Befőzőberendezéseket adományozott a CÖF Dunavarsányban és Székesfehérváron

BEFŐZŐBERENDEZÉSEKET ADOMÁNYOZOTT A CÖF DUNAVARSÁNYBAN ÉS SZÉKESFEHÉRVÁRON

Dunavarsányban a Margita 334.2 TSE és Református Dunamenti Kistérségi Diakónia Hospice Ház, Székesfehérváron pedig Jenő Község Családsegítő Szolgálata és az Echo Innovációs Műhely vette át csütörtökön a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége felajánlását, amely gyümölcs- és zöldségfeldolgozó automatából, illetve az Ízig varázs című receptgyűjteményből állt.

A segítők és a támogatók célja, hogy adományaikkal segítsék a civil szervezeteket a közösségépítésben. Ahogy Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátora fogalmazott,

„NEMCSAK EGY KÉSZÜLÉKET ADNAK ÁT, HANEM A MASINÁVAL EGY OLYAN LEHETŐSÉGET IS, HOGY ANNAK HASZNÁLATA SORÁN EGYÜTT TUDJANAK MUNKÁLKODNI AZ EGYESÜLETEK ÉS ALAPÍTVÁNYOK ÖNKÉNTESEI IS, EZZEL SEGÍTVE A HELYI KÖZÖSSÉGEKET.”

Hozzátette azt is, hogy a CÖF 2016-ban indította el civil misszióját, melyhez nem sokkal később csatlakozott a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Ezalatt több mint 400 adományt osztottak ki, köztük civil szervezetek, őstermelők, nagycsaládosok és közétkeztetési konyhák részesültek a támogatásból.

Kontha Jenőné, a majosházi Református Dunamenti Kistérségi Diakónia Hospice Ház intézményvezetője átveszi a befőzőberendezést / Fotó: Mészáros Péter

A dunavarsányon átadott befőzőkészülékek kedvezményezettjeit Dr. Bóna Zoltán szakmai vezetésével a Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ jelölte ki.

Az átvételnél Kontha Jenőné, a majosházi Református Dunamenti Kistérségi Diakónia Hospice Ház intézményvezetője elmondta, hogy az adományként kapott gyümölcsök feldolgozására fogják elsősorban használni a készülékeket, a tevékenységükből is adódik, hogy minél több egészséges élelmiszerrel tudják ellátni gondozottaikat.

Kovács Tibor, a Margita 334.2 TSE elnöke ismertette, hogy egyesületük elsősoban sporttal foglakozik, rengeteg túrát szerveznek, olykor több ezer résztvevővel, ahol több száz liter tea fogy. Ezeket a készülékeket például ott is tudják majd hasznosítani, sokkal könnyebb lesz kiszolgálni a vendégeket.

Kovács Tibor, a Margita 334.2 TSE elnöke / Fotó: Mészáros Péter

Székesfehérváron a csütörtöki átadáson adományokat vehetett át a Jenő Község Család- és Gyermekjóléti Szolgálata nevében Farádi-Szabó Lászlóné, valamint Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely szakmai vezetője.

Zugor Zsuzsanna köszönőbeszédében elmondta, hogy kifejezetten jól jött nekik az adomány, ugyanis az Önkéntes hete rendezvénysorozatuk júniusban lesz, ahol tavaly gyümölcsleveket készítettek, idén viszont már lekvárt is tudnak előállítani. Nagyon sok civil szervezettel, lakossal állnak kapcsolatban, ahol a nyári táborok kapcsán tudják hasznosítani a berendezéseket és nagyon sok olyan egyéb rendezvényük van, ahol a termelőket is be tudják kapcsolni.

Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátora / Fotó: Mészáros Péter

Három település családsegítője a Jenő Község Család- és Gyermekjóléti Szolgálata. Különböző rendezvényeken meg tudják majd mutatni a családoknak, hogy az otthon megtermelt gyümölcsöt milyen egyszerűen és gyorsan lehet gyerekek mellett is hasznosítani – mondta el a befőzőautomaták átvételekor a Szolgálat nevében Farádi-Szabó Lászlóné.

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely szakmai vezetője átveszi az adományt / Fotó: Mészáros Péter

Címlapkép: Az adományozók és az adományozottak egy képen: Molnár Krisztián, Farádi-Szabó Lászlóné, Szőnyi Kinga, Zugor Zsuzsanna és Heizler Norbert. Fotó: Mészáros Péter

Befőzőberendezéseket adományozott a CÖF Dunavarsányban és Székesfehérváron

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!