GONDOLATOK   

Tisztelt Civil Összefogás Alapítvány;
Dr. Csizmadia László Elnök Úr és Kuratórium

Valószínűleg nem vagyok egyedül amikor a történelmi tapasztalatainkra is hivatkozok az alábbi teljesen laikus felvetések esetében.

A most zajló harcok kapcsán, az Ukrajna, minden, a következőkre vonatkozó: NEM EU TAG és NEM NATO TAG, ami tudtommal nem is lehetne jó ideig – alapvető legitimációja nélkül kap

– EU hatalmas pénzügyi támogatást – milyen intézményrendszer és mire is?

– Ezzel párhuzamosan az EU Oroszország elleni szankcióinak érvényesítései – melyek az EU tagállamokat, tehát magunkat súlytja.

– Az egyes NATO tagállamok részéről hatalmas fegyverarzenál szállítással részesévé váló NATO-val katonai támogatást Oroszországgal szemben.

Mivel Magyarország is a NATO tagja, hiába nem szállít fegyvereket és nem is engedi át a területén ezeket, végül mégiscsak NATO tag, tehát akaratlanul is részesévé válik a katonai szembenállásnak. Híreket hallunk arról, hogy majd az EU-nak kell Ukrajnát újjáépíteni, tehát a mi pénzünkből is, miközben már jogi eljárást folytat ellenünk az EU olyan ügyben, ami el sem kezdődött!

Az EU-ra támaszkodva sok tagállam nem a szövetségeseknek kijáró jogszerű, tiszteletteljes viszonyra törekszik, hanem hazánk elnyomására. Az EU intézményrendszere és sok EU -miért is? Az EU vezetése a tudomány eredményeit, de az egyszerű józan észszerűséget is elhagyó mozgalmakat felkarolva tagadja meg az évszázadokon keresztül európainak tekintett alapértékeinket.

Nem hangzott még el elemzésekben, de ha nem Orbán Viktor és a mögötte álló milliók nyerték volna meg a választást akkor az előzetes un. baloldali – valójában megélhetési párttagok – kijelentések szerint már mi is Ukrajnával egy területi egységben szerepelnénk, a kiszolgáló „gyarmati” érdekterületeként a háborút és nem a békét akaróknak kiszolgáltatva, hazánkat felszámolva. Úgy vélem ez továbbra is cél lehet.

Minden barátsági gesztussal, de nem lehetne felfüggeszteni az EU és NATO kapcsolatrendszerünket egy ideiglenes semlegességi státusz felvételével, addig amíg egy mindenki számára elfogadható álláspont kialakítására nem nyílik lehetőség?

Tisztelettel:

K.J.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!