Csizmadia László: Nem hagyhatjuk, hogy a 21. század ismét a gonosz martaléka legyen!

2022. március 13-16-án újabb Nagy Utazást terveztek Magyarországra, de az ukrajnai háború kitörése megváltoztatta a szervezők terveit.
Ryszard Kapuscinski, a Gazeta Polska klubjainak vezetője március 2-án kiadott közleményében bejelentette, hogy a szervezők a háborús események miatt úgy döntöttek, hogy törlik a mostani Nagy Utazást Magyarországra, és átadják a bérelt vonatszerelvényt a PKP Vasúttársaságnak, akik kisgyermekes anyákat szállítanak Ukrajnából biztonságos területre.

https://niezalezna.pl/432580-prezes-c-f-c-ka-cet-nie-mozemy-pozwolic-aby-xxi-wiek-ponownie-stal-sie-lupem-dla-zla

 

Tomasz Sakiewicz és Ryszard Kapuscinski uraknak Csizmadia László, a CÖF-CÖKA-CET elnöke írt levelet.

Tomasz Sakiewicz  és
Ryszard Kapuściński úr
részére

Tisztelt Főszerkesztő Úr!
Tisztelt Elnök Úr!
Kedves Barátaim!

Az Ukrajna elleni orosz támadás a szörnyű 20. századi két világháború kezdetét idézi fel. Ártatlan emberek millióinak halálát, családok széthullását, a náci és bolsevik birodalmi törekvések gonosz pusztítását.

Nem felejthetjük a kelet-közép-európai népek szovjet igába fogását, és országaink árulóinak közreműködését, amely hosszú évtizedekig népeink megalázását és szolgasorsát eredményezték.

Amikor 2011-ben a Gazeta Polska klubjai és a CÖF-CÖKA-CET stratégiai szerződésben rögzítette, hogy együtt munkálkodunk keresztény nemzeteink konzervatív értékeinek megőrzése, polgáraink szabadságának biztosítása érdekében, elszántak voltunk. Most is azok maradtunk. Minden birodalmi törekvést visszautasítottunk, hűen őriztük, őrizzük szuverenitásunkat, valljuk, hogy Európa népei nemzeti identitásuk szerint dönthetnek sorsukról.

Idén is közösen készültünk az 1848-as magyar forradalom nemzeti ünnepére, ahol együtt szoktunk emlékezni Bem József és Jozef Wysocki magyarokért harcoló hőseire.

A náci kommunista világromboló erők napjainkban ismét felbukkantak. Ukrajna lerohanása intő példa! Nem hagyhatjuk, hogy a 21. század ismét a gonosz martaléka legyen!

Magyarország Békemenetre készül, ide vártuk, várjuk a hagyományosan mindig pontosan érkező lengyel testvéreinket is. Jönnek, és félmilliós békét kiáltó menetünkhöz csatlakoznak az Európai uniós Civil Együttműködési Tanácsban velünk együtt küzdő UGL olasz és SOLIDARIDAD spanyol keresztény-nemzeti-konzervatív szakszervezetek népes küldöttségei, akik közös kezdeményezésünk társaivá váltak.

Az orosz invázió meggondolt cselekedeteket kíván. Vigyázó szemünket az Ukrajnából érkező menekültek ellátására és szeretetteljes befogadására kell irányítani. Példaértékűnek tartjuk – a háború mindent fölülír) a Gazeta Polska klubjaink azt a döntését, hogy az előre lefoglalt különvonatot a menekültek minél gyorsabb biztonságos helyre szállításának érdekében vasúttársaságuk rendelkezésére bocsájtották.

Az Ukrajnából érkező menekültek befogadásában lengyelek és magyarok az élen járnak. Magyarországra már százezret meghaladóan érkeztek. Népünk soha nem látott szolidaritás mellett biztosítja maradéktalan ellátásukat, szállási, étkezési igényeik kielégítését, keresztény szeretettel.

Karitatív szervezetek sokasága és polgáraink pénz- és eszközadományai folyamatosak.

Barátaim!

A nyakunkba akasztott háborút azonnal be kell fejezni! A béke minden előtt! A lengyel és magyar polgárok, szellemi honvédők szívük és lehetőségeik szerint tekintsék mindent megelőző feladatuknak a szolidaritást és a béke melletti kiállást.

Közös hagyományainkhoz hűen, lehetőségeik figyelembevételével Békemenetünkre várjuk lengyel testvéreinket. Jöjjetek busszal, gépkocsival, tárt karokkal várunk benneteket. Mutassuk meg együtt, hogy Európa civil polgárai függetlenségüket és a békét soha nem adják fel. Az agressziónak nincs helye a normalitás mezején!

A belpolitikai pártcsatározások nem írhatják felül legszentebb civil érdekünket, a békét.

Budapest, 2022. március 3.

Csizmadia László
a CÖF-CÖKA-CET elnöke

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!