Kedves szellemi honvédő Barátaim!

Szeretnék néhány témát javasolni átgondolás és alkalmazás céljából:
1., Engem felbőszít és frusztrál az a sok provokáció, amit el kell tűrnünk az ellenzék részéről. Javaslom, szakítsunk azzal a rögzült kifejezéssel, hogy a közszereplőknek többet kell elviselniük, mint másoknak. Mikor Loppert Dániel hazaárulót kiáltott, az érintett körei rögtön bizonyították, hogy ők valójában nem így gondolják, és retorzió következett a miniszterelnökről tényszerű igazságot kiáltó ellen. Indítványozzuk a közszereplők fokozott védelmét, az Őket provokálók elleni súlyosabb fellépést.

2., 18 éves kortól rendelkeznek a magyar állampolgárok szavazati joggal. Már felmerült ötletként, hogy 16 éves kortól szavazhassanak a fiatalok. Ugyanakkor a büntethetőséget enyhíteni szeretnék egyes liberális nézetek szerint a “fiatal felnőttek”, a 18-20 évesek esetében. Ezt ellentmondásnak érzem, javaslom a közbeszédbe bevinni, hogy aki nem képes felmérni cselekedetei súlyát, az ne szavazhasson. Ennek megfelelően, hiába tölti be a fiatal a 18. évét, ha nem képes eltartani magát, nincs önálló keresete, nem tudja saját sorsát elrendezni, milyen alapon szólhat bele a nemzet sorsába? A helyes az lenne, ha 18 évesen szavazhatna a saját bevétellel rendelkező felnőtt, aki pedig nem ilyen, várja meg a betöltött 24. évét, amikorra már remélhetőleg felnőtt módra képes saját életét elrendezni.

3., Hozzuk be környezetünkbe “suttogó propagandaként” azt a nem erőszakos, de kitartó módszert, hogy rövid üzeneteket közlünk környezetünkkel, amikor csak alkalom van rá. (utcán, tömegközlekedési járműveken, stb. pl., nézze, a háború óta “ezek” tudnak először kormányozni, a többi csak sodródott. Vagy- nem találja furcsának, hogy gazdag emberként csak Mészáros és Tiborcz jut eszébe? Hol van a 100 leggazdagabb magyar többi tagja?

A rövid kiállást jelentő üzenetek hatásosabbak a másfél órás előadásnál.

Tisztelettel,

B.Gy.