Gratuláció

Andrzej Duda Elnök Úr részére

Tisztelt Elnök Úr!

Alulírott Dr. Csizmadia László, mint a magyar szellemi honvédőket és patrióta civileket képviselő Civil Összefogás Fórum elnöke ezúton szívből gratulálok Elnök Úrnak az újraválasztásához.

2011-ben a lengyel Gazeta Polska Klubok vezetése és a CÖF–CÖKA hagyományépítő együttműködést írt alá, amely az 1848-as forradalom és szabadságharc, illetve a lengyel függetlenség közös ünneplését és hőseink közös tiszteletét jelenti. Ennek szellemében Magyarország és a magyar civilek évek óta hangoztatják, hogy az igazi kérdés most az, hogy a közös európai jövőt az egykori „alapítóatyák” szerint elképzelt, egyenrangú nemzetek alkotta szabad szövetségben, vagyis a szabad nemzetek Európájában, vagy egy tisztán föderális típusú rendszerben képzeljük-e el. Ehhez az alapvitához kapcsolódnak a mostani, EU-szintű diskurzusok is, például a visegrádi országok és Brüsszel között.

És szintén ennek a megállapodásnak a mentén kerülhetett sor arra, hogy 2016. március 15-én és október 23-án fogadtuk lengyel barátainkat, együtt emlékeztünk dicső forradalmainkra. Megtisztelő és emlékezetes volt, hogy Elnök Úr beszédet mondott Bem téri civil rendezvényünkön. A magyar szellemi honvédők ugyanezen év november 11-én Krakkóban, a Lengyel Függetlenség Napján 300 fővel rótták le tiszteletüket a lengyel áldozatok és hősök előtt.

 

A Civil Összefogás Fórum és a Gazeta Polska többéves együttműködése újra és újra megerősíti a két nemzet között fennálló szeretetközösséget. Ez a szövetség szilárd és megingathatatlan. Ennek jegyében kívánok Elnök Úrnak újabb sikeres öt esztendőt Lengyelország államfőjeként a magyar nemzeti civilek nevében.

2020. július 14.

Tisztelettel:

Dr. Csizmadia László

Elnök

Civil Összefogás Fórum

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

“Gratuláció” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!