Fővárosi Közgyűlés meghívó

Tisztelt Támogatók!

Veszélyben a Liget projekt!
Mérföldkőhöz érkezett hazánk legnagyobb léptékű kulturális fejlesztésének ügye, ugyanis Karácsony Gergely által vezetett Főváros közgyűlése szerdán napirendre tűzi a Városligeti Építési Szabályzat módosítását, amely elfogadása esetén végképp ellehetetlenítené a park törtélelmi megújítását. Teszi ezt mindannak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban számos civil és szakmai szervezet és csaknem 2000 honfitársunk fejezte ki tiltakozását a Főváros egyoldalú és drasztikus lépése ellen.
A Főváros még arra sem volt hajlandó az elmúlt csaknem egy évben, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Kormány képviselőivel, megvitassa a Liget fejlesztéseit és került minden olyan fórumot, ahol számot adhatott volna sanda, politikailag vezérelt szándékairól.

A szeptember 30-án, szerdára meghirdetett Közgyűlésen ott lesznek a fejlesztés elszánt ellenségei, de legyünk ott minél nagyobb számban mi is, hogy a helyszín is kifejezhessük tiltakozásunkat a gyáva, szakmaiatlan és a nemzet számára rendkívül káros döntéssel szemben.
Találkozzunk szerdán 14 órakor a Városháza Dísztermében (V. kerület, Városház utca 9-11.), a közgyűlés nyílt ülésén!
Az 5. napirendi pont a VÉSZ módosítása.

Milyen hazugságokkal indokolják Karácsonyék a Liget Projekt végleges gáncsolását?

„Kevesebb lesz a zöldfelület a parkban, fákat vágnak ki épületekért”

Nem igaz, hogy kevesebb zöld lesz a Városligetben! A három, Karácsony által vitatott épület (Új Nemzeti Galéria, Városligeti Színház, Magyar Innováció Háza) megépülése esetén is jelentősen, 60-ról 65 százalékra nőne a Liget zöldje, több, mint 50.000 négyzetméterrel bővülne a park zöldfelülete.  A három épület kizárólag már meglévő épület, vagy burkolt felület helyére épülne, egyetlen talpalatnyi zöldet vagy fát sem kell elvenni miattuk.

„Senki sem támogatja a Liget Projektet, a budapestiek akarata ellenére erőltetik rájuk ezt az egészet”

Óriási tévedés. Számos civil és szakmai szervezet fejezte ki tiltakozását a Főváros kezdeményezése ellen. Mások mellett a Nagycsaládosok Országos Szövetsége, a Magyar Teátrumi Társaság, a Magyar Írószövetség és a Professzorok Batthyány Köre kérte a főváros vezetését a tervezet visszavonására, de a Magyar Művészeti Akadémia és a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság is hasonló tartalmú levelet írt Karácsony Gergelynek. A Civil Összefogás Fórum pedig „virtuális békemenetet” hirdetett és a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását szorgalmazó országos petíció is már átlépte 60 ezer aláírót. A közelmúltban készített reprezentatív közvélemény-kutatások pedig azt mutatják, hogy a konkrét tervek ismeretében a budapestiek több mint 70 százaléka egyetért a Liget projekt céljaival és teljes körű megvalósításával, országosan pedig 80 százalékos a Városliget átfogó megújításának támogatottsága.

CÖF-CÖKA vezetősége

2020.09.30. Fővárosi Közgyűlés meghívó

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!