Nyílt levél a lengyel polgárokhoz

Kedves Lengyel Barátaink!

Most, amikor az agresszor Oroszország és Ukrajna közötti háború folyik, az országgyűlési választások kapcsán dönteni kell gyermekeink és unokáink jövőjéről.

Keresztény-konzervatív múltunk hagyományainak őrzése Lengyelországban a PIS vezette kormány cselekvéseiben tükröződik. A lengyel kormány bátran üzen Ukrajnával szolidáris cselekedeteivel Oroszországnak, miszerint többé nem fordulhat elő az, amikor a szovjet birodalom majd félévszázadig rabságban tartotta Kelet-Közép-Európa népeit.

A magyar és lengyel nép nem kér a birodalmi elképzelésekből, függetlenül attól, hogy ezek Oroszországból, vagy éppen a brüsszeli elit irányából érkeznek.

Tudni kell, hogy Kárpátalján élő magyar testvéreink életüket áldozzák az agresszor elleni harcban. Nap mint nap baráti kezet nyújtunk az Ukrajnából érkező menekülteknek (tesszük ezt úgy, mint Önök), biztosítjuk emberi jogaikat és magasszintű ellátásukat.

Magyarország Lengyelországhoz viszonyítva kis ország. Helyzeténél fogva kiszolgáltatott az orosz energiahordozóknak. Átmeneti időszakban, geográfiai helyzetünknél fogva fogadnunk kell az orosz energiahordozókat. Nyíltan tesszük, nem titokban, mint sokan Nyugat-Európában.

A magyar kormány elítéli az agressziót, népünk ezt bizonyította 1956-os szabadságharcával. Nem felejtjük az akkori szovjet vérontást.

A lengyel és magyar emberek akaratából az EU-hoz és a NATO-hoz szövetségesként csatlakozva színt vallottunk.

Kormányaink együtt állnak ki országaink szuverenitása mellett, kéz a kézben utasítják vissza a brüsszeli szankciókat. Lakosságunk védelmében nem támogatjuk az illegális migrációt, keresztényi hagyományaink őrzése mellett elutasítjuk az LMBTQ gyermekeinket megrontó tevékenységét.

Európa nehéz időket él. Ezért is fontos, hogy a szuverenitást és a népfelség elvét megvalósító PIS mellett bajtársként álljunk ki. II. János Pál pápa szavaira gondolva, ne féljünk!

A lengyel választópolgárok a most következő országgyűlési választásokon új történelmi szakaszt nyithatnak, ha ismét a PIS-re és az általa alakított kormányra szavaznak, egyúttal megerősíthetik a V4-ek együttműködését.

Támogatunk benneteket, lengyel testvéreink, harcostársak vagyunk! Nem engedhetünk a brüsszeli neoliberális birodalmi elképzeléseknek, a sztaniolpapírba csomagolt föderalista állam létrejöttének.

Hazájukat szerető polgárok! A népfelség jegyében szavazzatok a már jól ismert útra és a PIS-re. Ne üljetek fel az ellenzéki erők mézes-mázos hazugságainak. A lengyel és magyar tudja, hogy az Európai Uniót ideje reformálni!

„Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát!”
Hajrá Lengyelország!

Nyílt levelünket eljuttatjuk Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségére.

Csizmadia László
A CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke
a Lengyel Lovagkereszt megtisztelő cím birtokosa

Nyílt levél a lengyel polgárokhoz

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!