Olvasói levelek

Meghívó

A budapesti Lengyel Intézet és az Osztrák Kulturális Fórum szeretettel meghívja Önt A feledés ellen című rendezvényre, amelyre 2023. január 26-án (csütörtökön) 18.00 órakor kerül sor a Lengyel Intézetben (1065 Budapest, Nagymező u. 15.).

Új Roma Politikai Elit

Ifj. Rostás Farkas György újságíró a Roma Szeretetszolgálat Alapítvány, Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség elnöke, és a Roma Media Center hírportál főszerkesztő tulajdonosa egy új megreformált roma rendszert hoz létre.

Elindult a füleki Koháry-kúria varázslatos újraszületése

A történelmi Nógrád vármegye területén található Fülek városának gazdag múltja számos történetet rejt. Különösen a város feletti bazaltkúpon álló várromok tudnának mesélni. A vár sorsa 1682-ben pecsételődött meg, amikor a törökök és Thököly Imre seregei lerombolták azt a várossal együtt. Ekkor ejtették fogságba a várkapitányt, II. Koháry Istvánt. 

Karácsonyi fohász

Parafrázis egy öregdiáktól Édes jó  Jézuska, ezen a karácsonyon hadd mondjak én is egy vágyat. Nyakkendő nem kell. Meleg nyakbavaló kendő sem kell. S akármilyen különösen hangzik, könyv sem kell, mert annyi van már, hogy öt élet is kevés lenne, míg elolvasom valamennyit.

„Más naprendszerben vagyunk…”

Pók Katalin írása Az évértékelő, az év végi kormányinfó mindig fontos esemény, különösen most ebben a válságos helyzetben. Nem véletlenül nevezte a miniszterelnök a 2022-es évértékelőjében a jelenlegi évet a legnehezebbnek a rendszerváltás óta.

A Blaha Lujza téren 2022-ben végre átadták a szuper „snúrpályát”!

Kezdjük ott mi is az a snúr? Akik olyan idősek, mint én azok mind ismerik ezt az egyszerű játékot, amelynek lényege, hogy pénzérméket kell dobálni mindenkinek a meghúzott vonalra, és ha valakié ott landolt, akkor már csak az nyerhet ha egy másvalaki az ottani érme tetejére dobja a sajátját, vagy az érméjével kipenderíti a másikét onnan. Kiss József írása

Meghívó

A Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szertettel hívja Önöket adventi jótékonysági koncertjére. Fellépnek: Molnár Levente, Csík János, Péter Szabó Szilvia, Magyar Rhapsody Projekt. Időpont: 2022. december 15. 19:00 óra Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Budapest, Templom u. 2.)

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete, a Magyar Piarista Diákszövetség és az Antall József Baráti Társaság tisztelettel meghívja Önt Antall József miniszterelnök halálának 29. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésére Időpont: 2022. december 9. (péntek) 14 óra Helyszín: Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely, Antall József sírja, 28-as parcella, középső szakasz (1086 Budapest, Fiumei út 16-18.) REGISZTRÁCIÓ!

Krajsovszky Gábor: Tanítani és tanulni

Az utóbbi hónapokban látva és értesülve mindarról, ami a Pedagógusok Szakszervezete szervezésében történik – nevezetesen a kormányellenes politikai irányvonalú pedagógus- és diáktüntetésekről – szükséges ezzel kapcsolatosan néhány lényeges, javarészt már évtizedekkel ezelőtt kialakult ok és máig ható negatív következmény világos rögzítése. Krajsovszky Gábor publicisztikája.

Várkert Bazár programjai

30%-os kedvezménnyel vásárolhatók jegyek a Várkert Bazár decemberi előadásaira!

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete tisztelettel meghívja Önt CSIKY GERGELY születésének 180. évfordulója és síremlékének felújítása  alkalmából tartandó megemlékezésére. Időpont 2022. december 8., 11 óra (csütörtök) Helyszín Csiky Gergely síremléke, Fiumei úti sírkert, 34/1-es parcella, 1.sor, 12. sír (1086 Budapest, Fiumei út 16-18.) REGISZTRÁCIÓ!

Pályázati felhívás a 2023. évi Jászságért Díjra

„A Jászságért” Alapítvány kuratóriuma ezúton közzéteszi az általa alapított Jászságért Díj 32. alkalommal történő kiírását. A javaslatok benyújtásának határideje: 2023. február 28.

Meghívó

A Lengyel Intézet nevében tisztelettel és szeretettel meghívom Önt az ismert lengyel dalnok, Paweł Piekarczyk „II. világháborús rapszódia” című koncertjére, amelyre 2022. november 30-án (szerdán) 18:00 órakor kerül sor a Lengyel Intézetben.

Bánhegyi Ferenc könyvei

A szerző ajánlása: „Karácsony közeledtével kérlek engedd meg, hogy három könyvemre hívjam fel a figyelmed! Lehet, hogy már megvan egy-egy könyvem, de hátha érdemesnek tartod a további kiadványokat is megismerni,  vagy szeretteidhez is eljuttatni. Aki szeretné, annak természetesen szívesen dedikálom…”

Meghívó

A Polgári Magyarországért Alapítvány meghívja Önöket a Ligeti-esték „Hogyan tovább Budapest?” című kerekasztal beszélgetésre. Időpont: 2022. november 22. kedd 18 óra Helyszín: Ligeti-műteremvilla (1143 Budapest, Stefánia út. 20.)

