Olvasói levelek

Az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom állásfoglalása

A koronavírus terjedésének megállításával kapcsolatos kormányzati erőfeszítések közepette, amikor Olaszországban naponta több száz idős ember hal meg a fertőzés következtében, akkor a hazai ellenzéki pártok számára az a legfontosabb, hogy Orbán Viktor kedden, a  Parlamentben, ne kapja meg a szükséges felhatalmazást a veszélyhelyzet meghosszabbítására.

Köszönet: imával és tapssal

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) hálásan köszöni az Operatív Törzs vezetőinek, tagjainak, a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek – az egészségügyben dolgozóktól a rendfenntartókig mindenkinek – lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját.

Nemzeti zászlót a házakra

Egy olyan kezdeményezést szeretnék indítani, hogy ezekben a vészterhes időkben fejezzük ki nemzeti összetartásunkat!

Március 15-i megemlékezés lemondása kapcsán…

Nagyon köszönjük szíves tájékoztatásukat ! Döntésüket teljes mértékben támogatjuk – ahogyan Miniszterelnök Úr és a Kormány döntését is – és jó, okos, felelős döntésnek tartjuk ! Nem fog ezen múlni az összetartozásunk ténye és érzése sem !

Hozzászólások Csizmadia László: Mutáló vírusok blogbejegyzéséhez

Egyetértek!!!!! Főleg az alábbi felvetésével, ami nekem is  régi problémám, és fájdalmam, és dühöm tárgya,és amit többször szóvá is tettem írásban a HÍR televíziónál: „szorítsuk korlátok közé az ellenzéki hazudozók médiaszereplését…

Teljes kárpát-medencei létünk forog kockán

Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatójának gondolatai: drámai, ami február 29-én a Felvidéken, Szlovákiában történt: léket kapott a magyar nemzetpolitika hajója.

EURÓPAI UNIÓ CSELEKEDETEI

Európa népei vonják felelősségre Merkelt, Macront és társaikat!

Kinek a gyilkos, kinek az áldozat a fontosabb

Szinte minden kisebb vagy közepes település történelmét legjobban a temetőjében lehet megismerni, annak ellenére, hogy a sírok némák mégis  nagyon beszédesek tudnak lenni.  Véletlenül vagy szándékosan kerültem e falu temetőjébe, és annak is talán a legelhanyagoltabb sírjához, ahol már alig olvasható a felirat, hogy itt nyugszik Kovács Jánosné 1930-2010.

Árpádházi Boldog Erzsébet hazajönne

Svájci magyar testvéreink szeretnének minél több aláírást összegyűjteni, hogy haza tudják hozni Tössi Boldog Erzsébet (III. András királyunk leánya) szarkofágjának a fedelét

Szentesi Zöldi László: Én jobbra, te balra, oké?

Nem, nem akarok veled megegyezni semmiről. Beszélgetni sem szeretnék, ha nem muszáj.

Böjte Csaba – megint fején találta a szöget 

Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől. Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, lehúzzák a lefolyón, és a helyüket elfoglalják azok a népek, amelyekben van életerő, lendület, bátorság. Teherbe ejtik feleségüket, csobogó élet veszi őket körül.

Olvasóink írták

Megértem lengyel testvéreim döntését, sőt egyet értek velük. Én – mint mindig – most is ott leszek a Bem téren. De november 11.-én ott leszek Krakkóban, a misén és a koszorúzáson is.

KÖZÖS IDŐNK ’89-90 | KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS

A Magyar Nemzeti Múzeum 2019 januárjában különleges, az egész esztendőt lefedő programsorozatot szervezett a rendszerváltoztatás 30. évfordulója tiszteletére. Ennek részeként akciót hirdettünk: bárki behozhatta a korszakhoz kapcsolódó tárgyi emlékeit, vagy akár az életét meghatározó történetet.

Programajánló

Március 11, szerda, este 9 órakor az M5-ös csatornán az eredeti Himnuszról beszélget Bencze Izabella Somogyváry Ákos karnagy úrral, Erkel szépunokájával és Becze Szilviával, a Bartók Rádió műsorvezetőjével.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat felhívása

Reptessük vissza a Turult a délvidéki Törökbecsén június 4-én – csak azért is! Várjuk hazafiak támogatását és részvételét 2020. március 8-i jótékonysági estünkön.

