Színe változások

A természet színei meghatároznak egy-egy emberi tulajdonságot. Láthatjuk, hogy miniszterelnökünk tusványosi beszédét követően a létező liberálfasiszta eszméket követő mainstream körében, kitört a sárga irigység.

Nem történt csoda a reakció várható volt. A beszéd után nyilvánvalóvá vált, hogy a magyarok nagy többségét sok éve egyben tartó kormányfő távollátása és felelősségérzete bánthatja számos országvezető érzékenységét. A világ dolgait felfogni, az ezzel kapcsolatos véleményt bátran elmondani nem kis dolog. Szükséges hozzá tapasztalat és hit, melyhez csatlakozik a szív és a lélek is. Miniszterelnökünk támaszkodhatott 13 éves kormányzására, és ennél hosszabb politikában eltöltött jártasságára. Ennyi idő alatt a percpolitikusok sokasága tűnt el a süllyesztőbe. Szerencsénk van, mert Magyarország 2010-től létrehozott eredményeit közösen együtt kovácsolhattuk. Nem feledhetjük azt az Orbán Viktort, aki ott állt a gáton a nagy árvizeknél és az elsők között kezelte a COVID- járvány szörnyűségeit. Most is számíthatunk a kormány és a jószándékú magyar emberek szimbiózisára, ennek eredményeként rövidesen visszaszoríthatjuk az inflációt és a káros háborús szankciók hátrányait.

A magyar ember nem felejt se jót, se rosszat. Láttuk, hogy a miniszterelnökünk viseli a csapásokat, teljes mellszéllességgel áll a kihívások előtt. Nem tehetné ezt, ha nemzetünk többségének tartós bizalmát nem élvezné hiszen, ha kellett többszázezren demonstráltak a békemenetekkel.

Ezzel a háttérrel sem könnyű, amikor a többségben lévő Európa Parlamenti ultraliberális képviselők és az EB nyílt támadásokat intéz hazánk ellen. Orbán Viktor vezetésével megtehetnénk, hogy beállunk a talpnyalók sorába, azonban ellenvéleményeink elhallgatása bevinne bennünket az Európát tönkre tevő fősodorba. Nem tesszük, még akkor sem, ha egy idő után ingyen uniformist kapnánk, mézesmadzagot nyalogathatnánk és akkor sem, ha a nekünk járó EU-s törvényekkel garantált pénztámogatásunk is megérkezne. Tudjuk, hogy Európa lakosságának nagy többsége ellenáll a gender őrületnek, visszautasítja az illegális migránsok honfoglalását és háborúellenes. Közben Ukrajnában élő magyar nemzetiség ukrán színekben védi őseink földjét, tisztes állampolgárként, komoly véráldozattal és kötelességtudattal.

Nemzetünk az Európai Unió elkötelezett tagja. A demokrácia alapvető vívmányaként élünk szólásszabadságunkkal és a véleménynyilvánítás jogával. Kinyilvánítjuk, hogy az Európai Unió intézményeinek rozsdás gépezete nagyjavításra szorul.

Kormányunk felejtetni kívánja Ady Endre kompországát. Kontinensünk lakossága főszereplővé vállhat a politikai és gazdasági hidak építésében. A Nyugathoz tartozunk, de az USA-tól és Kínától is el kell fogadnunk a kínált kölcsönös előnyöket. A ki kit győz le politika halott Európához vezet. A világ népessége csak békében őrízheti meg bolygónkat. Mindannyiunk érdeke, hogy földünkre ne boruljon sötétség. A két szuper nagyhatalom inkább árasszon fényt Kelettől-Nyugatig. Helyes tehát a magyar miniszterelnök előrelátása. Nehéz gazdasági és politikai időket élünk, eközben is garantálni kell, hogy mindenki megőrizhesse hitét, tisztelhesse egymást, ugyanakkor a gyarmatosítás eszméjének és gyakorlatának korszakát lejártnak tekinthesse.

Tusványoson Orbán Viktor beszéde alatt kék volt az ég, derűt sugallt és visszaigazolta a szebb jövőt. Ahhoz, hogy a miniszterelnök által elmondott elérhető lehetőségek ténnyé válljanak a látomása visszaigazolódjon, Európa polgárai nem dőlhetnek se be, se hátra.

 

Csizmadia László a CÖKA kuratóriumának elnöke

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!