„Saját magyar út”- Évértékelő

„Saját magyar út”- Évértékelő

Profile picture for user Pók Katalin

Pók Katalin küldte be 2020. 02. 21., p – 18:13 időpontban

Orbán Viktor Évértékelőjében több „liberális népmesére” adott választ, a hamis vádakat cáfolta. Ezek között van az ország irányának meghatározása, a különféle találgatások, eddigi meghatározások mellett, mint „illiberális, posztliberális, autoriter, hibrid rendszer, keresztény demokrácia”, most a „saját magyar út” meghatározását adta, amiben hangsúlyos a keresztény szabadságra való építkezés. A szabadságról vannak „liberális okoskodások”, ám nekünk a keresztény jó és rossz megkülönböztetése az eligazodási pontunk – hangsúlyozta Orbán. Ezen kívül kitért a különböző liberális vádakra, mint populizmus, szegregáció, rasszizmus, klímavédelem ellenesség és mindenre frappáns eligazító választ adott. Mindebből kiviláglott az ateista liberális és a keresztény gondolkodás különbsége. Ez a keresztény gondolkodás, a jó és a rossz ilyetén felfogása adja a támadások alapját a nyugati sajtóban és Brüsszelben, ami mellé a hazai ellenzék besorolt.

A „saját magyar út”, a keresztény jó és rossz szabadság meghatározás mellett, a patrióta gondolkodást jelenti – tudtuk meg a kormányfőtől. Kitért a migránsproblémára, arra a közismert jelenségre, hogy Nyugat egyre inkább muszlim lesz, mert míg a migránsoknál nagy a népszaporulat, addig a „gyermek nélküli kultúrát”(Fukuyama) építő Nyugat demográfiailag lemarad. Ezzel szemben a kormány tartja magát ahhoz a korábbi nézetéhez, hogy „migránsok helyett magyar gyerekek.” Most is hangsúlyos volt az ehhez illő, komoly családvédelmi tervek felsorolása. Biztosított bennünket arról, hogy folytatni fogja a demográfián segítő intézkedéseket, kiterjesztve, bővítve a megkezdett utat. Például megoldandó a 3 gyerekesek Szja mentességének kiterjesztése, az eddigi 4 gyerekesek mellett. A meddőség elleni küzdelem, nagycsaládosok autóvásárlása, babaváró hitelek, aminek már látszanak az eredményei. Az ellenzék soraiban pedig olyan véleményeket hallunk, hogy a családvédelmi intézkedéseket megszüntetnék, ha hatalomra kerülnének. A keresztény gondolkodás láthatjuk, hogy a családot támogatja, ez is besorolható a saját magyar út jellemzői közé. A nyugati sajtóban ezért is kap a kormány hideget, meleget. Mert jönnek a liberális toposzokkal, mint a „nő önrendelkezési joga”, a karrierépítés veszélyben, a nők leértékelése, hazaküldése, a legkritikusabb, hogy ne szüljünk, mert ezzel mentjük meg a földet. Mindez azt mutatja, hogy „belevesztek okoskodásaikba” (ahogy az Isten nélküli emberekre mondja a próféta a Bibliában) mert vajon kinek, ha nem lesz gyerek?

