Blog

Könyvajánló

Sutarski Konrad: Trianon – 100 éve, gyógyul-e már Európa nyílt sebe?

Közlemény

A népi konzultáció hajrájához ért. Mi nemzetünkért, családjainkért aggódó és tenni akaró polgárok, nem hagyhatjuk válaszok nélkül kormányunk feltett konzultációs kérdéseit.

Interjú Csizmadia Lászlóval

Az egyenlőséget hirdető unióban arányos felelősségvállalás kell. A CÖF–CÖKA évek óta szorgalmazza a nemzeti konzultációt, mert „egy gondoskodó államnak a sorskérdésekről meg kell hallgatnia az embereket, márpedig most sorskérdésekről van szó”

Gratuláció

Andrzej Duda Elnök Úr részére

Liget projekt – Válaszok a Fővárosi Önkormányzattól

Köszönjük fellépésüket a Liget projekt megmentése érdekében. A mellékelt linken mindenki maga is meggyőződhet a Fővárosi Önkormányzat elképesztő hozzáállásáról. 

Könyvajánló – Bencze Izabella: Időkapszulák

Tájékoztatjuk Önöket, hogy már kapható a könyvesboltokban (pl. LIBRI, bookline.hu, ujkonyvek.hu) Bencze Izabella CÖF támogatással megjelent Időkapszulák című könyve, amelynek bemutatóját – a pandémia adta lehetőségek függvényében – szeptemberre tervezzük.

Meghívó webkonferenciára

Időpont: 2020. július 8. 10 óra A Polgári Magyarországért Alapítvány európai vitát kezdeményezett a jövőről. Megtiszteltetés, hogy három kiváló államférfi és egy bátor francia politikus-filozófus elfogadta a meghívásunkat az első webkonferenciánkra, hogy megosszák velünk véleményüket ezekben a létfontosságú kérdésekben.

Védjétek meg a szobraitokat

Riasztó hírek érkeznek a tengerentúlról és Nyugat-Európából. S nem a járványhelyzetre vagy az rendőrök vélt vagy valós rasszizmusa miatt kitört zavargásokra gondolok. Azt ott megszokták. Ezek ott időről időre előfordulnak. Nem is a tüntetések örvén elkövetett intézményesült fosztogatás ami megdöbbent, hiszen a csőcselék erre mindig kapható volt, s alig várja, hogy megtehesse ismét.

Közlemény

A CÖF-CÖKA, szellemi honvédőink és fővárosunkat szerető polgáraink nem engedhetik, hogy Budapest főpolgármestere a Lánchíd nyakára térdeljen.

Riport Dr. Bencze Izabellával a Kossuth Rádióban

Dr. Bencze Izabella, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja a Kossuth Rádióban, a Vasárnapi újság műsorban a Liget projekttel kapcsolatban benyújtott CÖF beadványról, a projekt jogi hátteréről és lehetséges megoldásokról beszélt.

Közlemény

Szlovákia miniszterelnöke, Igor Matovič kaput nyitott a felvidéki magyarok felé. Száz magyart hívott meg a Pozsonyi várban szervezett trianoni emlékezésre. Udvariasan, saját anyanyelvükön köszöntötte a megjelenteket.

Trianon és Brüsszel

2020. június 4-én a Parlamentben emlékülést tartottak, amin a DK országgyűlési képviselői kivételével minden párt részt vett. Az ünnepi beszédet Áder János Köztársasági elnök úr tartotta.

Határozati Javaslat

Íme egy, minden magyar ember részéről támogatandó határozati javaslat.

A CÖF-CÖKA észrevételei és kérdései a Liget-projekttel kapcsolatban

A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) nevében a Városligeti építési szabályzatról szóló, a Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 32/2014. (VII.15.) önkormányzati rendelete (VÉSZ) tervezett módosításával kapcsolatban – a munkaközi partnerségi egyeztetés keretén belül – a jogszabályi határidőn belül és módon az alábbi észrevételeket tesszük, és a lenti, sorszámozott kérdéseket intézzük önökhöz.

Liget-projekt és veszélyhelyzet: a főpolgármester normaszegő önkormányzása?

Budapest jelenlegi főpolgármesterének is tisztában kellene lennie azzal a ténnyel, a hatályos szabályozásban az építési engedély, annak jogerőssé és végrehajthatóvá való válásától három évig hatályos. Ezalól kivétel, ha ez idő alatt az építtető meghosszabbíttatta a hatályt, illetve az építkezést, a hatályosság alatt megkezdte, mert ekkor öt év áll még rendelkezésre, hogy az építést befejezze. A balliberális fővárosi önkormányzat részére ezért irányadó, hogy az építési rendelkezések vonatkozásában az Eljárási kódexet módosító 262/2015. (IX. 14.) Korm. rendelet világosan rögzíti: az építési engedély hatálya, annak jogerőssé és végrehajthatóvá való válásától három év.

Megfúrná a baloldal a Liget-projektet

Bencze Izabella: Karácsonyék számára a lényeg az, hogy ne a jobboldali többségű parlamentnek, ne a kormánynak, ne a fejlesztést támogatók millióinak legyen igazuk

Nyílt levél Gyöngyösi Márton részére

Levelünket Magyarország európai parlamenti képviselőjének címezzük, aki legutóbb diktatúra építésével és az európai értékek elárulásával vádolta meg Magyarországot Brüsszelben, a hazánkról szóló 2020. május 14-i, európai parlamenti plenáris vitán. Ön akkor a multivállalatok profitéhségének a munkavállalói bérek rovására megvalósított kiszolgálásával vádolta meg a magyar kormányt a vírusjárvány nyomán súlyosbodó gazdasági válság kellős közepén, a nemzeti kilábalás legelső erőfeszítéseinek sorsdöntő pillanataiban.

