Blog

Áldott Húsvéti Ünnepet kívánunk

Áldott Húsvéti Ünnepet kívánunk    

Vas megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány 6,2 tonna gyümölcsadománnyal segíti a Vas megyei rászorulókat

Somogy megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

A Magyar Honvédség segítségét kértük, hogy azokra a területekre is eljusson az adomány, ahol nem tudták a szociális intézmények maguk megoldani a szállítást.

Pest megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége fenntartása alá tartozó szociális intézményei számára 2020. április 6. napon átadott összesen 4,3 tonna gyümölcs adományt ezúton szeretném megköszönni a Pest Megyei Kirendeltség és a fenntartása alá tartozó szociális intézmények nevében.

Jász-Nagykun-Szolnok megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

Adományuk az egészségmegőrzés szempontjából nagyon hasznos, hiszen idős lakóink a gyümölcsöt nyersen, vagy ételféleségnek elkészítve, mindig nagyon szívesen fogyasztanak.

Hajdú-Bihar megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

Pajna Zoltán Elnök úr megbízásából ezúton szeretnék visszajelezni, hogy nagyon szépen köszönjük segítő közreműködésüket, örömmel tölt el bennünket az a nagylelkű cselekedet, amit most véghez vittek. A hírt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat honlapján is közzétettük.

Győr-Moson-Sopron megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

A társadalmi felajánlásoknak és a szellemi honvédők közösségének köszönhetően 25 millió forint adomány gyűlt össze, mely az ország 18 megyéjében, 86 intézményben 7687 ellátottat és 3644 dolgozót, összesen 11317 személyt érint.

Fejér megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

Fejér megye kiválasztott idősotthonaiba összesen 887 kilogramm almát, 2130 kilogramm narancsot és 728 kilogramm citromot szállítanak a mai napon. Mint megtudtuk, megyénkben négy intézmény részesülhet a felajánlásból, ezzel összesen 457 ellátott és 209 fő dolgozó egészségmegőrzését támogatják.

Csongrád megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

Ez úton szeretnénk megköszönni Önöknek az adományt, amely prémium minőségű almát, narancsot, citromot tartalmaz. Köszönetképpen küldünk néhány fotót, mely bizonyítja, hogy nagy izgalommal várták mindenhol az érkező adományt. 

Békés megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

Békés megyébe hétfőn több mint ezer kilogramm alma, közel háromezer kilogramm narancs, illetve majd ezer kilogramm citrom érkezik az alapítványtól.

Bács-Kiskun megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

Tájékoztatom,  hogy a tegnapi napon az intézményeink átvették Alsónémediben a gyümölcs adományt. Visszajelzéseik alapján a gyümölcsök „nagyon szépek”, „minőségi árut kaptunk, nagyon örülünk neki!

Polgári kezdeményezés

A CÖF-CÖKA gyűjtést indít a megyékben működő állami idősotthonok segítésére. Az összegyűjtött adományok felhasználásával az idős emberek betegség elleni immunitásának erősítését kívánjuk segíteni. Ezért gyümölcs szállításokkal (narancs, citrom, alma, stb.) szeretnénk elérni a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségeit.

A Katolikus Szeretetszolgálat felhívása

Kérjük szellemi honvédőinket, amennyiben a Katolikus Szeretetszolgálat idősotthonainak segítésére módjuk van karitatív önkéntes munkát felajánlani, azt tegyék meg.

Tájékoztatás

A Kormány 2020. március 23-án újabb gazdaságvédelmi intézkedése

Világméretű közös imádságra hív Ferenc pápa

Ferenc pápa felhívással fordult a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán délben mindenki együtt imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez.

Tiltakozunk az ellenzék súlyos felelőtlensége ellen!

A CÖF-CÖKA és a magyar szellemi honvédők sokasága megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy az ellenzéki pártok, ebben az egész Magyarországot érintő drámai helyzetben is kicsinyes politikai érdekeiket és nem a magyar emberek sorsát tarják szem előtt.