Szólt a kormányfő a „populista bélyeg” ellen. „Mert populista az, aki ígéreteket tesz, de nem teljesíti”. –mondta. Nálunk pedig 8 nemzeti konzultáció volt, és a cselekvés az emberek akaratához igazodik. A népakarat teljesítése, nem populizmus, ezek csak alaptalan liberális vádak. A készülő nemzeti konzultáció is a népakaratot fürkészi, amire lehet hivatkozni Brüsszelben. Ezzel kapcsolatban érik a kormányt újabb alaptalan kritikák, a rasszizmus és szegregáció támogatásának vádjai. Ezt is cáfolta a kormányfő, elutasítva ezeket a vádakat és kimutatva a keresztényi gondolkodás és a liberális különbségét. Sorolta mit tett a kormány a cigányság felemelkedéséért, mert ez a legfőbb cél, felemelni, és nem szegregációba dönteni, a kettő egymás ellentéte. Gyöngyöspatán a szegregációra hivatkozással, csődbe juttatják az önkormányzatot, ahol nyilvánvaló a 80% magyar lakosság fizeti az adót, amiből a pénzt ki kellene fizetni. Nagy erőfeszítéseket tesz a kormány és az egyházi szerveztek is a felzárkóztatásra, ennek vannak országos eredményei, a cigányság elindult az „életmódváltás útján”, dolgozik segély helyett, gyerekeit óvodába járatja-hangsúlyozta Orbán. (hiszen ezért vezette be a kormány a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást). Mindehhez hozzátehetjük, hogy láttuk mi történt, amikor a nyíregyházi keresztény egyház akart segíteni felzárkóztatással, ám a Soros féle NGO-ok, szegregációt kiáltottak, meggátolva ezzel a cigányság felemelését. Most hasonló történt Gyöngyöspatán. Az életmódváltás felé induló cigányság felemelésébe, bombaként robban a Soros féle NGO-k vádja. Ez a különbség a keresztény és a liberális NGO-k felfogása között. Ők lelketlenül alkalmazzák az emberek egyenlőségének elvét, a kisebbségek vélt elnyomásának megakadályozását, nem véve figyelembe a valódi felzárkóztatás igényeit. Így nemcsak a populizmus, de a rasszizmus és szegregáció vádja sem állja meg a helyét. Alkalmas viszont a helytelen ítéletre az újabb negatív bélyegek megalkotására, miközben a megvádolt mindent megtesz keresztény kötelességének a felemelésnek a megoldásáért. A liberális gondolkodás valójában akadályozza ezt a munkát.

A „globális világrend” ellen feszül a nemzeti, és patrióta gondolkodás, a saját magyar út, amit most a nemzeti hadsereg támogatásával is erősíteni akar a kormány-tudtuk meg az évértékelőből. Ez jó a nemzeti önbecsülésünk emelésére is, amiben eddig hiányt szenvedtünk. Bár a kormányfő nem említette, ezt szolgálja a NAT módosítása is a nemzeti irodalmunk és történelmünk felfogása, ami nem lett rendezve a szocialista index óta.

Még egy fontos dolgot említett a kormányfő, a klímavédelmi akció tervet, mert nem beszélni kell róla, hanem cselekedni. Áder János eddig is fontos feladatának tekintette a klímavédelmet, így nem voltak igazak a vádak, hogy a kormány ezzel mit sem törődik. Más azonban a felfogás, mert a keresztények igenis törődnek a teremtésvédelemmel, a földünk egészséges fenntartásával, ám ezt a témát a liberálisok eddig igyekeztek kisajátítani maguknak. Nem az a megoldás, hogy ne vállaljunk gyerekeket, ahogy a liberális klíma-hiszti szól, mert akkor ugyan kinek védjük meg a földet. Ez megint egy lényeges szempont, a keresztény teremtésvédelem, és liberális toposzok között. Egészen konkrét cselekvési tervet hallottunk, mint az illegális szemétlerakók megszüntetése 2030-ra, az egyszer használatos műanyag kiiktatása, minden újszülött esetén 10 fa ültetése, a naperőművek, az elektronikus járművek támogatása és így tovább.

Ezek a saját magyar út összetevői, de már hallani a liberális, szoci ellenzéki gáncsoskodást és kritikát. Ám haladni kell bátran előre, mert „Mi vagyunk Európa jövője”- ahogy Orbán Viktor mondta. Nem csoda, mert a keresztény jó és rossz kategóriáiban gondolkodunk.

„A liberális, diplomás kommunista”- mondta a kormányfő.

Láthatóan ma ők azok, akik „belevesztek okoskodásaikba és érteni nem akaró szívük elhomályosult. Kérkedtek bölcsességükkel és oktalanná váltak”(Róm1,21)

http://hungaryfirst.hu/index.php/cikkek/2020-02-21/sajat-magyar-ut-evertekelo?fbclid=IwAR0gVi_UdooszMzOAunPkUjJd1S60TJ2RnOCYGH0Ic829Gq_OZ71n6T10ss

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!