Olvasói levelek

A tízórai

A negyedikesek a félév végi bizonyítvány kiosztása utáni hétvégén megkezdték az új félévet. Nem nagyon különbözött ez a hétfő a többi szokásos hétfőtől. Aztán észrevették, hogy van egy új osztálytársuk. Gergő.

 A minőség „diktatúrája“

Egy éve ilyenkor arról próbáltalak titeket meggyőzni, hogy kormányunk (kormányotok) jobb annál,  mint azt ti otthonról, a magyar valóság sűrűjéből látni vélitek.

Magyarok – legyünk büszkék

Amikor Enrico Fermi Nobel-díjas atomfizikust megkérdezték, hisz-e a földönkívüliek létezésében, így válaszolt: „Már itt vannak közöttünk… magyaroknak hívják őket.”

Rövid írások

Joe Biden beiktatása Sírni és nem mosolyogni való A jól értesült emberek és az oltás

Orbán, az EU és a jogállamiság

2021. február 2-án a német „ARTE” TV-csatornán közvetítették 20:15 kezdettel a fenti „Hallo diktátor úr” című filmet. A film alcíme: Orbán, az EU és a jogállamiság

Ferenczy Béni alkotása

Ferenczy Béni eddig azonosítatlan szobra lehet a II. kerületben

Kommunikáció

Néhány gondolat azzal kapcsolatban, hogy milyen hibák-hiányosságok észlelhetők a kiválóan dolgozó Fidesz-KDNP kormány kommunikációjában, és hogyan lehetne ezen javítani – ahogyan ezt egy Széchenyi-díjas pszichiáter professzor, az MTA doktora látja.

Az árulás lélektana

Földi László cikke „Amerika arra is példa, hogyan lehet szétverni egy virágzó társadalmat tulajdonképpen a regnáló hatalom következetlensége miatt.” „A kormányerőkből pedig politikai halott lehet, ha eltűrik soraikban az árulókat.”

Gyászhír

Eltemették Dr. Kriza Ákost, Miskolc előző Polgármesterét. Kriza Ákos részese volt a CÖF Klub Miskolc megalapításának.

Bemutatjuk Gyurcsány Ferenc egyik legzavarosabb múltú polgármesterét

Erzsébetváros DK-s polgármestere, Niedermüller Péter politikai pályafutása két következetes alapon nyugszik: egyrészt mindig, minden körülmények között kiállt Soros György nyílt társadalomról alkotott elképzelése mellett, másrészt pedig folyamatosan fizeti – közpénzből – a haverokat…

Elgondolkodtató ajánlatok

A szivárványkoalíció ígéretet tett, ha megválasztják őket

Ábrányi Emil: Él a magyar

Fessétek bár sötétre a jövőt, Mondjátok, hogy már torkunkon a kés, Beszéljetek közelgő, hosszú gyászról, Mély süllyedésről, biztos pusztulásról: Engem nem ejt meg gyáva csüggedés! Szentül hiszem, akármit mondjatok, Hogy a magyar nem vész el s élni fog!

Felesége interjúban leleplezte Gyurcsány Ferencet

Beismerő vallomásnak is beillő interjút adott a minap Dobrev Klára az ATV-nek. Gyurcsány Ferenc felesége elismerte: 2008–2009-ben a baloldali kormányok csak a bankokat és a gazdaságot mentették meg, az embereket nem.

Hatalmi ágak

Már tíz éve mondta Lovas István akadémikus (fizikus), hogy a média az új, negyedik hatalmi ág  . Úgy tűnik van már ötödik is: Facebook, Twitter stb.

Trump elnök kálváriája

1968-ban Amerika polgárai Richard M. Nixont választották elnöküknek. Nagy volt a riadalom a „választottak” körében, de mikor Henry Kissinger Nixon tanácsadója lett, akkor megnyugodtak.

 Most is lesz egy pozsonyi csatánk… Szakács Árpád írása

A magyar nemzettudat tekintetében talán egyetlen olyan terület és korszak sincs, amelyik olyan indulatokat váltana ki ma is, mint a magyar őstörténet. A „honnan jöttünk?” kérdések napjainkban legalább annyira foglalkoztatják a magyar társadalom jelentős részét, mint az, hogy hová tartunk.

