Pressman úr állj és ne tovább!

Vannak olyan emberek, akik saját ambíciók érvényesítése érdekében státusukat, hatáskörüket meghaladóan végzik munkájukat.

Az ilyen magatartás a diplomácia terén képes lehet államok közötti kapcsolatok megzavarására. A magyarok nagy többsége talán nem véletlenül úgy véli, hogy Nagykövet úr rossz úton jár. Úgy tűnik, hogy politikai meggyőződését megpróbálja civiljeinkre erőltetni. Sőt, pártossága alapján nem szimpatizál a magyar választók kétharmados többségével. Teszi ezt úgy, hogy esetenként az ellenzéki pártok nyílt támogatójaként lép fel.

Ez az elgondolás hibás még akkor is, ha szívesebben kokettál az ellenzékkel, hiszen alkalmas lehet az államaink közti viszony szétzilálására. Az Egyesült Államok tekintélyét sem illik úgy felhasználni, hogy legitim kormányunk nemzetközi megítélését igaztalan irányba fordítsa.

David Pressman úrnak érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy elődje idején David B. Cornstein miként segítette országaink közötti politikai és gazdasági közös érdekeink megvalósítását. A CÖF-CÖKA pártoló tagsága, szellemi honvédői mindenkor a béke és a békesség hívei. Ezt demonstráljuk a békemenetek szervezésével, nézeteink nyilvánossá tételével. Valljuk, hogy az orosz agresszióból fakadó háború csak tűzszünettel, majd békekötéssel végződhet.

Megfontolásra ajánljuk, hogy Nagykövet úr legyen figyelemmel a világban történő gyakori politikai változásokra, a jövőre is gondoljon. A nyugattal és az USÁ-val hosszú évek alatt bizonyított szövetségünket és szimpátiánkat lépten nyomon ne kérdőjelezze meg. Tisztelje a sajtószabadságot és a médiumokat ne akarja gyeplőn tartani. Láthatja, hogy Magyarország lakói szabadon szólhatnak, de szuverenitásunkat mindenáron őrizni kívánjuk. Így az emberek pártválasztása, gondolkodásuk szabad eszmei tartalma garantált. Nincs szükség követségek hittérítő szerepére.

Bízzunk legitim kormányaink józan cselekvéseiben, konszenzust kereső lépéseiben.

Alátámasztva mondanivalónkat, egy magyar közmondást idéznénk: „A suszter maradjon a kaptafánál!”

Csizmadia László
a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!