ÉBRESZTŐ!

Már tavaly nyáron meg akartam írni ezt a cikket (bőven a Big Tech cégek mostani tiltó hadjárata előtt), erre a körülöttem élők a tanúk, de sajnos idő hiányában ezt nem tudtam megtenni. Hiba volt, mert a jobboldalt most óriási meglepetésként éri a Big Tech cégeknek az a cenzúra cunamija, ami a nyakába zuhant! Én már régóta látom ezeket a folyamatokat és időben figyelmeztetni akartam a jobboldali közösséget erre. De jobb későn, mint soha úgyhogy nézzük! Elöljáróban annyit, hogy most ne összefüggő fogalmazásra számítson mindenki, hanem különálló „gondolatkörökre”, amelyek valamennyire azért mégis összefüggnek, illetve kapcsolatban állnak a Big Tech cégek cenzúrájával és véleménydiktatúrájával:

  1. Kezdjük ott, hogy az összes Big Tech cég balliberális kézben van és az életünk szinte összes területét lefedik, befolyásolják, irányítják, nem csak a közösségi médiát. A kezükben vagyunk, ők irányítanak, befolyásolnak, cenzúráznak, tiltanak minket ha kell:
  2. Keresés és böngészés -> Google
  3. Online közösségi élet, kommunikáció -> Facebook, Twitter, Instagram stb.

III. Vásárlás -> Amazon

  1. Fizetés -> VISA, Mastercard, PayPal stb.
  2. Filmnézés -> Youtube, Netflix, HBO Go, Amazon Prime stb.
  3. Böngészők, alkalmazások, tárhely -> Microsoft, Apple, Google, Amazon

A Netflix és a többi médiaszolgáltató burkolt és kevésbé burkolt propagandát folytat. A régi sorozatokban, hiába a baloldali ABC és NBC hálózatok gyártották, nagyon kevés politikát és propagandát találunk. Gondoljunk csak a Columbo-ra, Kojak-re, Magnum-ra stb. A mostani filmek és sorozatok viszont tele vannak nyílt propagandával,témája szinte mindig az LMBTQ, antirasszizmus, feminizmus triumvirátusból kerül ki, azzal az „alaptétellel”, hogy a gazdag fehér, hetero, férfi mindig gonosz, míg a szegény, színesbőrű/bevándorló mindig jó, ahogy a melegek is csak pozitív karakterek lehetnek és persze KÖTELEZŐ SZEREPELNIÜK MÁR MINDEN SOROZATBAN,

A balliberális média, a Netflixen, HBO Go-n stb. keresztül sokszor a legfiatalabb korosztályt célozza meg, már 14 éves kortól. És mivel ezek a sorozatok, azon kívül, hogy tele vannak történelem hamisítással és hazugsággal, sokszor látványosak, jól rendezettek és beszippantják az embert, ezért nagyon veszélyesek!

A vidékről felkerültek be akarnak illeszkedni az új közösségbe (egyetem, munkahely), látja, hogy ott mindenki balliberális, akik mindenkit kirekesztenek, aki nem olyan mint ők. Titokban jobboldaliak maradtak, de nyilvánosan már nem azok.

Akié a média, azé minden! Jó lenne megtanulni, hogy a média már rég nem csak a nyilvánosság és ellenőrzés szerepét tölti be, mint a negyedik hatalmi ág, hanem önmaga is a hatalmat irányító, befolyásoló tényezővé vált. Sőt a XXI. századra a média vált a legerősebb és leghatékonyabb hatalom irányítási, megszerzési, befolyásoló eszközzé!

Jól véssük az eszünkbe: a balliberális média és a balliberális közösségi oldalak ellen kell küzdenünk! Ezzel párhuzamosan a politikusok (legyenek azok kormánypártiak vagy ellenzékiek) jelentősége lecsökken, míg a médiaszereplőké (újságírók, publicisták, influenszerek, műsorvezetők stb.) felértékelődik. Gyakorlatilag a politikusok helyett a politikai csatákat már ezek a szereplők vívják meg, ennek ellenére az előbbieknek a fizetése többszöröse az utóbbiakénak…

Jó lenne, ha a jobboldali milliárdosok (itthon és külföldön egyaránt), mert rengeteg van, (főleg az ingatlanszektorban, a bankszektorban és az olajiparban), kihúznák a fejüket a fenekükből és szépen elkezdenének összedobni néhány milliárdot jobboldali közösségi oldalakra, jobboldali tárhelyszolgáltatókra, jobboldali keresőkre, jobboldali böngészőkre, jobboldali applikáció-központokra stb., mert ez az egyetlen járható út, ha fenn akarunk maradni!

A XXI. században, azé a hatalom, akié a média! És nemcsak az online médiában kell teret nyerni, hanem a média és kultúra többi területén is! Ehhez az alábbiak szükségesek:

– Saját jobboldali filmgyártás (filmek, sorozatok)

– Saját jobboldali filmgálák és díjak.

