Jogerősen elítélt, jelenleg is vád alatt álló bűnöző, saját szakmájában többszörösen kudarcot vallott riporter és orvosként a vakcina ellen hergelő háziorvos is szerepel a Demokratikus Koalíció nyolcvanfős előválasztási listáján.

A Demokratikus Koalíció nyilatkozatában álságos módon csak azt kötötte ki, hogy képviselőjelöltjük nem állhat büntetett előélethez fűződő ítélet alatt, így Czeglédy Csaba korábban jogerősen elítélt és jelenleg is vád alatt álló ügyvéd is indulhat a párt előválasztásán, a Magyar Nemzet információi szerint. Azaz, Gyurcsány bűnöző ügyvédje a baloldal szombathelyi jelöltje lehet. A Gyurcsány Ferenc vezette párt nemrég nyolcvanfős listát adott ki arról, hogy melyik választókörzetben kit indítana 2022-ben.

Lássuk, hogyan is fér a látszatra feddhetetlen előéletűek névsorába a korábban már jogerősen elítélt, hamarosan ismét bíróság elé kerülő bűnöző Gyurcsány-ügyvéd.

Czeglédy Csaba, mellette Gyurcsány Ferenc
FORRÁS: MTI/KELEMEN ZOLTÁN GERGELY

Ismert, hogy Czeglédy Csabát 2002-ben adócsalásért jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Korábban a Rébusz Iskolaszervezet vezetőjeként 1998-99-ben olyan számlákat vezetett a civil szervezet könyvelésében, amely mögött valós teljesítés nem állt, így fiktív számlák miatt kezdett el nyomozni az adóhatóság Czeglédy cégénél. A vád szerint Czeglédy egyedüli aláírásra jogosultként 8,3 millió forintnyi fiktív számlát fogadott be. A bíróság végül folytatólagosan elkövetett, az adóbevételt jelentősen csökkentő adócsalás bűntettében, valamint a magánokirat-hamisítás és a számviteli fegyelem megsértésének vétségében találta bűnösnek Czeglédyt.

A Rébusz utána újjáalakult és folytatta tevékenységét, már milliárdos nagyságrendben.

Gyurcsány ügyvédje aztán 2017-ben előzetes letartóztatásba került, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A Csongrád Megyei Főügyészség 2019-ben emelt vádat Czeglédy ellen, amely szerint a Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnökeként és ügyvezetőjeként a 2011. évtől kezdődően olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaság adófizetési kötelezettségének csökkentése általános forgalmi adó adónemben, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A bűnszervezet a 2011. és 2017. év közötti időszakban – hivatalos kifejezéssel – általános forgalmi adó adónemben 3 milliárd 254 millió 729 ezer, míg egyéb adók és járulékok tekintetében 2 milliárd 960 millió 976 ezer forint, azaz összesen 6 milliárd 215 millió 705 ezer forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Czeglédy Csaba
FORRÁS: MTI

Czeglédy Csaba pere kedden kezdődik, holnap alapos portrét közlünk a jogerősen elítélt bűnözőről, majd a perről is természetesen részletesen beszámolunk majd.

Gyurcsány előválasztási listáján megtaláljuk Kálmán Olga egykori riportert is, az ATV, majd a Hír TV korábbi munkatársát. A riporter a budapesti II. és III. kerületet magában foglaló 4. választókerületben akar indulni. Kálmán Olga egyre több kudarccal sújtott pályáját otthagyva menekült a Gyurcsány családhoz. Mint ismert, az ATV enyhén szólva nem marasztalta, onnét átkerült az akkori tulajdonos döntése miatt baloldalivá tett Hír TV-hez, ahol katasztrofális nézettséget produkált.

Kálmán Olga Karácsony Gergellyel
FORRÁS: MTI/SOÓS LAJOS

Ennyi idő után kicsit megmosolyogtató, hogy több mint egy év után, a börtönből (egészen pontosan az előzetes letartóztatásból) sajátos trükközéssel, mentelmi joga miatt kikerült Czeglédy Csaba először éppen Kálmán Olga műsorában mentegetőzött az azóta is folyamatban lévő vádak miatt. És persze hazudozott. Külön emlékezetes az a gondolatfutama, hogy a börtönből Kálmán Olga felé tartva útközben megállt, és borzalmasan titkos dokumentumokat (???) adott át valakinek. Hát persze.

Szintén szerepel az előválasztási listán Komáromi Zoltán háziorvos, aki arról ismert, hogy orvos létére oltásellenes. Ő Budapest XII. kerületének választókerületi jelöltje lesz.

Komáromi Zoltán
FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

Ismert, a DK egészségpolitikusa nemrég azzal kampányolt a kínai vakcina ellen, hogy az oltás dobozaiban kínai nyelvű szöveg van, így nem tudja megfelelően tájékoztatni pácienseit. Pedig az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) honlapján magyar nyelven is megtalálhatóak a szóban forgó Sinopharm-vakcina betegtájékoztatói, de Komáromi Zoltánnak a magyar egészségügy szakembereinek véleménye „összetákolt” dokumentum. Szemben az egészségügy széles körben elterjedt nézetével, az ATV-ben lényegét tekintve arról beszélt – egyébként a műsorvezető csodálkozásától kísérve -, hogy szerinte a betegség jobb, mint az oltás.