Pécsi Fidesz Klub felhívása

Kedves Barátaink!

Május 16-án a város történelmében először Pécs Pride felvonulást akarnak tartani, végigvonulva a belváros utcáin (Király utca, Széchenyi tér, Szent István tér).

Az LMBTQ (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek, Queerek) lobbi és a balliberális pártok által támogatott rendezvényen a normalitás elleni agresszióra és provokációra készülnek. Emberjogi álcában bújtatva, más közösségekre hivatkozva (nemzetiségek, egyházak) akarnak egy politikai érdektől vezérelt programot lebonyolítani, mely biztosan nem szolgálja a fent említett közösségek érdekeit.

Pécsi civlek elindítottak egy online tiltakozó petíciót a rendezvény ellen, melyet az alábbi linken értek el:

Nemet mondok a Pécs Pride-ra, hogy ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ felvonulást tartani!

Kérjük, ha még nem tettétek, írjátok alá és osszátok meg ismerőseitekkel!

FONTOS!

városvezetés és a polgármester nem hajlandó érdemben foglalkozni az üggyel, nem akarja meghallani a pécsiek hangját, akik túlnyomó többsége nem kér a felvonulásból. Emiatt pécsi civil szervezetek kezdeményezésére az Összefogás Pécsért Egyesület aláírásgyűjtést indít márciusban, hogy kötelező legyen közmeghallgatást összehívni a városházán. Az ügy komolysága és fontossága miatt illetve a pécsiek védelme érdekében a Fidesz is csatlakozik az akcióhoz és erre kér mindenkit, aki egyetért az értékek és hagyományok védelmével és elutasítja a szándékos provokációt. A nemi identitás magánügy és tiszteletben tartandó, a szándékos utcai agresszió és provokáció viszont nem tűrhető!

STANDOK

Jövő hét közepétől a város forgalmas pontjain standoknál gyűjtik majd a csatlakozó szervezetek és a pécsi civilek az aláírásokat. A standoláshoz várjuk az önkéntes jelentkezőket. Minél többen vagyunk, annál gyorsabban sikerül összegyűjteni a szükséges mennyiségű aláírást. A gyűjtés márciusban zajlik, 8000 aláírás a cél.

ALÁÍRÓÍV

Az ívek elvihetők a standoktól, az ÖPE , a KDNP és a FIDESZ bármely irodájából (Perczel utca 2. Zrínyi utca 9, Rákóczi út 50. Viktória utca 7., Esztergár Lajos utca 1.) , így otthon vagy baráti körben is lehet gyűjteni az aláírásokat, majd a kitöltött íveket vissza kell juttatni az előbb említett helyek egyikére.

MEGOSZTÁS

Ha valaki nem tud vagy nem szeretne aláírást gyűjteni, attól még sokat segíthet azzal, ha megosztja ismerőseivel az információt, hogy gyűjtés zajlik. Szóban, emailen vagy a közösségi oldalakon is lehet terjeszteni a hírt.

JELENTKEZÉS

A szervezők által hozzánk eljuttatott kérés az, hogy elsősorban a stoppridepecs@gmail.com címen jelentkezzen, aki segítene. Nevet és elérhetőséget kérnek, hogy a további teendőket egyeztetni tudják.

Természetesen ha nekünk jeleztek vissza, mi is eljuttatjuk a jelentkezést a szervezőknek.

Köszönjük, ha segítetek!

Pécsi Fidesz Klub

Pécs, Rákóczi út 50. (KDNP székház)

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!