Olvasói levelek

Manfred Weber Úrnak, az Európai Néppárt Frakcióvezetőjének

Maradjunk már inkább a magázódásnál, én vagyok az idősebb; 4 éves volt Ön, 1976-ban, amikor én, a még kézhez nem kapott diplomám zálogában megkaphattam útlevelemet „Nyugatra”, Münchenbe is.

Bolgár György Róna Péterrel beszélgetett

 „Orbán vert helyzetből elképesztő eredményt hozott ki”

Ki mire büszke

Engedjék meg, hogy két jelenség kapcsán felhívjam a figyelmet a magyar és a román önazonosság, önérzet és önreklámozás között lévő igen sajnálatos, bosszantó és elkeserítő különbségre.

Az ál-baloldal jóslatai

A teljesség igénye nélkül vegyünk néhány példát.

Matolcsy: Magyarország lett volna a második Görögország

Magyarország a régió sereghajtójából újra az éllovasok közé emelkedett.

El a kezekkel Lengyelországtól és Magyarországtól!

Georgi Markov volt bolgár alkotmánybíró, a kormányzó GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párt parlamenti képviselője, a hazánkban is megjelent Az Orbán-jelenség című könyv szerzője közösségi oldalán szenvedélyes hangú üzenetet küldött Angela Merkel német kancellárnak.

Olvasói vélemények

Nem tudok hallgatni, felháborító: Most itt van Deutsch Tamás esete. Nem az a baj hogy Weber Gestapós lózungokat használ, hanem az hogy, hogy jön ahhoz Deutsch, hogy erre felhívja a figyelmet.

Stoffán György: Hajnali csoda – Csíksomlyótól – Budáig…

Úgy tűnik, hogy a világjárvány, a tavaszi templom-stop és a 2020-as év egyéb megpróbáltatásai kezdik felnyitni az emberek szemét, lelkét. Jó látni ugyanis, hogy a hajnali szentmisék, a roráték egyre nagyobb tömegeket vonzanak templomaikba, hogy együtt töltsék napról-napra a várakozás örömteli hajnalait az Advent idején.

Szentesi Zöldi László: A Szájer-ügy tanulságai

Előre bocsátom, nem lesz rövid olvasmány. Azt is hadd mondjam el – és vegyük ezt most nagyon komolyan –, hogy le fogok tiltani mindenkit, aki sértő hangnemben, gyalázkodva vagy akár csak gúnyosan szól hozzá a témához.

Nyílt levél

Ursula fon der Leyen (EB elnök), D. M. Sassolini (EP elnök) és A. Merkel kancellár hölgyek részére

Minden Népek Asszony jelenés

A  Minden népek Asszonyáról szóló könyvet mikor először olvastam, nem értettem, miért mondja a Szűz Anya annyiszor, hogy imádkozzunk az igazságért és az igazságosságért.

Vélemények – közlemény

A Közlemény minden sorával maximálisan egyetértek. Aggódva figyelem az eseményeket, meddig lehet elviselni azt a sok nemtelen támadást, ami hazánkat és miniszterelnökünket éri.

Olvasói vélemények

Köszönet a   tiltakozásért az állandó aljas dezinformációk miatt!  Minél többen, és minél több fórumon tegyük ezt  meg, mert  már nem lehet tűrni tovább!

Orosz rulett az orvosi kamara ajánlása

A szerzők: Szauder Ipoly belgyógyász, kardiológusprofesszor; Matkó Ida aneszteziológus főorvos

TÍZ ÉV MÚLVA: GONDOLATOK EURÓPA JÖVŐJÉRŐL

Érdekes és fontos is azon gondolkozni, hogy milyen lesz, vagy pontosabban milyennek kellene lennie Európának 2030-ra, de ennél még sokkal fontosabb, hogy addig mi lesz velünk? Mi lesz az Európai Unióval?

Olvasói vélemények – nyílt levél

Az Unió  két meghatározó vezetői részére megfogalmazott levél minden sorával egyetértek. A baj csak az, hogy süket fülekre talál, hiszen már több mint tíz éve ezt csinálják a demokratikusan,  háromszor is kétharmados többséggel megválasztott kormánnyal és az országgal.

Vélemények

Nevezzük nevén: Ami ellenünk folyik, az már egy évtizede egy kiválóan szervezett, menedzselt, finanszírozott, mocskos rágalomhadjárat.

Böjte Csaba: Él az Isten!

1981-ben voltam utoljára kórházban sárgasággal, a csíksomlyói fertőzőn! Előtte a bukaresti katonai kórházban kezeltek közel két hétig!

Imafelhívás

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos közös imafelhívást tett közzé november 12-én.

gróf Teleki Pál miniszterelnök bronz szobra Krakkóban

Barátaim – a krakkói Teleki Pál szoborépítő Alapítvány elnöksége – levélben értesített engem és képeket küldött számunkra.

Kiss József: Solidarnosc, és egy pár gyerekcipő – emlékképek Gdanskból

Keresem a térképen; Gdansk, Hajógyár, bejárat előtti megálló – hányas villamos is járt ott? Most a 3,7,8,10,63 -asok. Rögtön a Hősi Halott Hajógyári Munkások Emlékműve (Monument to the Fallen Shipyard Workers) után kicsivel.

Trump megy, a trumpizmus marad?

Kiszelly Zoltán politológus írása Ha az inga kilendül az egyik irányba, előbb-utóbb vissza is fog lendülni. Milyen esélyei vannak a trumpizmusnak 2024-ben?

Mondd csak, hol vagy, Uram? – Lackfi János verse

Mondd csak, hol vagy, Uram? Kerestelek fűben-fában-virágban

Egy magyar ember egy napja

A magyar ember látott egy reklámfilmet a hazájáról, és ezért elhatározta, hogy a mai napon csupa olyan dolgot vesz a kezébe, amelyet magyar feltalálóknak köszönhet a világ.

Szakács Árpád az SZFE-ügyről

„Egy győztes lesz, vagy mi, vagy ők. Harmadik alternatíva nincsen!” PestiSrácok interjú

Meghívó

A Lengyel Intézet Budapest a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából tisztelettel meghívjuk Önt és Családját a LÉGIÓK című film ünnepélyes vetítésére, melyre 2020. november 9-én (hétfőn), 18:00 órakor kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Bp., Rákóczi út 21.).

Meghívó

A Bánffy György Kulturális Szalon meghívja Önöket az „Elfeledett zenei kincseink a XVIII-XIX. század fordulójáról” előadásra 2020. november 13. 19 óra Széchenyi terem, Duna Palota BELÉPŐJEGY IGÉNYLÉS!

Beke Pál

2020. november 13-án, de. 10 órakor, a Budapest-Józsefváros, Víg utca 32. szám alatt felavatják Beke Pál emléktábláját.

Magyar szívvel – lengyel földön

Szalai Attila nincs már köztünk Újságíró, diplomata, műfordító, 1976-tól 1990-ig élt Lengyelországban. Fiatalon dolgozott könyvterjesztőként, tolmácskodott, tanúja volt a lengyel változásoknak.

Beteg a demokrácia, azt mondom: haldoklik

Mert a demokrácia működtetői: a politikusok, politológusok, elemzők, magyarázók, média-munkások, művészek és egyéb politikában utazó guruk legnagyobb többsége nem tartja sem magára, sem egyetlen lépésére sem kötelezőnek a demokrácia alapvető szabályait.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!