Olvasói levelek

A nemzet jogai

Sajnálattal tapasztalom, hogy magyarországi cívil szervezet (ilyet legalábbis én nem találok)  nem áll ki a nemzet jogaiért.

Meghívó

A budapesti Lengyel Intézet és a Holokauszt Emlékközpont szeretettel meghívja Önt a Robert Kaczmarek és Jacek Papis PARAGUAYI ÚTLEVELEK című film online vetítésére. A filmet lengyel nyelven, magyar felirattal 2021.03.24-én(szerdán), 20 órakor lehet ingyenesen megtekinteni.

Nem kell a szivárvány-család!

Az egyik központi téma manapság a „szivárvány-család” kifejezés letuszkolása a magyarok torkán. Nem kéne hagyni, hogy a szivárvány, illetve család fogalmakat -ugyanúgy, mint például a régebben még világos pozitív értelmű meleg fogalmat- a halál-kultúra aktivistái belerángassák a mára már közel 100-féle nemi identitást (esetenként perverziót) jegyző gender fogalomkör moslékába!

Provokáció

Engem felbőszít és frusztrál az a sok provokáció, amit el kell tűrnünk az ellenzék részéről. Javaslom, szakítsunk azzal a rögzült kifejezéssel, hogy a közszereplőknek többet kell elviselniük, mint másoknak.

Várjuk írásaikat!

Tevékenységüket nagyra becsülöm és nyomon is követem – ide kérem ezentúl az infókat, anyagokat. Ha már írok, tisztelettel megkérdezem, hogy az Önök részéről van é esetleg fogadókészség pároldalas saját helyzetértékeléseim fogadására.

Olvasói levelek

Terézvárosban, az egyik asszisztens (lehet, hogy több is), azt hazudta a betegeknek, hogy nem kaptak oltóanyagot, sőt névsort sem, kik regisztráltak.

Héjjas István: KLÍMAVÁLTOZÁS és MEGÚJULÓ ENERGIÁK

Klímakatasztrófa fenyegeti az emberiséget! Vészhelyzet van! És ezért mi magunk vagyunk felelősek, mi emberek, főleg azzal, hogy túl sok széndioxidot bocsátunk ki. Ezt halljuk naponta TV-ben, rádióban, olvassuk az újságokban és az Interneten.

Czettler Jenő emléktáblája újra a régi helyén

Visszakerült régi helyére a budapesti Köröndön dr. czétényi Czettler Jenő agrárközgazdász, akadémikus (1879-1953) felújított emléktáblája.

Online előadások időszerűsége

Nagy – és időszerű – ötlete az „online” előadások megszervezése, mert magamfajta külföldön elő Magyar is hozzáférhet. Így volt ez a szívszaggató lengyel filmmel amit természetesen nem mulasztottam el. Kötelezővé kellene tenni legalább minden középiskolában mert ennél jobb „érzékenyítő” anyagot nehezen lehet találni.

Az én falum a Kárpát-medencében

Ez az írás nem arról a csöndes, békés vidámságról szól, mint Gárdonyi híres könyve, Az én falum, hanem a tulajdonlásról. Mikor enyém egy falu? Ha egy Árpád-kori magyar azt mondta: az én falum, az annyit tett, hogy a falut a királytól kapta, és az ott élők verejtékének köszönhette a megélhetését, sőt vagyona gyarapodását. Ez a birtoklás egyfajta uralkodás. Ezt a világot elfújta a szél. Ne sirassuk.

In Memoriam Bencze Izabella

Sok tanulmányomat küldtem meg Önöknek, miközben néha megírtuk Önöknek aggodalmainkat, gondolatainkat is. Bízunk benne, hogy segítő szándékunk egyértelmű volt mindig is Önök előtt. Többször meg is jelentek írásaim a Hírlevélben, köszönöm azt is!

Svájcisapka? Nem, svájci index

Gyurcsányék az egyszerű polgárokat könnyedén rávették, hogy a magyar bankoktól forint- helyett devizaalapú kölcsönt vegyenek fel

Hogyan van ez? Lenyeli a főváros?

Nyilvánvalóan sok-sok támadás közben kell a legfontosabb védelmi intézkedéseket meghozniuk- elég, ha első helyen említjük a Koronavírus okozta minden nehézséget, és itt nem győzzük elégszer hangsúlyozni: KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK, AKI AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT KÜZD!

A Lengyel Intézet meghívója

A Kiátkozott Katonák Nemzeti Emléknapja alkalmából tisztelettel meghívjuk Önt az INKA 1946 … egyedül én halok meg című film online vetítésére. A filmet 2021. március 1-jén (hétfő), 20 órai kezdettel lehet ingyenesen megtekinteni a megadott linken.

Gyurcsány bűnöző ügyvédje, a bukott riporternő és az oltásellenes háziorvos is a DK jelöltjei között

Jogerősen elítélt, jelenleg is vád alatt álló bűnöző, saját szakmájában többszörösen kudarcot vallott riporter és orvosként a vakcina ellen hergelő háziorvos is szerepel a Demokratikus Koalíció nyolcvanfős előválasztási listáján. 

