SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

A BLOKÁD NEM A SZABADSÁG, HANEM AZ OSTOBA TERROR ESZKÖZE!

A Színház és Filmművészeti Egyetemen az erőszakot azok követik el, akik akadályozzák a megújulást, akik manipulálják a diákjaikat.

A szellem és az értelem szabadsága előbb-utóbb áthatol a falakon, még azokon is, melyet egy elvtelen, szélsőliberális csoport tart évtizedek óta megszállva, és nem engedi a falak közé azt, akiket ők nem tartanak közéjük valónak. Működésüket nem a tehetség, a szépség és az igazság képviselete, hanem az új hangot nem tűrő területfoglalás kapzsisága jellemzi. Ők a szellemi ancien regime, a kizárólagosság lelki fasisztái.

Aki érti, ismeri és értékeli a magyar kultúrát, az beengedi a sokszínűséget, a tőlük eltérő látásmódot. Ezért kell maguk mellé engedniük a magyar szellem más arcait, az eltérő nézőpontokat. Maradjanak a helyükön, képviseljék a saját gondolataikat, de hagyják nyitva az egyetem kapuját a gondolat szabadsága és a fejlődés előtt!

Az autonómia a szellem győzelme a békétlen formalitás fölött!

Szolidaritásunkat fejezzük ki Vidnyánszky Attila és a Kuratórium mellett, mert ők képviselik a szellem türelmét és a megújuló magyar teátrumot, és azt gondoljuk, hogy ők is megérdemelnek egy esélyt.

Lakner Zoltán Lehel szociológus

Kérjük, aláírásával támogassa a nyilatkozatot az alábbi linken:
https://forms.gle/3UjTVYS6gS7h3vXx8

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!