Közlemény

Tudjuk, tapasztaljuk, látjuk, hogy a békéhez vezető út csakis az USA, valamint Oroszország, a két nagyhatalom akaratán múlik. Az ukrán, orosz és magyar áldozatok azonban már soha nem kaphatják vissza életüket.

Az azonnali béketárgyalások és közben tűzszünet, Európa minden népének, családjainak megkérdőjelezhetetlen érdeke. Az agresszióval sújtott ukránoké leginkább.

Európa egyetlen városa sem kíván Nagaszaki és Hirosima sorsára jutni!

A háború folytatása a fegyverkereskedők malmára hajtja a vizet, miközben kontinensünk lakossága és gazdasága szenved. Sőt, a NATO eddig szilárd szövetsége Törökország magatartása folytán tovább gyengülhet.

A CÖF-CÖKA állásfoglalása egyértelmű: Európa nem lehet fegyverek kipróbálására épített tesztpálya. Egyes országok fegyverszállításai előre feltételezik ártatlan emberek tízezreinek halálát. Ugyanakkor bumeráng effektust is előidézhetnek.

Felkérjük az Európai Uniót, az ennek élén álló Európai Tanácsot, vegye kezébe a béketárgyalások irányítását, mert a szövetségbe tömörült országok népeinek akarata egyértelműen erre kötelezi. Az Európai Tanács szólítsa fehérasztalhoz a háborús feleket, a szankciók haszonélvezőit pedig intse mérsékletre. Az EU eddigi szankciói kiegészítették az erőszakot tápláló fegyveres beavatkozást. Előre tekintve azonban alkupozíciót nyújthatnak a béketárgyalásokhoz, és megoldáshoz, békekötéshez vezethetik mindkét háborúzó felet.

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!