Kapuzárás előtt

Az ellenzéki megélhetési politikusok közül sokan érzik, hogy a 2024-es hazai önkormányzati és uniós parlamenti választások után nincs helyük a politikában. Kétségbeesve meakulpázás helyett fentiek elkerülésére magyarázzák tetteiket. A tények azonban magukért beszélnek.

A Mandiner vette át az országrontó Újhelyi István facebook bejegyzését, amelyben a magyarok kétharmados többségével felruházott kormány békepártiságát bírálja. Mondatai mögött felsejlik, hogy a háborúpárti közösségét védi, a katonák életét feláldozva. Az orosz-ukrán harci cselekmények eszkalációja mellett agitál. Minden szavát a hatalomvágy szövi át. Állítja, hogy a „Háborúpártiak” plakátokat kiadó civil szervezet közpénzből finanszírozza akcióját. Ez is hazugság!  „Gyűlöletplakátról” beszél, holott az csak a közvéleményt szembesíti a háborúpárti politikusokkal.

A küldetését eláruló eu-s parlamenti képviselő kétségbeesett, pusztába kiáltott szavait olvashatjuk. Érzi, hogy havi több milliós közpénzből finanszírozott képviselői jövedelme hamarosan megszűnik, az édenkerti bulizások és a hazát kiárusító mondatok után munkahely után kell nézni.

A magyar kormány békepártisága, a választópolgárok véleményének végrehajtása, alátámasztva több mint hárommillió konzultációs igennel, kötelező fellépés. Gonosz csúsztatás a tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdésére tett javaslatokat összekeverni az orosz agresszióval való egyetértéssel.

Újhelyi politikai állásfoglalásai itthon és az Európai Parlamentben papucspolitikusra vallanak. Azt is megértjük, egóját ismerve, hogy bántja, nem szerepelhet a háborúpárti politikusok plakátján. Igaz ez akkor is, ha azt írja, hogy sokan lehetnek olyanok, akik a plakátot látva és elhaladva mellette, a kiadóra gondolva köpnek egyet.

Ha Újhelyi úr a kocsmában hasonló magatartást tanúsítana, az ott is elítélendő lenne. Jelezzük azonban, hogy a vendéglátásban elő-előforduló munkaerőhiány miatt a felvételi lehetőségek adottak.

Úgy gondolom, hogy a Mandiner nem azonosult a közpénzből plakátolás hazug állításával.

Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumi elnöke

 

A hivatkozott facebook bejegyzés:
https://www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/posts/pfbid0PzCBbE9gS4XYArCco6fYBhDXn5Mg6vQXSNguNvfSAdfFtxTtkmQdnYVtSjLimwFYl

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!