Blog

Meghívó a „Kiátkozott katonákról” – program és konferencia

A budapesti Lengyel Intézet szeretettel meghívja Önt a Kiátkozott katonákról tartott első magyarországi megemlékezésre, mely 2018 március 4-5. között kerül megrendezésre.

Meghívó – Budaörsi Polgári Kaszinó XV. évfolyamának harmadik rendezvényére

Időpont: 2018. március 23. péntek, 18:00 óra Helyszín: ADLER KÁVÉHÁZ, 2040 Budaörs, Budapesti út 2.

“A világon mindennek megvan a természete, a liliom sem hoz rózsát” – mondja Barsi Balázs ferences szerzetes

Barsi Balázs ferences szerzetes húsz éve vezeti a sümegi rendházat, melynek falai közül, az atya tollából olyan gondolatok indultak el, melyek mindig, minden körülmények között irányt mutattak, s amelyek megváltoztathatnák a morálisan meggyengült Európát.

Jogerősen pert vesztett az Átlátszó

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletben elutasította Erdélyi Katalinnak, az atlatszo.hu újságírójának a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvánnyal (CÖF-CÖKA) szemben indított keresetét, egyúttal megváltoztatva a Fővárosi Törvényszék elsőfokú határozatát,amely korábban Soros-közeli Átlátszónak adott igazat.

Meghívó a Hazatérés napja 94. évfordulójának alkalmából

Helyszín: Somoskőújfalu, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Időpont: 2018.02.18. (vasárnap) 9:30 órakor

Meghívó

Megmaradásunk záloga 2018. február 7, szerda 18 óra Vendég: Dr. Csizmadia László és Dr. ifj. Lomnici Zoltán Budavári Polgári Szalon (1011 Budapest, Fő utca 28.)

Meghívó – Választás előtt című Civil Akadémiára

A program időpontja: 2018. március 2. 18:00 óra A program helyszíne: Szent Imre Gimnázium, 1114 Budapest, Villányi út 27.

Újra eljött az egy százalékok ideje

Soha ennyi módszerrel és soha ilyen egyszerűen nem ajánlhatták fel a magánszemélyek adójuk egy százalékát valamely egyháznak vagy valamely civil szervezetnek, mint az idén.

Ma ünnepeljük a Civilek Napját

A CÖF-CÖKA vezetősége köszönetét nyilvánítja minden önkéntes civilnek, aki az elmúlt években partneri munkájával hozzájárult közösségünk eredményességéhez.

Hírek a bajorországi szellemi honvédőktől

Thomas Habermann bajoroszági szellemi honvédőnk képviseli 2018 január 23-tól az Európai Unió Régiók Bizottságában Németország 294 járását.

Közlemény

A Magyar Nemzet firkászai azt hazudták csekély számú olvasóiknak, hogy a CÖF-CÖKA ellopta tőlük és a Szellemi Honvédelem Alapítványtól az általuk 2014-ig átadott Szellemi Honvédelemért díjat.

Meghívó a budaörsi Polgári Kaszinó XV. évfolyamának első rendezvényére

Meghívott előadó: Dr. Bogár László Időpont: 2018. január 26. péntek, 18:00 óra Helyszín: ADLER KÁVÉHÁZ, 2040 Budaörs, Budapesti út 2.

MEGHÍVÓ – Szerencsés Károly: Mindenki-tudja ország – Csodától csodáig című könyvének bemutatójára

Az Újbudai Polgárok Háza és a Kairosz Könyvkiadó szeretettel várja az érdeklődőket és a sajtó képviselőit Időpont: 2018. január 24. szerda 17:30 Helyszín: 1111 Budapest, Budafoki út 9-11.

Csizmadia László beszéde a Szellemi Honvédő Díjátadó Ünnepségen

A szellemi honvédő munka talán soha nem volt fontosabb, mint most, amikor a nemzet szuverenitása, identitásának megőrzése mellett elkötelezett emberek és közösségeik azokkal az erőkkel néznek szembe, amelyek az Európai Uniót nyilvánvalóan a népek olvasztókohójává kívánják átalakítani.

Felhívás

A Rákóczi Szövetség önkénteseket keres az aláírásgyűjtéshez, budapesti helyszínekre.

