Javaslat

Figyelmetekbe ajánlom a következő törvénymódosítási javaslatomat a rezsicsökkentés tekintetében, meghallván az ellenzék folyamatos kérését ez ügyben és az EU kényes Ízlésének is meg akarván felelni.

Terjesszen be valaki közülünk egy önálló képviselői indítványt a Parlamentben. Legyen lehetősége a magyar polgároknak arra, hogy aki élni kíván az ellenzéknek a legutóbbi kampánya során (lásd: Márki-Zay, Gyurcsány, „ez hülyeség”, „el fogjuk törölni” stb.) és az utóbbi időkben is (Róna Péter) hangoztatott rezsi csökkentésre utaló állásfoglalására, lehessen élni azzal a joggal, hogy aki a világpiaci áron kívánja fizetni a közműdíjait (víz, gáz, áram, benzin stb.), annak legyen erre lehetősége. A közműszolgáltatókat kötelezni kellene a szerződés módosítási igények befogadására. Hiszen demokráciában élünk! Aki meg akar maradni a jelenlegi helyzetben, illetve ennek a háborúra tekintettel módosuló fizetési kötelezettségénél, az meg hadd fizethesse tovább. Mindenki jól jár: a közműszolgáltatók magasabb bevételhez jutnak, a Magyar Állam több adóhoz, aki meg elfogadja és többet akart eleve fizetni, az meg boldog lehet.

A parlamenti szavazáskor kétféle lehetőség adódik:

  • Az ellenzék megszavazza. Akkor kérni kell egy bizonyos idő elteltével, hogy az egységes ellenzék mutassa be a módosított közműszerződéseik másolatát. Ha ez nincs, akkor rájuk lehet olvasni, és az összes rájuk szavazóra, hogy nem élnek vele. Akkor bezárult a kör, a kormányt minden politikai erő támogatja, nincs ok a tüncikézésekre, parlamenti felszólalásokra. (Most attól tekintsünk el, hogy pont ők kezdenek aggódni az esetleges változásokért.)
  • Az ellenzék nem szavazza meg. Akkor meg miért kampányoltak a magasabb árakért? Nem értem. Itt lett volna a lehetőség. Ettől kezdve vége a dumának.

 

Üdv:

K.A.

Budakalász

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!