Olvasói levelek

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet meghívja a MEGÖRÖKÍTVE – VÁROS, HÁBORÚ, SZERELEM, Tadeusz Bukowski varsói fényképei 1935-1955 című fotókiállítás megnyitójára. Időpont: 2022.08.01. 17 óra Platán Galéria (1061 Budapest, Andrássy út 32.) Megtekinthető 2022.10.03-ig.

Javaslat

Figyelmetekbe ajánlom a következő törvénymódosítási javaslatomat a rezsicsökkentés tekintetében, meghallván az ellenzék folyamatos kérését ez ügyben és az EU kényes Ízlésének is meg akarván felelni.

Magyarságunk

A HAZÁM Az utolsó időben mind gyakrabban találkozom főleg a külhoni magyarokkal kapcsolatban a Haza fogalom meghatározással.  Pl. egy Kárpátaljai felmérés szerint a kérdésre:  Mi is a Hazád/hol  van?   Egy hál’Istennek nem nagyon sok magyar válasza: – „hát Ukrajna, hisz …

Olvass tovább

Meghívó

A budapesti Lengyel Intézet szeretettel meghívja „Lech Majewski Budapesten” című kiállítás megnyitójára. 2022.06.23. csütörtök 18 óra Platán Galéria

Meghívó

A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület 15 éves jubileumi kiállítása Budapesten a Bartók 1 Galériában 2022 június 23-án 18 órakor nyílik.

Meghívó

A budapesti Lengyel Intézet szeretettel hívja Önöket 2022.06.22. szerdán 18 órára az „Élő történelemóra és kiállításmegnyitó” eseményére.

Szent Imre Pódium Színház

Két hónapig Pódium színpad működik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Szeretettel várjuk Önöket előadásainkra! Jegyvásárlás a helyszínen hétköznap 16-18 óra között. Jegyrendelés a szipodium@gmail.com email címen vagy a +36 30 4508411 telefonszámon.

Meghívó

A Budaörsi Polgári Kaszinó tisztelettel hívja Önt  Dr. Békefy Lajos „Digitális Világbörtön – vagy civilizációk háborús korszaka vár ránk?” című előadására. Időpont: 2022. június 17. péntek, 18 óra Helyszín: Adler Kávéház (2040 Budaörs, Budapesti út 2.) Helybiztosítás előzetes regisztráció alapján történik az info@bpkaszino.hu emailcímen

A sátánnak emelt oltárok

Botránykő a világnak a legutóbbi angol-magyar meccs, ahol fényes győzelmet arattunk az angolok fölött, de rasszizmussal és homofóbiával vádolták meg gyerekeinket. Ugyanis most csak ők vehettek részt a meccsen, mert korában kitiltották a felnőtteket. Most a gyerekek is kifütyülték és pfujozták a BLM mozgalom előtt térdeplő angolokat, ami pedig nem más, mint a sátánnak emelt oltár. Az angol szövetségi kapitány szerint, azért kell letérdepelni, hogy más világszemléletet is lássanak a gyerekek. De a gyerekek nem akarnak tanulni, utánozzák a szüleiket, akik rasszisták és homofóbok- szól a kritika.

Meghívó

A Budapesti Lengyel intézet meghívja „A nap másik oldalán” című film vetítésére 2022. június 9-én (csütörtökön), 18 órakor a Premier Kultcafé mozitermében A belépés ingyenes.

Szóljanak a harangok!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felhívást tett közzé, melyben immár hagyományteremtő módon hívja a Kárpát-medencei egyházközségeket és gyülekezeteket, hogy június 4-én minél több helyszínen emlékezzenek meg imával és harangozással a trianoni békediktátum évfordulójáról. Csatlakozás linken!

Meghívó

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a Századvég Kiadó gondozásában megjelent Csejtei Dezső Gómez Dávila–széljegyzetek és kommentek, valamint Juan Donoso Cortés Esszé a katolicizmusról, a liberalizmusról és a szocializmusról című köteteinek bemutatójára. Időpont: 2022. június 3. (péntek), 14:30 Helyszín: Hotel Memories (1077 Budapest, Wesselényi utca 4.) REGISZTRÁCIÓ!

Külön autóbusszal a Jász Világtalálkozóra

Az idei, immár 26. Jász Világtalálkozót Jánoshida község és a Jászok Egyesülete rendezi 2022. június 24-26. között. A Jászok Egyesülete június 25-én, szombaton, külön autóbuszt indít a rendezvényre megfelelő számú jelentkező esetén.

Ábrányi Emil: Él a magyar

Ábrányi Emil  a múlt század elején élt  és írt , Cyrano fordítása tette híressé . Ezt a verset 100 éve írta és ma talán aktuálisabb, mint valaha – de azóta is élünk

A Pesti TV megszüntetése kapcsán néhány szomorú kérdés odalentről

Elmondhatatlan öröm, amit az idén ápr. 3-án végigdrukkova a választást az ország lakosainak többsége érzett. Az összes fenyegetés, korlátlan anyagi erejű külföldi akarat dacára maradt a kizárólag nemzetérdekre alapozó és folyamatosan eszerint építkező polgári kormányzás. Köszönhetően a megingathatatlanul egyenes, mindenkor manipulálhatatlan vidéki honfitársainknak.

Olvasói levelek

Nehogy már mi fizessük meg a bennünket folyamatosan vegzáló, nálunk jobb létben élő országok benzin költségét! Hozzanak olyan intézkedést, amely mérsékli a háború miatt egekbe szökő árakat, ahogy teszi ezt a magyar kormány is!