Újkori cenzúra

Tóth Kriszta ismét bevezetné a cenzúrát az iskolákban a kötelező olvasmányok területén. Kivenné a kötelező olvasmányok közül Jókai Mór Aranyember című regényét, valamint Szabó Magda Bárány Boldizsár című művét, mondván, hogy a nők kiszolgáltatott szerepe domborodik ki az alkotásokban.

Index és a hangulatkeltés

Az  újságíró elismerve, hogy soron kívül kapta meg a koronavírus elleni kínai gyártmányú oltóanyagot, a lapjában szeretne  bizonytalanságot kelteni a vakcina, valamint az egészségügy iránt.

Trump után a magyar és a lengyel kormány megbuktatására készülnek Soros „civiljei”

A nyilvánosság a legjobb fegyver, le kell leplezni azokat a szervezeteket, amelyeket Soros György támogat. A Time amerikai magazin leírta azt az árnyékkampányt, amit Trump elnök megbuktatására pont ezek, a magukat civilnek mondó szervezetek végeztek, hajtottak végre. Ugyanúgy föl kell készülnünk arra, ahogy Trump elnökkel szemben bevetettek bizonyos eszközöket, úgy Magyarországon és Lengyelországban is be fogják vetni. A felkészülés és a nyilvánosság az a két erős fegyver, amivel leginkább tenni lehet ezen szervezetek és ármánykodásuk ellen– idézte Kiszelly Zoltánt a v4na.com hírportál.

Karácsony Gergely ígéretei

Karácsony Gergely sok mindent ígért a választások előtt, amiből semmit sem tartott be! CSAK, azt tapasztaljuk, hogy lerombol mindent, amit Tarlós István felépített!

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye

Szíves tájékoztatásul, terjesztést és lehetőség szerint közlést kérve küldöm gondolataimat a kommunizmus áldozatainak emléknapján: soha többet vörös- és liberális uralmat Hazánkban ! 

A volt Thököly Polgári Kör baráti társasága tiltakozása

Mi  mindennapos résztvevői voltunk a Kossuth téren a békésen tiltakozó megmozdulásoknak, örömmel hallgattuk az ott fellépő neves személyek előadásait és a művészek műsorait, akik mind méltóságteljesen példamutatóan viselkedtek és tehetségükkel szolgálták a „spontán forradalom” ügyét.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja: február 25.

Vajon mit érezhet egy áldozat vagy családtag ezen a napon? A nemzeti média évek óta beszámol arról, hogy mennyit szenvedtek az áldozatok. A világháború bűneinek többszörösét elkövetők, a kommunizmus bűneit létrehozók pedig semmilyen személyes felelősségre vonásban nem részesültek.

ÉBRESZTŐ!

Már tavaly nyáron meg akartam írni ezt a cikket (bőven a Big Tech cégek mostani tiltó hadjárata előtt), erre a körülöttem élők a tanúk, de sajnos idő hiányában ezt nem tudtam megtenni. Hiba volt, mert a jobboldalt most óriási meglepetésként éri a Big Tech cégeknek az a cenzúra cunamija, ami a nyakába zuhant! Én már régóta látom ezeket a folyamatokat és időben figyelmeztetni akartam a jobboldali közösséget erre.

A Magyarok Világszövetsége felhívása

A budavári önkormányzatot vezető baloldali polgármester döntése ellen tiltakozik a Budavári Lakosok Szövetsége, a művészet pártolói, Borsos Miklós tisztelői és számos közéleti ember. A felhíváshoz lehet csatlakozni. Borsos Géza, a Magyarok Világszövetsége Védnöki Testületének vezetője bevezető soraival alább olvasható a felhívás.

Gyurcsányék otthont teremtenek

A baloldal folyamatosan támadja a kormány otthonteremtési programját.

A KÉSZ elnökségének nagyböjti üzenete

A húsvétot megelőző negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 17-ére esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának a megünneplésére készülnek hitben való elmélyüléssel, kiengesztelődéssel és lemondással.

Kezdeményezés a Székely Szabadság Napja alkalmából

A CÖF Klub Miskolc csatlakozik a Székely Szabadság Napja alkalmából Vass László barátunk kezdeményezéséhez. Találkozó 2021.03.07.-én 10:00-kor a Városház téren, a Szent István szobornál (Miskolc)

Koalíció

Teher alatt nő a pálma, bajban virul a magyar humor…

Válságos napok és (kolera) járvány 1831-ben

1831 júliusának elején megérkeznek a koleraveszedelem előhírnökei a magas állami hatóságok rendeleteinek sorozatával…Az országban július 13-án történt az első koleramegbetegedés..

Februári AKCIÓ 2021

Most érdemes előfizetni a Magyar Hírlapra, mert minden előfizetés mellé ajándék jár! Fizessen elő negyedévre, és Magyar Hírlap feliratú tollat kap ajándékba, féléves esetében kulcstartót, egyéves előfizetés esetében Magyar Hírlap-os arcmaszkot postázunk!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!