2020. szeptember 05-én megtartotta a CÖF Klub Miskolc a IV. közösségi napját. A mostani különleges volt egyrészt a COVID-19 korlátozott létszám miatt, másrészt azért, mert sem a székely, sem a lengyel barátaink nem lehettek velünk. A CIVIL AKADÉMIAként tartott találkozóra sokan jelentkeztek, de számosan mégis visszarettentek és otthon maradtak. Tény, beléptetéskor mértük a homlok hőmérsékletét /senki sem volt lázas/ és fertőtlenítőt fújtunk a belépő kezére.

Leginkább különlegessé mégis a 10 éves évforduló tette az összejövetelünket.

Választási együttműködés aláírása az alapításkor

A klub elnöke és a házigazda, dr. Jacsó Pál költő a 10 év eredményeit és a megújulást is magába foglaló beszélgetésükben azt firtatták, hogy mennyire jó most jobboldalinak lenni Miskolcon.ugyanis a CÖF Klub Miskolc 2010. szeptember 3-án alakult. A CÖF-CÖKA az alapító elnököt, vitéz Vincze Zoltánt CÖF Nívódíjjal köszöntötte. A díjat ifj. Dr. Lomniczi László és Heizler Norbert adta át. A CÖF Klub Miskolc sikeres működésében való közreműködésért CÖF Elismerő Oklevelet kapott: Bárcziné Sowa Halina, Báthory Csongor, v. Biszterszky András, v. Biszterszky Andrásné, v. Csiky Emil Antal, Csöbör Katalin, Drabant Katalin, Holló Gyula, dr. Jacsó Pál, dr. Lengyel Attiláné, Máger Ágnes, Székely András, v. Tóth Dániel Levente. Ugyancsak, a CÖF Klub Miskolc sikeres működtetésében való közreműködésért a CÖF Klub Miskolc Elismerő Oklevelet adományozott a következő barátainknak: Asztalos Julianna, Bak László a NOE miskolci elnöke, Bárczi László, Dr. Csepregi Csaba, Ferenczyné Lendeczky Katalin, Gavallér István, Halász Péter, Dr. Hortai Rita a Versbarátok Köre vezetője, Kardos Katalin az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület vezetője, Kiss Lívia, Dr. Kiss György, Kispál Katalin, Lengyel Gabriella, Dr. Stumpf Imre, Tóth Levente Álmos, Dr. Várhelyi Krisztina az Éltető Lélek Alapítvány elnöke, Vass László István. Az elismerő oklevelet Lengyel Attila a Klub elnöke adta át.

A továbbiakban a miskolci nagycsaládosok műsorát láttuk /Bak László elnök, Bak Dorottya, Zórád Rita, Bak Dávid, Zórád Péter (Szinvavölgyi Prücskök néptánccsoportból); Paszternák Emma, Paszternák Borbála (zongora), Tüske Dániel

(kártyabűvész)/, a Versbarátok Köre (Dr. Hortai Rita és Bognár Lili Janka), az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület (Kardos Katalin és Bognár Lili Janka). Máger Ágnes festőművész, Miskolc Díszpolgára, a 100 éves évfordulóra festett Triptichon című festményének bemutatásával emlékezett a trianoni diktátumra. Dr. Várhelyi Krisztina a Kárpátaljai VISK községben felállítandó Magyarok Nagyasszonya szobor alkotói előkészületeiről, a támogatás szükségességéről tájékoztatta a jelenlevőket. A CÖF Klub Miskolc bejelentette támogatását.

Dr. Jacsó Pál saját versével zárta az emlékező műsort, végül az Agyagbanda zenekar (Fáy Ádám, Jeczenyik Sándor, Jakab Tamás, Ács Máté) és a Miskolczi pincék Asztaltársasága Dalárdájának (Berta Béla, Holló Gyula, dr. Jacsó Pál, Tóth Béla, Tóth Dániel Levente) vérpezsdítő műsorát hallgatva ízlelhettük a tokaji hegyek levét.