Blog

A magyar himnusz oldala

A Magyar Kultúra Napja alkalmából – Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Tanács elnökének őszi javaslata nyomán – a Budapesti Filharmóniai Társaság és az Erkel Ferenc Társaság útjára indítja „A magyar himnusz oldala”  honlapot.

Érvek és ellenérvek (?) az oltásról

E sorok szerzője az első hullám viszontagságai után már értekezett a járvány megzabolázásának, netán legyőzésének lehetőségéről. Úgy tűnhetett a felületes szemlélőnek, hogy túl vagyunk a nehezén…

A hazugságtól még a Lánchíd is ránk szakadhat

A CÖF-CÖKA fel sem meri tételezni, hogy a főpolgármester és felelős csapata nem tudja megkülönböztetni a Lánchíd kivitelezésének bruttó és nettó árban megállapított pályázati összegét.

Levél Joseph R. Biden Jr., az Amerikai Egyesült Államok elnöke részére

Mindenek előtt engedje meg, hogy Magyarország meghatározó civil közösségeként, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nevében gratuláljunk kinevezéséhez az Egyesült Államok elnöki hivatalának élére.

Kettős látás

Az egész fővárost beterítő kampányt indított hétfőn a Városháza, hogy felhívja a figyelmet: alapvető budapesti közszolgáltatások kerülhetnek bajba a kormányzat elvonásai miatt. Karácsonyék szerint a kabinet iparűzési adó-megfelezése nyomán hamarosan le fog gatyásodni Budapest.

Meghívó

Trump vs. Biden  című rendhagyó ONLINE Civil Akadémiára Magyarics Tamás, Amerika szakértő Kiszelly Zoltán  politológus, a C12 szakértői csoport tagja Időpontja: 2021. január 25. 17:30.     Bejelentkező link ITT!

A Jobbik inkább törölte kínos Facebook-posztját

„Orbán híveként” ábrázolt egy idős, dühös arckifejezésű hölgyet a Jobbik a párt Facebook-oldalán, akit még ráadásul egy képre tettek a „Trump-sámánként” elhíresült amerikai tüntetővel, aki részt vett a Capitolium „ostromában”.

Meghívó

A civilek hatalma című rendhagyó ONLINE Civil Akadémiára Vendégek:         Szalay-Bobrovniczky Vince  helyettes államtitkár                           Kovács Kokó István        olimpiai bajnok ökölvívó Időpontja: 2021. január 13. 17:30. A program helyszíne a Polgárok Háza online felülete (ITT)

Közlemény

Polgáraink szabadon dönthetnek, hogy elfogadják-e a koronavírus elleni védőoltást. A hírek szerint több gyártó oltóanyagából is válogathatunk. Az egyesült ellenzéki pártok többsége, túllépve az egészségügyi szaktudósok autentikus állásfoglalásán, arra biztat tisztán politikai érdekből, hogy az életeket mentő vakcinát ne használja fel a lakosság.

Bezzeg Európa ünnepel(t)

Azt olvasom a külföldi internetes oldalakon, hogy Európa alapvetően nyugodtan, csendben, rendben, a járvány elleni óvintézkedéseket betartva búcsúztatta 2020-at és köszöntötte az új évet. Hurrá!

Újévi köszöntő

Sikerekben gazdag, boldog új évet kíván a CÖF-CÖKA

Meghívó

Egy új év, új kezdet című rendhagyó ONLINE Civil Akadémiára Vendég: Osztie Zoltán, plébános Időpontja: 2021. január 4. 17:30.   A program helyszíne a Polgárok Háza online felülete (ITT)

Karácsonyi üdvözlet

Áldott, békés karácsonyt kíván a Civil Összefogás Fórum

Közlemény

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) az általa képviselt civil szervezetek nevében támogatja a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Liga Szakszervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség által tett közös javaslatot, hogy a minimálbér nettó összegének emelése érdekében az 1,5 százalékos Munkaerő Piaci Járulék eltörlésre kerüljön.

Meghívó

Kereszténység a gazdaságban Covid idején című rendhagyó ONLINE Civil Akadémiára Vendég: Baritz Sarolta Laura, közgazdász, domonkos szerzetes nővér 2020. december 21. 17:30.  Bejelentkezési link: ITT!

NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKÉHEZ

Tisztelt David Sassoli Elnök Úr! Soron kívül arról kívánjuk tájékoztatni Elnök Urat, hogy Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke közösségi médiabejegyzésében úgy fogalmazott a formálódó költségvetési megállapodás kapcsán, hogy amennyiben Magyarország az Európai Bírósághoz (EUB) fordul tárgyügyben „a magyar kormány az összes ilyen jelentős perét elvesztette az Európai Bíróságon. Ezt is el fogja bukni.”

Levél Mateusz Morawiecki miniszterelnök úr részére

Emlékezve az 1848-49-es forradalmunk tiszteletére, a Bem téren, a lengyelek és magyarok előtt elmondott közösségépítő beszédére visszaigazoljuk, hogy a két ország civiljeinek testvérisége örök, a megbontására tett kísérletek eleve vesztésre vannak ítélve.

Nyílt levél Charles Michel, az Európai Tanács elnöke részére

Legutóbbi levelünkben, amelyet áprilisban juttattunk el Önhöz, az Európai Unió súlyos intézményi válságát vetítette előre, amely prognózisunk utóbb legnagyobb sajnálatunkra beigazolódott.

Egy mondat az orbáni diktatúráról

Hol diktatúra van, ott diktatúra van, és hol diktatúra van, ott annak, ki az utcára kilép, nem jön SZEMBE egy eltévedt gumilövedék.

Meghívó

BizonyTALANságban?! című rendhagyó ONLINE Civil Akadémiára Vendég: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Időpontja: 2020. december 9. 17:30. A program helyszíne a Polgárok Háza ONLINE felülete

Közlemény

Ma Magyarország szuverén jogállam, ugyanakkor folyamatosan és rendíthetetlenül ki kell állnia nemzetállami érdekeiért – de más európai nemzetek jogaiért is –, hogy Európa és benne hazánk megmaradhasson.

Ennyi volt, elég volt!

Exkluzív interjú Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével

NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKEIHEZ

Tisztelt Ursula von der Leyen Elnök Asszony! Tisztelt David Sassoli Elnök Úr! Önök, mint az Európai Unió két meghatározó alapintézményének vezetői hivatalból figyelemmel kísérik a tagállami, így a magyarországi politikai folyamatokat.

ÁLLÁSFOGLALÁS

A Százak Tanácsa alulírott tagjai, a világjárvány közepén megköszönve orvosaink és segítőik áldozatos munkáját, választott vezetőink felelős helytállását, nehéz szívvel véve tudomásul társadalmunk politikai megosztottságát – elkötelezettek vagyunk a keresztény értékek és a nemzetek önrendelkezése mellett. 

Főigazgatói dicséret

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány vezetőségét és munkatársait, a Szociális Munka Napja alkalmából, a koronavírus járvány alatt tanúsított, emberséggel végzett tevékenységük és nagy értékű támogatásuk elismeréseként, főigazgatói dicséretben részesítette.

Meghívó

A Művészeti-Oktatási-Kulturális Közéleti Alapítvány (MOKKA) tisztelettel és szeretettel meghívja Önt Kedves Kísérőjével a „Cigányvarázs” VII. KÁRPÁT-MEDENCEI CIGÁNYPRÍMÁSOK & ZENEKAROK FESZTIVÁLJÁNAK GÁLAESTJÉRE Időpontja: 2020. November 13. 18 óra Helyszíne: Uránia Nemzeti Filmszínház Színházterme (1088 Budapest, VIII. ker. Rákóczi út 21.) REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó – Szeged

XXI. századi közgazdaságtan című kihelyezett Civil Akadémiára Boros Imre közgazdász, volt tárca nélküli miniszter Dóm látogatóközpont, Szeged, Dóm tér 16. 2020. november 3. 18:00. REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Haza és a Vára című Civil Akadémiára Vendég:    Fodor Gergely – kormánybiztos, a Várkapitányság vezetője A program helyszíne: Fővárosi Művelődési Ház 1119 Budapest, Fehérvári út 47-49. Időpontja: 2020. november 2. 18:00. REGISZTRÁCIÓ!

Közlemény

Csatlakozni kívánunk a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke Palkovics Imre a Magyar Nemzetben közzétett Dobrev Klárának, a munkavállalókat lekicsinylő szavait cáfoló állásfoglalásához.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!