A CÖF a pedagógusokkal van, nem a tüntetőkkel!

A CÖF-CÖKA aktivistái a nagymúltú Eötvös József Gimnázium előtt egy molinó segítségével demonstrálták és sajtótájékoztató keretében üzeneték Brüsszelnek, hogy az igazságtalanul visszatartott uniós forrásokat a tanárok is várják ebben, az egész kontinens számára rendkívül nehéz időszakban és felszólítják az EU-s döntéshozókat azonnali cselekvésre.

 

“A Civil Összefogás Fórum, mint meghatározó nemzeti civil közösség – a mögötte álló szellemi honvédők, köztük diákok, tanárok és szülők támogatásával –, teljes mértékben támogatja a pedagógusok és az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók bérrendezéssel és munkakörülményekkel kapcsolatos követeléseit. Ugyanakkor a jelenlegi háborús, inflációs helyzetben fontosnak tartjuk a kormány felelősségét a költségvetés kezeléséért, mert figyelemmel tartozik a társadalom minden szegmensének igényére.

Nemzeti értékek és érdekek mentén szerveződő közösségként alapvetésnek tartjuk, hogy a nemzet felemelkedésének és Magyarország sikeres jövőjének záloga a megfelelő körülmények között működő, versenyképes tudást biztosító köznevelési rendszerben rejlik, amelynek nélkülözhetetlen eleme a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülése. Az oktatás tehát közös, nemzeti ügyünk, a köznevelés világában megvalósuló bérrendezésre pedig szükség van, ebben – álláspontunk szerint – nemzeti konszenzusnak kell lennie.

Ugyanakkor az utóbbi évek globális válságai soha nem látott mértékű kihívások elé állították az országokat, komoly költségvetési nehézségeket okozva mindenütt. Ebből kifolyólag a pedagógusbérek rendezéséhez és az oktatási rendszer modernizációjához a nemzeti források mellett elengedhetetlen a Magyarországnak, mint az Európai Unió teljes jogú tagjának járó uniós pénzek bevonása. Brüsszel azonban ezeket a forrásokat ideológiai tartalmú vitákra hivatkozva visszatartja hazánktól, nem törődve a pedagógusok körülményeivel.

Valljuk, hogy a nehéz pillanatokban összefogásra, egymás támogatására van szükség, éppen ezért kötelességünknek éreztük, hogy mai megmozdulásunkkal felhívjuk az európai tisztségviselők figyelmét a pedagógusok és az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók helyzetére, annak érdekében, hogy végre a brüsszeli elit is meghallja az uniós polgárság hangját, és politikai töltetű huzavonák helyett felelős döntéshozókként cselekedjenek.

A mai napon egy szimbolikus helyszínen, a nagymúltú Eötvös József Gimnázium előtt egy molinó segítségével demonstráljuk egy sajtótájékoztató keretében abbéli üzenetünket és szándékunkat, hogy Brüsszelben is hallják meg a nemzeti civilek hangját és legyenek tisztában azzal, hogy az igazságtalanul visszatartott uniós forrásokat a tanárok is várják ebben, az egész kontinens számára rendkívül nehéz időszakban és felszólítjuk az EU-s döntéshozókat azonnali cselekvésre.” – írta a CÖF-CÖKA közleményében.

https://2022plusz.hu/2022/11/17/a-cof-a-pedagogusokkal-an-nem-a-tuntetokkel/

 

Hír TV tudósítás:

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/brusszelnek-latnia-kell-hogy-a-tanaroknak-is-szuksege-van-az-unios-forrasokra-2558651?utm_source=feed&utm_medium=rss

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!