Közlemény

Civil társadalmunk mély aggódással és a március 15-i Békemenet támogatásával várta miniszterelnökünk uniós és NATO-csúcson való szereplését. Gyermekeink és unokáink jövője mellett összességében a magyar nemzet megmaradása volt a tét. A cél az ukrán-orosz háborús tevékenységből történő fegyveres beavatkozás elkerülése adta a feladatot.

Világos, hogy az Unió 27 tagországának egységes álláspontja szerint az orosz agressziót a lehetséges módokon azonnal meg kell állítani. A háború befejezése az európai összlakosság nem vitatható kívánsága és reménye. Az olyan széles közösség, mint az Unió és a NATO vezetői országuk érdekeit népük kívánságát figyelembe véve képviselik. Eltérőek lehetnek fegyveres beavatkozás és a szankciók bővítése terén is az akaratok.

A szövetségek erejét és az egyenrangúság demokratikus megjelenítését jelentette az Unió és a NATO döntése, hiszen az a világ és benne Európa lakóinak a békés élethez kívánta biztosítani a jövőt.

A megszületett állásfoglalások irányt mutatnak a kelet-közép európai kormányoknak és rámutatnak az észszerű kompromisszumok szükségességére. Az érzelmi politizálást kordában kell tartani. Nem vitatható, hogy az orosz és ukrán polgárok a béke pártján állnak, országaik vezetőinek tudomásul kell vennie, hogy mindkét országban az édesanyák nem ágyútölteléknek szülik és nevelik gyermekeiket.

Köszönet illeti a józanul eljáró Uniót és NATO-t. A magyar képviselet, Orbán Viktor és Szijjártó Péter részvételével bölcsességet sugárzott és garanciát nyújt Európa civil társadalmának nyugodt életéhez.

Rászolgáltak polgáraink bizalmára. Köszönjük.

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!