Blog

Közlemény

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a mai napon arról tájékoztatta a CÖF-CÖKA képviseletében eljáró Lomnici Ügyvédi Irodát, hogy a 2020. január 31-én tett feljelentésünkben megjelölt közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatosan.

Közlemény

Ezúton tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a mai napon büntetőfeljelentés-kiegészítést terjesztettünk elő garázdaság bűncselekményének megalapozott gyanújára tekintettel a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és nők kapcsán az ATV televízió 2020. január 23. napján sugárzott „A nap híre” című műsorában elhangzottak okán.

Meghívó

Felelős fiatalok.hu című Civil Akadémiára Vendég:              Schanda Tamás – ITM miniszterhelyettes, államtitkár                            Rácz Zsófia – EMMI helyettes államtitkár A program helyszíne: Szent Imre Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 27. Időpontja: 2020. február 17. 18:00.

Nyílt válaszlevél a DK-hoz

Értékesnek tartjuk, hogy Barkóczi Balázs szóvivő úr idézi Őszentségéhez írt levelünk egy részét. Sőt mi több mint írja, azzal mélységesen egyetért. Kérdésünk azonban, hogy Niedermüller alelnök úr és a DK vezetése is osztja-e véleményét vagy sem?

Nyílt levél Őszentsége Ferenc pápa részére

A Corpus Iuris Canonici és a II. Vatikáni Zsinat szellemiségében valljuk, hogy a krisztushívők mindnyájan részesévé váltak Krisztus papi, prófétai és királyi feladatának, és közöttük egyenlőség uralkodik méltóságuk és cselekvésük tekintetében. Az egyenlő méltóság kánonjogi értelemben a személyiség egyenlő védelmét jelenti.

A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtés kezdeményezése – AZ IDŐ SÜRGET!

Pesty László felhívása A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. Egymillió aláírást kell összegyűjtenünk 2020 május 7-ig. Az idő sürget!

Feljelentés

A mai napon a CÖF-CÖKA feljelentést tett közösség tagja elleni erőszak, illetve közösség elleni uszítás bűncselekmények elkövetése alapos gyanújára való tekintettel.

NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI PARLAMENT KÉPVISELŐINEK

Az Európai Unió Alapjogi Chartája szerint szellemi és erkölcsi öröksége tudatában az Unió az emberi méltóság, a szabadság, az egyenlőség egyetemes értékein alapul. A dokumentum szerint az emberi méltóság sérthetetlen, tiszteletben kell tartani, és védelmezni kell.

Meghívó – Civil Akadémia, Dombóvár

Menni vagy maradni?  című kihelyezett Civil Akadémia Vendég: Kiszelly Zoltán, politológus, a C12 szakértői csoport tagja Helyszín: Apáczai Csere János Szakközépiskola, Díszterem, Dombóvár, Arany János tér 21. Időpont: 2020. február 5. 17:00. REGISZTRÁCIÓ!

OS közlemény

Niedermüller Péter legújabb fellépésével széles nyilvánosság elé tárta az ellenzék által elfogadott, DK által szentesített politikai filozófiát.

Meghívó – Civil Akadémia, Miskolc

A győzelem íze… című kihelyezett Civil Akadémiára Vendég: ifj dr Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, CÖF-CÖKA szóvivő és Alakszai Zoltán, jogász, Miskolci Önkormányzat, Fidesz frakcióvezetője Helyszín: Tudomány és Technika Háza  (Miskolc, Görgey Artúr utca 5.) Időpont: 2020. január 30. 17:00. REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

Hajrá Liget, hajrá Budapest című Civil Akadémiára Vendég:              Fürjes Balázs – Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár                            Gyorgyevics Benedek – a Városliget Zrt. vezérigazgatója Helyszín: Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. Időpont: 2020. január 29. 18:00. REGISZTRÁCIÓ!

Sajtótájékoztató – Győr

A Civil Összefogás Fórum, a szellemi honvédők és a CÖF Klub Győr támogatják dr. Dézsi Csaba Andrást, a nemzeti oldal jelöltjét a vasárnapi időközi választáson. Sajtótájékoztató időpontja: 2020 január 24. péntek 12.00 óra Helyszín: Győr, Városháza tér 1. A Városház főbejárati lépcsője, doorstep sajtótájékoztató Résztvevők. ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője és Dunst Eszter, a győri CÖF KLUB vezetője

gróf Apponyi Albert beszéde

Apponyi Albert gróf delegációvezető szóbeli válasza a magyar békedelegációnak átadott békefeltételekre (Párizs, 1920. január 16.) Hanganyag a Kossuth Rádióban!

