Meghívó

A CÖF_CÖKA, a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja szervezésében

együttműködve
az ÉLETFA Társadalom- és Környezetkultúra Alapítvánnyal,
az ÉLETMŰTÁRS Művészeti és Civilitikai Egyesülettel,
az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesülettel, 

tisztelettel meghívja

2023. február 23-án (csütörtökön) 17 órára

Miskolcon a Tudomány és Technika Háza (Görgey A. u. 5.) klubtermébe (I. emelet)

A háborúk 2. éve   című kihelyezett Civil Akadémiára

Vendég: Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központja igazgatója

Közreműködő: Kardos Katalin, Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület

Beszélgetőtárs: Dr. Lengyel Attila a CÖF Klub Miskolc elnöke

Sajtó:

A világ forr, újra robbanásig feszült a helyzet. Az Amerikai Egyesült Államok kormánya belpolitikai nehézségeiről elterelendő a figyelmet, a világcsendőr szerepkörében tetszelegve, totális politikai háborút indított és valóságos háborút robbantott ki érdekeinek védelmében, Ukrajnában. Sajnos az Európai Unió vezetői hűséges vazallusként behajtották fejüket az igába és saját érdekeinket sutba dobva, ennek a proxy háborúnak harsány támogatóivá váltak és mindinkább válnak, amivel a háború belátható időn belüli befejezésének, a béke létrejöttének az esélyeit számolják fel. Úgy tűnik, az Amerikai Egyesült Államok újfent mindent megtesz egyeduralkodói pozícióinak megtartásáért, nem riad vissza a szövetségesei politikai és gazdasági zsarolásától, hogy a háborúba a NATO–törekvések által belekényszerített egyik potenciális ellenfelét, Oroszországot térdre kényszerítse.

Kiszelly Zoltán 2022. január 27-én, amikor a CÖF Klub Miskolc vendége volt, azt mondta, ha az oroszok nem indítják el a csapataikat még a fagyott talajon, hosszú lesz a háború. Egy év elteltével, február 23-án, amikor újra vendégünk lesz Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központja igazgatója, megállapíthatjuk majd, hogy az elemzés helytálló volt. A háború zajlik, a békekezdeményezések rendre elhalnak, a Nyugat támogatása egyre nagyobb méreteket ölt. Úgy látszik, semmi sem számít, a győzelemért az utolsó tankjaikat, töltényeiket is fel akarják áldozni. Az oroszok mindeközben elindították a Balti-flottát, vélhetőleg nukleáris hordozókkal.

A legutóbbi hírek arról szólnak, hogy egy mindent eldöntő nagy támadást az oroszok talán éppen 23-án indítanak az ukrán haderő ellen. Ha így lesz, akkor biztosan a háború uralja majd a találkozót, bár különben is a háború és hatásai a globális gazdaságra, Európára, az USA Távol-keleti és európai kapcsolataira lett volna az a témakör, amit körbejárni terveztünk. A világgazdaság energiaválságból való kitörésének a lehetőségét is számba véve, nem elfeledkezve a klímaválságról sem, igyekszik Kiszelly Zoltán, a CÖF Klub Miskolc Tiszteletbeli tagja egy olyan, jövőbe mutató helyzetelemzést adni, amely vélhetőleg nem a pesszimista hangulatot indukál a hallgatóban, hiszen a valós tényeken alapuló elemzés következtetéseit adja közre szakértőnk, aki „a jól értesült optimista”.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2023. február 23-án (csütörtökön) 16.30-tól a Tudomány és Technika Házában.  Kérdéseket szóban lehet feltenni, de előzetesen is elküldhetők e-mail válaszlevélben.

Dr. Lengyel Attila        

a CÖF Klub Miskolc elnöke

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!