Olvasói levelek

Jövő ünnepe..

Úgy gondolom e pár soros versemben benne van az ünnep célja, hogy nem feledjük a múltat, és ahogy Önök teszik minden október 23-án, az ünneplő tömeg érheti el csak a célját.

Exkluzív tárlatvezetés

MEGÖRÖKÍTVE – VÁROS, HÁBORÚ, SZERELEM / Tadeusz Bukowski varsói fényképei 1935-1955 2022. október 6-án (csütörtök), 18 órakor Platán Galéria (1061 Budapest, Andrássy út 32.)

Meghívó

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) tisztelettel meghívja Önt az Idősek Világnapja alkalmából szervezett „Idősek a családban” című műhelykonferenciára. 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 10:00 órai kezdettel KINCS konferenciaterme (1016 Budapest, Sánc u. 3/b)

Várkert Bazár

30%-os kedvezményes jegyvásárlási lehetőség a Várkert Bazár előadásaira

Békemenet

Örülök neki hogy több békemenetet is szerveztek s meg tudtunk mutatni a nyugati politikai vezetőknek, hogy Magyarország lakosságát nem lehet félre vezetni megvezetni!  Ezen békemeneteken  volt mikor részt vettem családom s ismerőseim társaságában nemegyszer. 

MEGHÍVÓ

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége tisztelettel meghívja a Magyar Családokért Díj 2022. díjátadó ünnepségre. Időpont: 2022. szeptember 19., hétfő, 16:30 Helyszín: Szegedi Dóm – 6720 Szeged, Dóm tér 16.

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet szeretettel meghívja Önt az egyik legkiemelkedőbb lengyel történész, Andrzej Nowak professzor Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom, mint áldozat című könyvének bemutatójára 2022. szeptember 29-én (csütörtökön) 18 órakor a Párbeszéd Háza konferenciatermébe.

Vidék konferencia

A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. ezúton tisztelettel meghívja Önt a Vidék Konferencia 2022 című konferenciára. Időpont: 2022. október 14., péntek, 9:00 óra Helyszín: Akadémia Klub (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

SZEMBENÉZTEM EGY SVÁJCI GÁRDISTÁVAL

Nem farkasszemet néztünk egymással, hanem békésen, mondhatnám szelíd szimpátiával tekintettünk hosszasan egymásra, a vatikáni Szent Péter tér oldalán, az oszlopsor mögött.

A posztkommunista egyetemekről

Pók Katalin írása A magyar egyetemeket a kommunisták megszállták a szocializmus alatt és ott is maradtak a mai napig. Ez különösen jellemző a társadalomtudományi szakokon, a természettudományt kevésbé érinti az ideológia.

Töltsük meg a templomot!

2022. szeptember 9., péntek, 17 óra! Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia, Budapest V. kerület Március 15. tér 2. Dr. Osztie Zoltán plébános úrral

A Budapesti Operettszínház kedvezményes ajánlata

Nagy szeretettel ajánlom figyelmébe a Budapesti Operettszínház JEKYLL ÉS HYDE című musical előadását. A misztikus thrillerre most 20% kedvezménnyel válthatják meg belépőiket.

Jászsági Civil Vándordíj 2022

A 2022. évi Jászsági Civil Vándordíjat a Jászárokszállási Rozmaring Népdalkör kapta az eredményes közösségi tevékenység, a jászsági dalkultúra megőrzése érdekében végzett szolgálatáért.

Olvasói vélemények

Egy független bíróságon kellene feljelenteni a Bizottságot/Parlamentet/von Leyent tudatos károkozás, sikkasztás, hatalommal visszaélésért, jogsértés, kényszerítés, szerződésszegés bűncselekmények stb. alapos gyanúja miatt.

Meghívó Mindszenty gyalogos zarándoklatra

2022. szeptember 17-én (szombaton) gyülekezés a Városmajorban (XII. Csaba utca 5.) 7 órától. Indulás 8 órakor. Programtervezet itt!

Programajánló

A Takács Menyhért Galéria szeretettel meghívja Önt Kalmár Pál festő és üvegszobrász „Zsámbéki szemmel” című kiállításának zárórendezvényére. Időpont: 2022. szeptember 9-én 18 óra Helyszín: Zsámbék, Zichy tér 3.

Programajánló

A Budapesti Lengyel Intézet nagy szeretettel meghívja Önt és Családját A lelkem suttogása – Jerzy Jędrysiak grafikái című kiállítás megnyitójára, amelyre a Művész részvételével kerül sor 2022. szeptember 8-án (csütörtök), 18.00 órakor a Lengyel Intézetben (1065 Budapest, Nagymező u. 15.).