Meghívó

A legbefolyásosabb politikusnők egyike című Civil Akadémiára Vendég: Varga Judit igazságügy miniszter A program helyszíne: Szent Imre Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 27. Időpontja: 2020. január 13. 18:00. REGISZTRÁCIÓ!

NYÍLT LEVÉL

Donald Tusk Úrnak, az Európai Néppárt elnökének Miután az Európai Néppárt úgy állapodott meg a magyarországi nagyobbik kormánypárttal, hogy korábbi osztrák mintára három képviselőjét küldi hazánkba a vitás kérdések elsimítására, abban bízhattunk, hogy a Néppártban elindult egy folyamat és az egykor szebb napokat megélt politikai közösség barátságosabb hangot kíván megütni.

 A magyar kultúráért és oktatásért központi pályázati kiírás 2020.

A pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, a Magyarországgal fennálló sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, valamint a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

Meghívó

A mindenható szeretet című Civil Akadémiára Vendég: Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. 2019. december 19. 18:00. REGISZTRÁCIÓ!

„Hit – Európa – Kereszténység” Barsi Balázs atya gondolatai

Együtt volt Simon Péter, Tamás, melléknevén Didimusz, továbbá a galileai Kánából való Natánael, Zebedeus fiai, s még két másik tanítvány. Simon Péter így szólt hozzájuk: „Megyek halászni.”

Meghívó – Debrecen

A szabadság őrvárosa  című kihelyezett Civil Akadémiára Vendég:  ifj. Lomnici Zoltán  alkotmányjogász, a CÖF szóvivője Debreceni Művelődési Központ Nagyterem (Debrecen, Piac utca 22.) 2019. december 13. 17:00.

Nyílt levél

Karácsony Gergely főpolgármester úr és Dr. László Imre XI. kerületi polgármester úr részére A Dél-budai Centrum kórház felépítésének elutasítása miatt az ország polgárainak felháborodása fokozódik. Sajnálatunkra úgy tűnik, hogy Önök fontosabbnak tartják a pártérdekű erőfitogtatást, mint a beteg emberek sorsát.

Meghívó

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány tisztelettel és szeretettel meghívja Önt a korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetésbe való beszállítási lehetőségei című közéleti kerekasztal-beszélgetésre és az azt követő étel- és könyvbemutatóra. Időpont:        2019. december 7., szombat, 11:00 – 12:30 Helyszín:       Budapest XXI. kerületi Mátyás Király Általános Iskola Cím:            1212 Budapest, Kolozsvári utca 31. 

Díjazták a Szellemi Honvédőket

Németh Miklós Attila újságíró, Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke, Petán Péter, lapunk főszerkesztője és Földi-Kovács Andrea, a HírTv műsorvezetője kapta a 2019-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtó civil aktivistáknak járó Szellemi Honvédő Díjat a CÖF, valamint a szervezet jogi keretét biztosító Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának döntése alapján.

Szellemi Honvédő díjakat adott át a CÖF-CÖKA

Szellemi Honvédő díjakat adott át a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Budapesten pénteken. A „szellemi honvédők” és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) ünnepi találkozóján Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke azt mondta, hogy bajtársként érkezett.

Petíció Budapest főpolgármesteréhez

Ön kampányában megerősítette, hogy Budapest mindenkié. A Dél-budai Centrumkórház megépítéséért petícióval fordultunk a XI. kerületi Polgármester úr felé. Az egészségügy fejlesztése, a betegek ellátásának optimálisabbá tétele is mindenki közös érdeke. Ezt igazolja, hogy petíciónkat most már több mint kilencezren támogatják.

Meghívó kihelyezett Civil Akadémiára – Miskolc

Útkeresés a mezőgazdálkodásban című kihelyezett Civil Akadémiára Tudomány és Technika Háza (Miskolc, Görgey Artúr utca 5.) 2019. november 27. 17:00.

Petíció Újbuda polgármesteréhez

Közzétesszük a XI. kerületi polgármester úrnak küldött petíciónkat

Köszönet

A nekem írt levél a CÖF minden hű tagjához szól. Köszönöm és azért teszem nyilvánossá, mert a CÖF-től elvárt munkát csak közös erővel tudjuk elvégezni! Csizmadia László, CÖF-CÖKA elnök

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!