Olvasói vélemények

Természetes, hogy nem a tüntikéző, ” tanároknak ” csak nevezett alakokkal vagyok, hiszen ezeknek az embereknek  c s a k  diploma van a kezükben, de elhivatottságuk semmi nincs, de még lelkiismeretük sincs.

30%-os jegyvásárlási lehetőség a Zeneakadémia előadására

2022. november 26. szombat, 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

Meghívó

A budapesti Lengyel Intézet meghívja Önöket Józef Mackiewicz életművének bemutatójára. Helyszín: Lengyel Intézet (1065 Budapest, Nagymező u. 15.) Időpont: 2022. november 17. (csütörtök), 18:00 REGISZTRÁCIÓ!

Vajon kinek az érdeke?

Mégpedig egy olyan hír, amely igazság szerint kissé kellemetlen mind a kormánypárti, mind a balliberális politikai oldal számára. Ugyanis történetesen ebben (is) ugyanazt az álláspontot képviselték, amely röviden így foglalható össze: oltás, oltás, oltás.

Mennyei GPS, önismereti őskódex vezetésével heti útravaló

Egy szörnyű dezinformáció, Istenről szóló hazugság vezetett oda, hogy ma már alig ismerünk rá arra a boldog állapotra, amit Isten szánt teremtményeinek.

Meghívó

A Magyar Női Unió, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Batthyány Lajos Alapítvány szeretettel meghívja Önt soron következő közös programjára: 2022 – Két Magyar Orvosnő: Hugonnai Vilma és Kopp Mária 2022. november 15. (kedd), 18.00 – 19.30 Lónyay-Hatvany villa (1015 Budapest, Csónak u. 1.)

Pályázati felhívás

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet meghirdette a „Mit jelent nekem 1956?” című, a felső tagozatos általános iskolás és középiskolás diákoknak kiírt alkotói pályázatának felhívását és szabályzatát.  Beküldési határidő: 2022. november 25.

IMÁDKOZZUNK EGYÜTT MAGYARORSZÁG BÉKÉJÉÉRT!

Az Emmánuel Közösség – Szeretetláng Mozgalom – Szociális Testvérek Társasága – Családok Jézusban Közösség – Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetsége 2022. november 5-én, Szent Imre herceg ünnepén ismét közös imára hív minden testvért a békéért és hazánk védelméért a budapesti Szent István Bazilikába, Mohos Gábor püspök atyával. Program

Meghívó

A MEGAFILM 2022. november 8-án 20 órától mutatja be a BÉKE – A NEMZETEK FELETT című dokumentum-játékfilmet, melynek díszbemutatójára és az ezt követő fogadásra szeretettel hívja  Önt és kedves partnerét. Regisztráció: 19.00 órától, filmvetítés: 20.00 órától Helyszín: CINEMA MOM, emeleti termek (1123 Budapest, Alkotás utca 53.) REGISZTRÁCIÓ!

Felhívás a nagyvilág magyar közösségeihez

„A madárnak szárnya van és szabadsága, az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége.”Tamási Áron A CÖF Miskolc Klub szervezésében az Őrtüzet a Székely Autonómiáért, a Kálvária-dombon (Miskolc), 2022. október 30-án 16:30-kor gyújtják meg. A program 16:15 órakor kezdődik.

Meghívó

A CÖF Miskolci Klubja október 27-én 17 órakor mutatja be a „Kommunizmus üldözöttei és áldozatai” című könyvét  a Tudomány és Technika Házában.

Zalai meghívottak látogatása Lakiteleken

A Zala megyei POFOSZ szervezésében 2022. október 13 – 14.-én 45 fős csoport kelt útra Lakitelekre, meglátogatta a Hungárikum Liget – projekt eddig létrehozott 48 objektumát és tájékozódott a további tervezett beruházásokról. 

Tisztánlátás két fontos témában

Gerő András történész a TV5 „Ez itt a kérdés” című műsorának rendszeres szereplője. Érdemes figyelni arra amit mond, lényeglátó ember. Írásomban két frappáns megfogalmazását veszem górcső alá. Sajnos nem tudom szó szerint idézni, de mondanivalóját megpróbálom hitelesen felidézni.

Meghívó

A budapesti Lengyel Intézet nagy szeretettel meghívja Önt Zajti Ferenc Autóstoppal a szabadság felé című film bemutatójára, amelyre 2022. október 20-án (csütörtök) 18:00 órakor kerül sor a Lengyel Intézet mozitermében (1065 Budapest, Nagymező u. 15.)

Programajánló

A Szent Ferencz Alapítvány szeretettel hívja Önöket jótékonysági rendezvényére. Csíkszentsimon – Szent László Lovarda – Böjte Atya-ház 2022. október 22.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!