Fehér tej és fekete kávé a népvándorlás tükrében

Ha fekete kávét öntünk a fehér tejbe, akkor az azonnal barna tejeskávévá változik. Ha a két nagyon különböző folyadékot egy félig áteresztő hártyán keresztül hagyjuk érintkezni, akkor is ugyanez lesz a végeredmény, de jóval lassabb lesz a folyamat, melyet több tényező is befolyásolhat.

Meghívó

A Magyar Napló Kiadó szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az Oláh János íróról, költőről, kiadóvezetőről szóló konferenciára.  Időpont: 2022. szeptember 2. 10:00 – 16:15 Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem, Bölcsészettudományi Kar,  Buda Béla-terem (Díszterem)

Olvasói vélemények

Tett már valaki legalább feljelentést ez ügyben? Csak nyavalygunk, siránkozunk, és senki nem ül rács mögött közülük.

Hiteles-e az LMP politizálása?

Az LMP minapi kongresszusán Schmuck Erzsébet társelnök a következőket mondta: „Az LMP célja az elkövetkező időszakban, hogy még közelebb vigye a zöldpolitikát az emberekhez.”

KÁRPÁTALJA (Itt kezdődik Magyarország)

Mi, a külhoni magyarok, függetlenül attól, hogy rendelkezünk vagy nem magyar  állampolgársággal, másképp éljük meg a magyarságunkat, mint az anyaországiak.  Az észjárás racionális, józanabb, hisz érdekmentes, nincs megfertőzve pártok közti  acsarkodással, hatalomra törekvéssel, nem vagyunk annyira „agymosottak;, annyira túlpolitizált.   

Mama gyere segíts!

Képzelt beszélgetés egy vezető német politikus és az édesanyja között. Mama gyere segíts! – kiáltott fel álmában a politikus. Itt vagyok gyermekem. Most is itt vagyok. Mindig ott voltam, mindig segítettem, amikor kellett, hisz emlékszel.

MAGYAR SZÁMVETÉS

„Lenni, vagy nem lenni ?” – A gondolkodó magyar; hányszor találta már magát szemben: ezzel a hamleti kérdéssel ! Az ész: a jövő titkai közé sorolja rá a választ. Mi; most mégis ebbe a titokba szeretnénk egy kicsit bele látni…

Felhívás

Prof. Dr. Lentner Csaba szakvezető úr megbízásából szíves figyelmébe ajánlom a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államháztartási gazdálkodási és ellenőrzési továbbképzési szakját, amely költségvetési intézmények, költségvetési rend szerint gazdálkodók szakembereinek nyújt továbbképzési lehetőséget.

Olvasói levelek

Felháborít, hogy az EU a mi megkérdezésünk nélkül hatalmas hitelt vett fel Ukrajna megsegítésére, amihez a magyar embereknek semmi köze. Az EU úgy viselkedik, mintha egyidejűleg minden tagország kormánya lenne?

Felhívás

Prof. Dr. Lentner Csaba szakvezető úr megbízásából szíves figyelmébe ajánlom a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államháztartási gazdálkodási és ellenőrzési továbbképzési szakját, amely költségvetési intézmények, költségvetési rend szerint gazdálkodók szakembereinek nyújt továbbképzési lehetőséget.

Krisztus a jövő, együtt követjük őt – a Presbiter nyári lapszámának az ajánlója

Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke köszönti az olvasókat. Egykoron így szólt Megváltó Urunk a thiatirai gyülekezethez: „Tudok cselekedeteidről, szeretetedről és hitedről, szolgálatodról és állhatatosságodról és arról, hogy az utóbbi cselekedeteid többet érnek az elsőknél.” (Jel 2,19) – ezzel a bibliai vezérfonallal indítja gondolatait.

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet meghívja a MEGÖRÖKÍTVE – VÁROS, HÁBORÚ, SZERELEM, Tadeusz Bukowski varsói fényképei 1935-1955 című fotókiállítás megnyitójára. Időpont: 2022.08.01. 17 óra Platán Galéria (1061 Budapest, Andrássy út 32.) Megtekinthető 2022.10.03-ig.

Javaslat

Figyelmetekbe ajánlom a következő törvénymódosítási javaslatomat a rezsicsökkentés tekintetében, meghallván az ellenzék folyamatos kérését ez ügyben és az EU kényes Ízlésének is meg akarván felelni.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!