– Saját jobboldali újságok (még több)

– Saját jobboldali TV-k (még több)

– Saját jobboldali színházak

– Saját jobboldali filmes portálok és online MÉDIASZOLGÁLTATÓK (mint a YouTube, a Netflix és az HBO Go)

Elindultak biztató folyamatok így az SZFE jobboldali vezetésének kiépítése vagy a Pesti TV létrejötte, de gondoljuk már végig, ez 10 évvel a jobboldali demokratikus hatalomátvétel után történik! Iszonyatosan elkésve! Ráadásul amíg egy hivatalos TV csatornának, mint a Pesti TV kisebb a nézettsége, mint például egy szélsőbalos YouTube csatornának, a Partizánnak, ami csak az online térben működik töredék pénzből és stábbal, addig nincs igazán miről beszélni!

Akié a média és a kultúra, azé a HATALOM!

A világ 10 leggazdagabb emberéből 7 Big Tech cégekhez kötődik (Jeff Bezos (Amazon), Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook), Elon Musk (Tesla), Larry Elisson (Oracle), Steve Balmer (Microsoft), Larry Page (Google)) és a hétből hat balliberális. A tizedik helyezett Larry Page-nek egyedül több, mint nyolcszor akkora vagyona van, mint Soros Györgynek, mi meg szabadkőművesekről delirálunk még most a XXI. század elején is. Ezek az emberek egyenként befolyásolni tudják a világ menetét, hát még összehangolva, főleg úgy, hogy szinte mind balliberális. Facebook, Google, Microsoft, Apple, Amazon, a Big Five, ahogy Amerikában hívják őket, a XXI. század igazi „szabadkőművesei” és nekik már bujkálniuk, titkolózniuk sem kell…

Az online és közösségi média ez első, mert itt lehet a fiatal generációkat megnyerni!

Kiváló ötletnek tartom a Megadja Gábor féle

Kontra

létrejöttét, mert ilyen viszonylag kis költségvetésű, de annál hatékonyabb, decentralizált, fiatalos, online „gerilla” platformokra van szükség, hogy minél több fiatalt az oldalunkra állítsunk. Sokra! És bőven elég az online tér (weboldal, Facebook, Instagram, YouTube stb.), nem kell „offline” TV, mivel a fiatalok úgyis csak az előbbit használják.

Külön kiemelném a genderkurzus és az LMBTQ mozgalmak elképesztően agresszív nyomulását a hagyományos („offline”) médiában, az online médiában, a filmiparban, mindenhol

Nagyon komolyan el kell gondolkodni a média büntetéséről, szankcionálásáról amennyiben szisztematikusan álhíreket, hazugságokat terjesztenek. Már önmagának annak büntetendő tételnek kéne lennie, ha a félrevezető vagy clickbait címekkel jelentetnek meg híreket. Ha a Twitter, a Facebook stb. letilthatja a hivatalban lévő amerikai elnököt, úgy gondolom, hogy ezeknek a dolgoknak a szankcionálása, komoly pénzbüntetésekkel vagy még súlyosabb szankciókkal még inkább jogosulttá válik. A külföldi Big Tech cégek ellen teljesen fölösleges a jogi úton való „csatározás”! Gondoljunk már bele, ha a hivatalban lévő amerikai elnököt végleg törölhetik a legnagyobb közösségi oldalairól, a Twitter-ről, a Facebook-ról, az Instagramról, a YouTube-ról stb., és gyakorlatilag semmit nem tehet ellene, akkor egy a világ másik végén lévő 10 milliós ország jogi fenyegetésével mit fognak csinálni?! Max. kiröhögik.

A külföldi közösségi oldalak (Facebook, Instagram, Twitter stb.) ellen három hatékony fegyver van:

  1. A tiltás mint Kínában, ahol például egyáltalán nem elérhető a Facebook.
  2. A bojkott. Egy összehangolt művelet, amely során többmillió felhasználó egyszerre kijelentkezik az oldalról és egy napig vagy akár több napig nem lép vissza és semmilyen például Facebook-hoz köthető tevékenységet nem végez. Ez neki nagy anyagi veszteséget okoz. Higgyétek el hetekig el lehet lenni online közösségi média nélkül, nekem is ment!

A 2022-es választás előtt tiltani, korlátozni, cenzúrázni fognak minket a nagy tech cégek, olyan mértékben, mint soha, aki mást gondol az hülye! Emiatt mindenképpen fel kell készülnünk egy párhuzamos közösségi oldal és online közösségi média kiépítésére már addigra! A Facebook-ot nem szabad elhagyni egyelőre, de ha tiltanak akkor már készen ott kell lennie a saját rendszerünknek ahova átmegyünk. És nem elég egy jobboldali közösségi oldal létrehozása, hanem jobboldali tárhelyszolgáltatókra és jobboldali keresők, böngészők, alkalmazás/applikáció-központok kifejlesztésére is szükség van, hogy sehol se tudjanak minket korlátozni, tiltani, törölni! Ez az egyetlen járható út, ha fenn akarunk maradni! Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!

  1. január 19.

Sz.D. közgazdász

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!