A civilek gondolatszabadsága véleményekre kötelez

Jó érzés látni, hallani, hogy a magyarok egyre gyarapodó többsége a világ eseményeit követi, tanulságai szerint cselekszik. A politikai erőhatások, a gazdasági történések a társadalmak reakcióit váltják ki. A civil világ ösztönös reagálását egyre inkább felváltja a felelős gondolkodás, az egészséges türelmetlenség, amely vezetőik irányába magasabb követelményeket sugároz. Ez a következtetés azt mutatja, hogy a nemzetek polgárai ragaszkodnak a népfelség elismeréséhez. A valós demokráciához kapcsolódó szubszidiaritás egységességét tartják követendőnek.

Kétségtelen azonban, hogy a népek feletti hatalom birtoklása csábító erő, és vannak megszállottjai. A világuralomra törekvés az emberiség történelmének, sajnálatos módon, folyamatos része. A mai időkben az USA példája erre a bizonyíték. A gyarmatosítás új módszerei, a pénz és katonai hatalmaskodás eszközrendszerével, napi tényező. E módszer akkor lehet hatékony, ha az emberek butításával társulhat. A gondolkodó választópolgár kihívó ellensége a hatalmaskodásnak.

Söpörjünk a minket közvetlen érintő Európa és benne hazánk táján. Az időszerű eseményekre a gondolkodás szabadságából fakadó észrevételeinkkel válaszoljunk!

Az orosz-ukrán háború, amely szomszédunkban folyik, megfontolt reakciókra sarkall bennünket. Kormányunk cselekvései átgondoltak, a magyarság többségének akaratát tükrözik. Eszerint nincs jobb megoldás, mint a tűzszünet, majd a béketárgyalások. Az emberek életénél nincs drágább kincs!

Ukrajna harcát az Unió tagállamainak támogatása Európa-szintűvé alakította, azaz az USA és Európa Ukrajna mellett folytat háborút az orosz betolakodóval. Magyarország a béke pártján, nem kíván részt venni fegyverekkel e háborúban. Természetesnek tekintjük azonban az ukrán menekültek ellátását, valamint szolidaritást nyújtani az ott élő embereknek. Megállapíthatjuk, hogy Európa összes országának gazdasága elszenvedi ezt a háborút.

Misszióra van szükség, a harcoló feleket elválasztó sáv ENSZ fennhatóság alá vonására, amíg a béketárgyalások a feltételezett tűzszünet alatt eredményre nem vezetnek. Az állam irányításában meggyengült Ukrajna korrupcióban hempereg, a rend helyreállítása több tíz évig is eltarthat az elkerülhetetlen USA befolyás alatt. Drága „mulatság” lesz a hitelbe nyújtott dollármilliárdok kamatos törlesztése, pénzügyi gyarmatosítás megélése. Európa országainak részvétele az újjáépítésben a szolidaritásból befektetett összegeket nem fogja fedezni. Keresztényi alapokon ezt el is felejthetjük, vegyük úgy, hogy a békébe fektettük be és ez mindent megért.

A magyar háborúpárti ellenzék viselkedése kizárólag a politikai haszonszerzésre irányul. A választópolgáraiktól elhidegült uniós ellenzéki képviselők, a föderációs elképzelésekben ringatózó európai párttársaikkal karöltve, papucspolitikusokká váltak.

Górcső alá helyezve a 2022-es országgyűlési választásokat, döbbenten észleltük az ellenzékhez érkező külföldi dollárok millióit, amely a magyarországi választásokba történő beavatkozást világossá tették. Ez ma már de facto de jure tény.

Nevetségesen hangzik a CÖF-CÖKA társadalomfelvilágosítást szolgáló plakátjainak forrásaira hivatkozva azonos elbírálást keresni az ellenzékhez érkező, választásokat befolyásoló dollárok kapcsán.

A CÖF-CÖKA felé irányuló állami támogatások milliárdjairól megjelenő ellenzéki újságírók csapatainak írásai egytől egyig hazugságok. Az alapítvány a 2022-es választásokra külföldi, állami vagy közpénzt ellenőrizve és ellenőrizhetően nem használt. Az alapítvány a választásokon személyes érdekeltséggel nem rendelkezett, jelölteket nem indított.

Megjegyezzük azonban, hogy érdemes lenne a törvényi előírásokat az érintett NGO-k és a 99 Mozgalom elszámolásában is betartani. Például a főpolgármester sem állíthatja, hogy ha a mozgalmához érkező, 500 millió forintot érő adományokat rendezvényeken, dobozban szedték össze, erről nem is volt tudomása. Törvényi előírás, hogy ha egy mozgalom rendezvényeken, dobozokban pénzt gyűjt, az csak vezetőjének megbízólevelével és aláírásával teheti, amelyet két tanú is megerősít. Az összegyűlt pénzt tanuk előtt kell megszámolni, majd a számlavezető bank számlájára haladéktalanul megfizetni.

Tanulság, a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

Csizmadia László
a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

A civilek gondolatszabadsága véleményekre kötelez

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!