Meghívó

A Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja és az Éltető Lélek Alapítvány szervezésében tisztelettel meghívja 2022. június 2-án 18 órára, Miskolcon a Tudomány és Technika Házába, Jótékonysági Estre a Kápátalján maradt magyarokért. Fellép: Pitti Katalin operaénekes és Ószabó István költő

28. Lengyel Filmtavasz

2022. május 4-8.  Online formában, eredeti nyelven, magyar felirattal.  Jegyigénylés a Budapesti Távmozi honlapján keresztül!

GONDOLATOK   

Valószínűleg nem vagyok egyedül amikor a történelmi tapasztalatainkra is hivatkozok az alábbi teljesen laikus felvetések esetében.

A vidék és nagyváros szembenállása Oswald Spengler nyomán

Márki-Zay Péter miniszterelnök jelölt kampányának egyik visszatérő eleme a vidéki lakosság sértegetése volt, de a vidék lenézése jellemezte a kimúlt SZDSZ-t, és jellemzi a belvárosi értelmiséget, az örök progresszívet is. A város és vidék filozófiai szembenállása tükröződik az immár évszázados népi-urbánus vitában is.

Két szégyen

Pók Katalin írása A katolikusok nagyon szégyellik magukat két női személy miatt, akik belülről bomlasztják az egyházat. Az egyik Perintfalvi Rita a katolikus liberális teológusnő, a másik Lukácsi Katalin katolikus hitoktató.

 LEVÉL HELYETT NYÍLT ÜZENET A BÉKE FEJEDELMÉTŐL – MIÉINKNEK ÉS MINDENKINEK

CSAK A KEGYELEM VÉDŐBURKÁT NEM TUDJA A KEGYETLENSÉG, A III. VILÁGHÁBORÚ EMLEGETÉSE ÉS FENYEGETŐ SZÓBA HOZÁSA FELSZAKÍTANI

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet meghívja Önt és kedves Családját egy ünnepi orgonahangversenyre, amelyre május 1-jén (vasárnap), 19 órakor kerül sor a Mátyás-templomban (1014 Budapest, Szentháromság tér 2.).

Budapesti Operettszínház ajánlata

A szervezők két csodálatos Operett gálát ajánlanak figyelmükbe, amikre most 20% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet. SZÉP ÁLOM SZÁLLJ A SZÍVEMRE Operett gála Lehár Ferenc emlékére 2022. április 29. 19:00 óra SZABADSÁG, SZERELEM Operett gála Gyöngyszemek Huszka Jenő legszebb operettjeiből 2022. május 1. 19:00

Korainak tűnő halotti beszéd a nemzetállam felett

Írásában Dasgupta azzal indít, hogy a bevándorlástól elriasztani akaró politikusok ezt pótcselekvésként teszik; elterelendő a figyelmet a helyi kormányok gyengüléséről. Holott nyilvánvalóan mindjárt ennél a sarokpontnál hibázik; hiszen tapasztalatból tudjuk, hogy ehhez képest elsődleges tapasztalat, hogy az érintett területek lakóinak biztonság iránti igényét rombolja a tömeges vad beözönlés. Orbán rendszere például nem mutat gyengülést, s épp ezzel tudta megakadályozni a harmadik világból érkező sokaságot. S mivel ez sikerült, tovább erősödött is.

A kormány morális győzelme és Márki-Zay morális veresége

Pók Katalin írta. Rengeteg elemzés született a kormány győzelmének és az ellenzék vereségének okairól, ám egyik sem érinti a morális kérdést, a legfontosabbat. Egyedül Csókai András mélyen hívő katolikus orvosprofesszor írt arról, hogy a Szentlélek szállt le az emberek lelkére, ami segítette a váratlan hatalmas győzelmet. Ha ez így van, akkor miért nem Márki-Zayt segítette, aki állandóan azt hangoztatta, hogy ő jobboldali keresztény őt eddig is Isten segítette, mert micsoda csoda volt az önkormányzati győzelme. Magát már-már messiási szerepbe helyezte és várta a megérdemelt csodát.

Köszönet

Eva Maria Barki Köszönet illeti a magyar népet, hogy a legsúlyosabb nyugati támadások és a legintenzívebb befolyási kísérletek ellenére rendületlenül és eltántoríthatatlanul a nemzeti kormányzás folytatására, a szabadságra és önrendelkezésre szavazott, és elutasította a neoliberális totalitarizmust.

Programajánló

„Lélektől lélekig” lemezbemutató hangverseny a 125 éve született Kósa György emlékére Időpont: 2022. április 24, vasárnap, 19.00 óra Helyszín: Óbudai Társaskör (1036 Budapest Kiskorona u. 7.) Belépőjegy vásárlás!

Olvasói vélemény

2008-BAN RENDKÍVÜL ELKESEREDETT VOLTAM. MIVEL RENDSZERES OLVASÓJA VAGYOK A DEMOKRATÁNAK, OLVASTAM EGY NAGYON ÉRDEKES CIKKET, HOGY A GYURCSÁNY KORSZAKTÓL MIKÉNT TUDUNK MEGSZABADULNI.

Budapesti Operettszínház ajánlata

Április 21. és 24. között 6 alkalommal látható kedvelt darabunk a La Mancha lovagja musical a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán MOST 20% kedvezménnyel! Kedvezményes kód és jegyvásárlás.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!