Közlemény

A magyarországi ellenzéki pártoknak ajánljuk, kiemelt tekintettel Miniszterelnök-jelöltjükre, hogy az Ukrajnával kapcsolatos nyilatkozatokat megfontoltan tegyék. Ezzel egyidőben a civil lakosság többségi véleményét fogadják el és azt támogassák.

A béke mindig felülírta a háborút. Nemzetünk közös célja, hogy Ukrajnában megszűnjön az emberi életek kioltása. Szomszédságunk szenved a váratlan orosz agressziótól. Elfogadhatatlan bármely szuverén ország elleni katonai támadás.

Kiállunk a béketárgyalások mielőbbi befejezéséért. Minden Ukrajnából érkező menekültnek baráti kezet nyújtunk. Mi civilek szeretettel és gondoskodással fogadjuk őket. Ha fegyvereket küldenénk Ukrajnába az álnok, szélsőséges elemek ránk süthetnék, hogy a kárpátaljai magyarok revansra készülnek. Szomszédainkat 100 éve tisztelettel és együttműködéssel közelítjük. Esetleges vitáinkban türelmesen érvelünk a kölcsönösség jegyében. A háborúzás lesújtó vonzata, hogy ukrán fiatalok a magyar nemzetiségű ifjakkal együtt esnek el a fronton.

Európa békéje közös kincsünk. Békemenetünk, mint ahogy nevéből is kicseng március 15.-én ezen álláspontunkat fogja tükrözni. Csendesen, méltóságteljesen haladva, lengyel, olasz és spanyol társainkkal hitet teszünk Ukrajna szuverenitása mellett, az értelmetlen háború befejezésére ösztönzünk.

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!