogexpressz / Farkas Félix / A cigány az roma, a roma az ember / 2021.08.16.
https://youtu.be/53oCgIpaGoo

CÖF vlogexpressz / Rupa Ilona / Bajban a cigányzenészek / 2021.08.16.
https://youtu.be/2iZGl2MYtLU

CÖF vlogexpressz / Seres Antal / Zenével a rákos gyermekekért / 2021.08.16.
https://youtu.be/mz8_RK6Te_c

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!