CIVIL ÖSSZEFOGÁS FÓRUM

Elnök úr részére

Tisztelt Csizmadia László Elnök Úr!

Tárgy: Tiltakozás a gyurcsányisták aljassága ellen.

Magyar Nemzet polgári napilapban 2021. 02. 5-én Bácskai Balázs tollából az alábbi cikk jelent meg.

„Vonják vissza Gálvölgyi János Kossuth-díját.”

A cikk szerint dec. végén Gálvölgyi János a Partizán nevű Youtube  csatorna műsorában csőcseléknek nevezte és egyéb ocsmány jelzőkkel illette a 2006 őszén a Parlamentünk előtt békésen tüntető magyar népet  képviselő tömeget.

Baráti társaságunk a Thököly Polgári Kör tagjai voltak, mélységesen megdöbbentette a cikkben leírt esemény. De talán még inkább Gálvölgyi Jánosnak a megalapozatlan ocsmány megnyilvánulása.

Mi  mindennapos résztvevői voltunk a Kossuth téren a békésen tiltakozó megmozdulásoknak, örömmel hallgattuk az ott fellépő neves személyek előadásait és a művészek műsorait, akik mind méltóságteljesen példamutatóan viselkedtek és tehetségükkel szolgálták a „spontán forradalom” ügyét.

2010 után a 2/3-os győzelem megszerzésével a Polgári Kör mozgalom magától ellaposodott, mivel betöltötte rendeltetését és többségében megszűnt.

Az önkormányzati választások előtt úgy tűnik hiányzott egy bázis, mely tudta volna az ingadozókat a polgári pártok irányába jobban mozgósítani a választásra. Ez is hozzájárulhatott a gyurcsányista megosztott ellenzék  előretöréséhez.

Véleményünk szerint most már nagy szükség van egy szélesebb fórumon békés mozgalom szervezésére a gátlástalan, aljas baloldali erők megfékezése érdekében. Ha nem lépünk idejében, akkor vesztünk és jön a beígért Gyurcsány bosszú!

Fiataloknak is be kell mutatni a magyar nép többségének akaratát és meg kell alapozni a jövőbe vetett bizalmát a békés példamutató mozgalmainkkal.

Fentiek szellemében  kérjük a CÖF mozgalmának hatékony kiterjesztését és tiltakozását az ellenzéket képviselők aljas megnyilvánulásaival szemben.

Az idézett cikkel kapcsolatban az lenne még a kérésünk, hogy szíveskedjenek Gálvölgyi Jánost nyílt levél kíséretében felszólítani a 2006 őszén a Parlamentünk előtt békésen tüntető tömeget alaptalan vádakkal és sértő megjegyzésekkel illető megnyilvánulásait vonja vissza és kérjen bocsánatot.

 

Budapest, 2021 február 23.

 

Tisztelettel

A volt Thököly Polgári Kör baráti társasága:

Budai Ilona a Magyar Örökség díjjal, Kossuth díjjal és Nemzet Művésze címmel kitüntetett népdal énekese és ének tanára

dr. Horváth Teréz

Kállay Zsolt

László Attila

Lukácsi Anna

Vidra Gabriella

Vidra János

Vörös Imréné