Liget-projekt

Holnap (2020.05.26.) 16 órától a főváros online lakossági fórumot tart az ügyben, javasoljuk, és kérjük, hogy minél többen kapcsolódjanak rá a lehetőségre annak érdekében, hogy közösen figyelhessük az ott elhangzottakat, s hogy minél szélesebb körben legyünk tájékozottak arról, hogy milyen eszközökkel próbálják „megfúrni” az Orbán kormány 7 éves munkájának eredményét, s elvenni mindnyájunk reményét nemzeti vagyonunk gyarapodásától.

Nyílt levél Dobrev Klára részére

Nyílt levelünket a Demokratikus Koalíció magyarországi, balliberális ellenzéki párt európai parlamenti frakciójának és külön Dobrev Klárának, Magyarország EP-képviselőjének címezzük. Dobrev Klára az EP alelnökeként 2020. május 14-én, a Magyarországról rendezett, demokratikus vitának álcázott EP-béli plenáris színjátékban a többi közt a következőket állította: „Az Unióban már mindenki számára világos, Orbán a teljhatalmát felhasználva pusztítja a demokratikus értékeket. Orbán Viktor politikája védhetetlen, ezt már ő is tudja. Inkább gyáva módon távol maradt a vitától, mert az Európai Parlamentben már alig van szövetségese.”

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felhívása

Tagsága és partnerszervezetei javaslatára a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány felhívást tett közzé, melyben felekezettől függetlenül kéri a Kárpát-medencei egyházközségeket és gyülekezeteket, hogy harangozással és imával emlékezzenek Trianon százéves évfordulójára június 4-én. 

Székely petíció aláírása – a Gazeta Polska újság felhívása Lengyelországban

Az alábbiakban ismét mellékelem kérésemet a magyarok polgári kezdeményezésének támogatására. Ez egy EURÓPAI CIVIL KEZDEMÉNYEZÉS a régió kultúrájának egyenlőségének és megőrzésének érdekében, támogatva többek között az Erdélyben, Romániában élő magyarokat.

Gondolatok a járványhelyzetről

Magyarországon a kiváló, összehangolt védekezésnek, az egészségügyi dolgozók munkájának és honfitársaink fegyelmezettségének köszönhetően nem alakult ki katasztrófahelyzet. Mindenki tette a dolgát. A rendvédelmi erőknek, a gazdaságban, ellátásban dolgozóknak, a tanároknak és a számtalan önkéntes segítőnek külön köszönet. Mindenben észre lehet venni pozitív dolgokat. Ha nincs a járvány, ez az egész országra jellemző összefogás nem valósul meg. A fiatalok biztos nem segítik így az idősebbeket. S nemcsak rokonaikat. Társasházak és lakótelepek, falvak és kisvárosok fiatal lakói viszik az ételt azokhoz, akik most erre szorulnak.

Meghívó online hangversenyre

A Lengyel Intézet meghív mindenkit EUGEN INDJIC ünnepi online hangversenyére a Május 3-i Alkotmány lengyel nemzeti ünnepe alkalmából A KONCERT AZ ALÁBBI LINKEN LESZ ELÉRHETŐ MÁJUS 3-ÁN 18 ÓRÁTÓL

Magyar vagyok 2020 – üzenhetünk a jövő magyarjainak!

Támogatóink és szellemi honvédőink figyelmébe ajánljuk a Rákóczi Szövetség nagyszerű kezdeményezését. Támogassuk és üzenjünk mi is a jövő magyarjainak, unokáinknak.

Nyílt levél Charles Michel, az Európai Tanács elnöke részére

Válság az EU-ban: javaslatok és megjegyzések az uniós intézmények felelősségéről az alábbi javaslatunkat ajánljuk Tisztelt Elnök Úr szíves figyelmébe.

Köszönet_Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Tisztelt Dr. Csizmadia László, Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nevében szeretném megköszönni Önöknek a jelenlegi egészségügyi helyzetben tanúsított segítő hozzáállásukat, illetve az adománygyűjtési kezdeményezésüket. Amennyiben szükség lenne rá, úgy az  adományokat fogadó központi bankszámlaszám  – többek között – az alábbi …

Olvass tovább

A CÖF-CÖKA kiáll az igazságtalanul támadott orvosok és egészségügyi szakdolgozók mellett

A CÖF-CÖKA mindenekelőtt ismételten köszönetet mond azoknak az orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak, akik ember feletti küzdelmet folytatnak a koronavírus-járványban megfertőződött betegek ápolásában, a pandémia megelőzésében és visszaszorításában.

Köszönet

Adománygyűjtésünkkel és gyümölcs kiszállításainkkal kapcsolatban számtalan köszönetet kaptunk, amelyek természetesen nem csak a szervezésben és lebonyolításban önkéntesek részére szólnak.

Csizmadia László: Jobb lenne, ha Karácsony magától előkészítené a felmondólevelét

A Békemenet egyik alapító tagja erről a Pesti úti idősotthonban történt tömeges megfertőződések kapcsán beszélt portálunknak, kiemelve, hogy a főpolgármester véglegesen bebizonyította alkalmatlanságát Budapest vezetésére.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Nemzeti Jogvédő Szolgálat közös nyilatkozata

A TÖRVÉNY ADTA LEHETŐSÉGGEL CSAK A CÉLOKKAL ARÁNYOSAN ÉS A SZÜKSÉGES MÉRTÉKBEN ÉLHET A KORMÁNY

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!