2022-ben választunk!

Eredmények pro és kontra

Jászsági Civil Vándordíj 2020

A Jászsági Civil Vándordíjat és a vele járó 200.000 forint elismerést tizenegyedik alkalommal ítélte oda „A Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma. A 2020. évi Jászsági Civil Vándordíjat a 298. számú Lehel Vezér Cserkészcsapat (Jászberény) kapta.

Olvasói vélemények

Gratulálok a lényeglátásához! Sajnos az oltáspárti – oltásellenes szétvágása az országnak megegyezik a tudománypárti – tudásellenes erők mögötti csoportosulással, a valóságban élőkkel szembeni ellenállással.

2000-ben születtek

Sokan teszik fel a kérdést, hogy 2000-ben született fiatalok szavazatai fogják eldönteni a választás kimenetelét? Gondoljunk bele, aki 2000-ben született, most  21 éves és szavazhat.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat értesítése

A Facebookon már nem lehet a közügyeket szabadon megvitatni, eszmét cserélni, közösségeket építeni.

„Ballibantak”

Beszédes ábra. Mindenki figyelmébe ajánljuk.

JELENCZKI ISTVÁN TRIANON-FILMJE ÚJRA LÁTHATÓ január 16-17-én

Jelenczki István Trianonról szóló Nem, nem, soha – Isten az igaz ügyet nem hagyja el című négyrészes dokumentumfilmje januárban újra látható lesz az Uránia Nemzeti Filmszínház online mozicsatornáján – tudatta közleményében az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Az amerikai nagykövetség gratulál, Dawkins Nobelt adna Karikó Katalinnak

Karikó Katalint egyébként a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltották be. A spanyol lap vasárnap megjelent cikkében azt nyilatkozta, hogy szereti betartani a szabályokat, ezért kivárta, amíg rá került a sor, bár legszívesebben már a laboratóriumban beoltatta volna magát.

Vélemények pro-kontra

Nagyon-nagyon egyetértek!! Terjesszék mindenütt, ahogy én is azt teszem. Mindenki oltassa be magát (Önök is!) és csak a hozzáértőkre hallgasson. (A „közösségi” hírportálokat pedig felejtse el).

Néhány gondolat a Covid-19 elleni vakcina beoltással kapcsolatos, és más viselkedési formákról

egnap kora este megnéztük a CÖF, Civil Akadémia online beszélgetését Osztie Zoltán plébános atyával, Szabó Anett médiaszakemberrel. Köszönjük szépen, nagyon jó volt hallani a sokunkban felemerülő kérdésekre az Atya válaszait, amik olyan szemléletet tükröznek, amit csak egyházi emberek, papok tudnak továbbítani felénk. Jó volt az Ő társaságukban lenni! Köszönjük!

Charta XXI. Egyesület felhívása

Elég volt Trianon bénító fájdalmából. Érezzük meg inkább az összetartozás örömét. A helyzetünkről és a teendőkről mindent elmond két kép: Bakos István András plakátja és Tóth Dávid hatvani szobra.

”A magyarországi oltás kampányt támadják”

Elöször is köszönetem az áldozatos idei munkájukért amellyel a magyar nemzeti érdeket képviselik. Megdöbbenten olvastam a Magyar Nemzet mai online számában ”A magyarországi oltás kampányt támadják” c. cikket.

Pozsonyi csata

Nagy hiányossága a hazafias nevelésnek, hogy történelmünkről, hőseinkről nem készítettek filmeket

Eva Maria Barki levele

Egy nap sem telik el anélkül, hogy ne lehetne olvasni egy Magyarország elleni heves támadásról, a hihetetlen magyar-bashing a médiában már szokásos. A kormányt csak rezsimnek nevezik, a miniszterelnököt az EU bizottság volt elnöke Jean Claude Juncker „Hallo diktátor“ üdvözlése után csak így nevezik vagy autokratának.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!