Tisztelt Civil Összefogás Fórum!
Tisztelt FIDESZ-KDNP!

Nyilvánvalóan sok-sok támadás közben kell a legfontosabb védelmi intézkedéseket meghozniuk- elég, ha első helyen említjük a Koronavírus okozta minden nehézséget, és itt nem győzzük elégszer hangsúlyozni:
KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK, AKI AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT KÜZD!

A Magyar Nemzet mai számában meglepődve olvastuk, a „Lenyeli a Főváros a Vendéglátósok Bértámogatásait” c. cikkben írtakat. Nem gondoljuk, hogy Önök nem a legmagasabb szinten tesznek mindent, de lehet, hogy engedékenyen? A magunk teljesen amatőr, és hozzá nem értő módján nekünk még azok az emlékképek idéződnek fel, amikor az állami támogatás szigorúan CÉLTÁMOGATÁS volt, törvény erejével csak arra lehetett felhasználni amire kiutalták. Hogyan lehet, hogy más célokra használják most fel?

Más kérdéssel kapcsolatosan is érthetetlen számunkra, hogy:
1.) alapvető lenne mindenkinek az egészségéért a legkevesebbet megtenni, beoltatnia magát, ahogyan évtizedeken keresztül minden pisszenés nélkül megtették, megtettük, mert az ORVOSOKBAN MINDENKI MEGBÍZIK!
2.) Hol tartunk, hogy maguk, akik orvosok is de politikai szándékkal megkérdőjelezhetik sok-sok más orvos, tudós, egészségügyi szervezet szaktudását, megbízhatóságát, és ezzel az orvosokba vetett hitünket is? Az orvosi eskü is kötelez – több mindenre is! Büntetlenül lehet megszegni?
3.) Ha az embereket ennyire meg tudja szédíteni egy -két álhírgyártó csoport, néhány ember, akik felvették az „okos szemüvegüket” és ettől okosnak is akarnak látszani – bár nem is orvosok – akkor nem csodálkozhatunk azon sem, hogy a kormány munkáját sem érzik saját bőrükön, úgy mint pl. a gáz-, víz-, áram díjakat, a fiataloknak az ezernyi támogatást, azt, hogy nem is csak megmarad (!) de nő a nyugdíj, a fizetés, akik nem tudnak nyitva tartani, a fizetésük felét- ha jól tudom – felvállalja az állam, a családtámogatások, lakásfelújítások milliós zseniális támogatásai, Novák Katalin, és a Külügyminisztérium – Szijjártó Péter, Menczer Tamás és minden Kollégájuk, Prof Dr. Kásler Miklós és minden Kollégájuk, Varga Mihály, Matolcsy György és minden Kollégájuk, MINDENKI, MINDENKI emberfeletti erőfeszítései – természetesen a Kormánnyal karöltve, és ha tetszik, ha nem Orbán Viktorral és Áder Jánossal együtt, a Parlament azon részével akik értünk, hazánkért dolgoznak nap mint nap és nem ellenünk, más nemzetek malmára hajtva a vizet!
4.) Mi, az 1970- es években, az egyetemen, ha igazolás nélküli hiányzás miatt nem írtuk alá a jelenléti ívet, kihagytunk ZH -t (Zárthelyit) hiányoztunk, pláne, ha gyakorlatról (azt igen nehéz volt pótolni) olyan szigorúan vették, hogy akár évismétlésre is kötelezték az illetőt, de minimum pótvizsgákra, és ha több volt a megengedettnél akkor elbúcsúztatták az egyetemtől!!
Nem kellett minket sehová erőszakkal kitenni, a szülők címére elment a postai értesítés. Nem beengedni azt, aki ott oktat? Színművészeti egyetemi hallgatók „bulitáborozása” politikai felhanggal, alapvető szereptévesztés, nem kellene felülvizsgálni egy alkalmassági vizsgán a tehetség szikrája miben is mutatkozott meg?
Nem is a színinövendékek elleni büntetés hiánya, de az összes többi egyetemi hallgatóval szembeni méltánytalanság miatt, nem fair az egész, mert gondolom máshol kötelezően teljesítettek a hallgatók. A leendő oktatók, akik már bizonyítottak és teljesítettek, méltánytalanul a diákok és azok felelőtlenségére építkezők kipécézett áldozatai lehessenek?
Tartunk attól, hogy a kicsi jogtalanságok még nagyobbakat szülnek. Itt vagyunk a legnagyobb feladatok közepette, nehézégekkel, amikkel az egész Világ küzd. Még odébb lenne a választási időszak, de már ezeket a dolgokat látjuk. Mi lesz még?!
Nem szeretnénk senkit nehéz helyzetben látni, de magunkat sem, csak azért, mert a megtévesztés oly általánossá válhat, hogy a végén már nincs is viszonyítási lehetőség!

Budapest 2021.03.02.

Tisztelettel: K.J.
Kós Károly díjas ny. vezető tervező, táj – és kertépítész