Pécsi Fidesz Klub felhívása

Május 16-án a város történelmében először Pécs Pride felvonulást akarnak tartani, végigvonulva a belváros utcáin (Király utca, Széchenyi tér, Szent István tér).

Szózat

Az utóbbi időben az állami ünnepségen és más közösségi rendezvényen az esemény végén elmulasztják a záróéneket, a Szózatot elénekelni. Helyette más,  néha az alkalomhoz nem illő záróéneket (Székely Himnusz stb.) énekelnek a résztvevők.

Kokárda

A CÖF-CÖKA egy kedves partnerétől (egy idős hölgy) évek óta rendeli a kézzel készített kokárdát. Amennyiben cégének, vállalkozásának szüksége lenne 500db -ra, kérjük, jelezze, szeretnénk segíteni a megmaradt kokárdák eladásában.

„Saját magyar út”- Évértékelő

Orbán Viktor Évértékelőjében több „liberális népmesére” adott választ, a hamis vádakat cáfolta. Ezek között van az ország irányának meghatározása, a különféle találgatások, eddigi meghatározások mellett, mint „illiberális, posztliberális, autoriter, hibrid rendszer, keresztény demokrácia”, most a „saját magyar út” meghatározását adta, amiben hangsúlyos a keresztény szabadságra való építkezés.

A bírói hatalomról, (a legújabb nemzeti konzultációhoz)

A demokrácia, a legalattomosabb diktatúra. Kódolva van benne a szabadkőművesek egyik legfőbb szabálya, az „oszd meg és uralkodj”, csak éppen „több párt rendszernek” hívják, illetve „a hatalmi ágak szétválasztásának”, de természetesen ezt úgy állítják be, hogy ez a „szabadságot” szolgálja!

DK vagy Koronavírus

A DK-s politikusok nyilatkozata után amit a Koronavírus ügyében tettek jogosan fel- merül fel a kérdés, hogy a DK vagy vírus veszélyesebb az országra és talán  egész Európára.

Olvasói levelek

Köszönettel megkaptam Bencze Izabella blog bejegyzését! Mindennel egyet értek, csak azzal nem, miért kell még mindig „finomkodni” ezekkel a nemzetgyalázókkal???

Nagyböjt 2020

„Velük van Krisztus Jézus, aki meghalt, sőt föl is támadt!”

Meghívó

Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége szeretettel meghívja Önt a következő megemlékezésre: „Talpra magyar, hí a haza!” KOSZORÚZÁS 2020. március 12., csütörtök, 16.30 óra Bessenyei György testőríró szobránál (1080 Bécs, Weghuber park, Lerchenfelder utca felől) 18.30 EMLÉKÜNNEPÉLY A Mozart Fórumban (1040 Bécs, Mozartgasse 4.)

Meghívó

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) meghívja Önöket: „Marry me!” – Egy este Király Viktorral és feleségével, Virág Anitával 2020. március 2. hétfő, 18:00 óra Budapesti Corvinus Egyetem, Faculty Club Szalon REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége 2020. február 25-én, kedden du. 18:30-kor megemlékezést, egyfajta rendkívüli irodalomórát tart a Központi Szövetségben.

Vélemények

A civil latin szó: civilis, -e melléknév = polgári, varosi. Mi latinok vagyunk?!

A KISEBBSÉGI JOGVÉDŐ INTÉZET PETÍCIÓJA

0041/2019. SZÁMÚ PETÍCIÓ A TULAJDON VISSZASZOLGÁLTATÁSÁRÓL TÖBB TAGÁLLAMBAN A Kisebbségi Jogvédő Intézet 2019 januárjában petíciót nyújtott be az Európai Parlament Petíciós Bizottságának, melyet a Testület befogadott és mostanra támogathatóvá vált.

A Momentum nem egy generáció, hanem egy kulturális defektus kifejeződése  

A szavakkal, fogalmakkal űzött különös játék, hogy identitásnak vagyunk kénytelenek hívni az identitásnélküliséget. Kialakult ugyanis egy embertípus, akinek semmiféle hagyományos emberi identitása nincs.

Reflexió a Karc Fm-ben elhangzottakra

Az egy főre eső fogyasztás szüntelen és mértéktelen növelése zsákutca, vége csak katasztrófa lehet! Jó jel viszont pl. az energiaszegmensben az a törekvés, mely ugyanazon termelt energiamennyiséggel több felhasználói igényt elégít ki az épületek szigetelésével, a mért energia-elszámolás kiszélesítésével.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!