2020.03.20. Orbán Viktor tájékoztatója a Kossuth Rádióban

Meghallgattuk és fontos, hogy az intelmeket mindannyian betartsuk!

Gondolatok a koronavírus járványról

Magyarországon ma tényleg vészhelyzet van. Most a saját bőrünkön tapasztaljuk azt amit a történelemkönyvekben tanultunk a járványokról, netán amit elmeséltek azok akik átélték a spanyolnátha tombolását 100 évvel ezelőtt. Már hetekkel ezelőtt megjelent a félelemérzet, ezzel párhuzamosan megindult a felvásárlás. Mit tegyen egy felelősen gondolkodó polgár ebben a helyzetben?

Koronavírussal kapcsolatos felhívás az idősekhez és családtagjaikhoz

A koronavírus-járvány az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt. Ezért arra kérjük Önöket, hogy a megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tanácsokat juttassák el időskorú, nyugdíjas honfitársainkhoz

Sajtótájékoztató és koszorúzás a Bem szobornál 2020.03.15-én 10.30 órakor

A koronavírussal kapcsolatos ismert események miatt a Magyarországra készülő 1000 fős lengyel küldöttség visszamondta az emlékezésen történő megjelenést. Fontosnak tartjuk azonban, hogy sajtótájékoztató keretében az alábbi meghívott személyek részvételével és koszorúzással, a helyzetet is figyelembe véve, méltóan megemlékezzünk a szabadság és függetlenség e fontos történelmi napjáról.

Március 15.

A Bem szobor előtti, március 15-i emlékezésünket nem tartjuk meg. E napon szervezetünk, szerényebb formában, a lengyel-magyar hősök tiszteletére koszorúkat fog elhelyezni.

Hála és dicsőség az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseinek

Tapsikolnak az ellenzéki portálok és facebook csoportok, mert a koronavírus miatt a 600 fős lengyel civil küldöttség, mint ahogy írják „nehéz döntést kellett hozniuk”, nem tudnak Budapestre jönni.

Levél a Gazeta Polska főszerkesztőjétől

Sajnos az idén nem tudunk lengyel barátainkkal együtt megemlékezni az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc magyar és lengyel hőseiről. A CÖF-CÖKA vezetősége az alábbi hivatalos értesítést kapta.

Meghívó – kihelyezett Civil Akadémia Zalaegerszeg

A kétségbeesés és a remény  című kihelyezett Civil Akadémia Vendég:  Kiszelly Zoltán politológus, a CÖF C12 szakértői csoport tagja Zalaegerszeg Barátai Egyesület, Zalaegerszeg, Kosztolányi út 8., 2020. március 4. 17:00. REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Lengyel Intézet és a Lengyel Közművelődési Központ meghívja Önöket az Inka 1946. Egyedül én halok meg című tévéfilmjének vetítésére. Időpont: 2020.03.02. 18 óra Helyszín: 1065 Budapest Nagymező u. 15

Meghívó – CÖF Klub találkozó, Szeged

Rend és káosz című CÖF Klub Találkozó Vendég: ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, CÖF szóvivő Kereszténydemokrata Klub terme (Szeged Victor Hugo u.3.) 2020. február 28. 17:00. REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó – kihelyezett Civil Akadémia Miskolc

Zsák a foltját… című Civil Akadémia Vendég: Fricz Tamás 2020.február 27.  17 óra, Tudomány és Technika Háza (Miskolc) REGISZTRÁCIÓ!

Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tartotta szokásos évértékelő beszédét

A miniszterelnök ismertette a kormány által elfogadott 8 pontos Klímavédelmi akciótervet

Petíció – NAT 2020: IGEN

Kérjük mindazokat, akik egyetértenek azzal, hogy jó dolog, ha a magyar gyermekeket hazaszeretetre nevelik, aláírásukkal támogassák az új NAT-ot.

Meghívó

Válaszokra várva című Civil Akadémiára Vendég: Boross Péter volt miniszterelnök Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6.   2020. február 26. 18:00.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!