Meghívó – V. Budapesti Székely Bál

Legyen Ön is részese az V. Budapesti Székely Bálnak! Helyszín: Pesti Vigadó Időpont: 2018. február 10. 17:00 óra

Meghívó – Vers- és prózamondó verseny döntőjére

Meghívó a XXI. sz. Magyar Drámájáért Alapítvány és a Budaörsi Széchenyi Kör József Attila halálának 80. évfordulója alkalmából rendezendő Vers- és prózamondó verseny döntőjére. Időpont: 2018. január 17. (szerda) 14:30-17:00 Helyszín: Jókai Mór Művelődési Központ (Budaörs, Szabadság út 26.)

41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat és Tábor

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot és 2018. április 3.-tól április 6.-ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Elhunyt Dr. Tőkéczki László

Mély fájdalommal értesültünk Dr. Tőkéczki László szellemi honvédőnk haláláról. A civil társadalom javaslatára professzor úr 2015-ben az év szellemi honvédője kitüntetésben részesült. Munkássága mindenkor nemzetünk érdekeit és elismertségét szolgálta. Emlékét a CÖF-CÖKA megbecsüli és megőrzi. CÖF-CÖKA vezetősége

Közlemény

Nehéz helyzetbe került a Jobbikot támogató Hír Tv. Az ÁSZ megállapítása szerint a tévét eltartó gazdája által favorizált, erkölcsi és jogi szabályokat felrúgó Jobbik tiltott pártfinanszírozást valósított meg. A folyamatosan szabálytalan jobbikos pénzügyi gazdálkodás politikai megítélése a választó polgárok feladata.

Szilveszteri üdvözlet

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk! CÖF-CÖKA vezetősége

Levél az EP Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottságának

Levelünk előzménye, hogy 2017. október 2-án alulírott Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, mint Magyarországon bejegyzett önálló jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet petíciós kérelemmel fordultunk az Európai Parlament Petíciós Bizottságához. Petíciónkban arról írtunk, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és más nemzetközi szervezetek korábbi becslései alapján 2014 óta több mint 15 ezer migráns és menekült fulladt bele a Földközi-tengerbe, miközben megpróbáltak Európába átjutni, amely kialakult helyzet és gyakorlat – a két esztendeje tetőző, akkor egész kontinensünket elborító migrációs válság nyomán – humanitárius katasztrófát idézett elő a térségben.

Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés (Minority SafePack)

A XVI. Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) zárónyilatkozata értelmében a Rákóczi Szövetség csatlakozik a FUEN Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéséhez (Minority SafePack európai polgári kezdeményezés) annak érdekében, hogy hozzájáruljon az egymillió aláírás összegyűjtéséhez.

A nyugdíjasok után célkeresztben a nagycsaládosok

Amikor Udo Ulfkotte a nyugati korrupt újságírókról írt könyvét olvastam, nem gondoltam, hogy Magyarországon is komoly kereslet mutatkozik majd a pártérdekű bértollnokok munkájára. Tévedtem, mert nem véletlen az a népi szólás, hogy a pénz beszél, kutya ugat.

Európai mozgalmat indított a CÖF

Csizmadia László: Az MVM-es támogatásból egy fillért sem fordítottunk politikai akcióra.

EuCET szimpózium

A Gazeta Polska különszáma a közösen rendezett EuCET szimpóziumunkról.

Tájékoztató a magyar-német kétnyelvű oktatásról

Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége szeretné felhívni figyelmüket a magyar-német bilingvális oktatásra.

Zárónyilatkozat

A kétnapos, CÖF-CÖKA-CET által rendezett, „Civilek a nemzetállamokért” című szimpóziumon a számos országból résztvevő, Európából érkezett szellemi honvédők megvitatták a „civilitika” – a népfelség tudománya diszciplína alapgondolatait. A szimpózium végén egyhangúan nyilatkozatot fogadtak el.

Közlemény

Az Európai Civil Együttműködési Tanács létrehozását előkészítő szimpózium résztvevőinek egyhangú nyilatkozata

EuCET szimpózium – Csizmadia László köszöntője

Mára egyértelművé vált, hogy Európa egységét két politikai és gazdasági nézet harca megbontotta, és az alapvetően eltérő vélemények megosztják a tagországokat.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!