2021.01.05.
ELŐSZÖR IS: KÖSZÖNET MINDENKINEK, AKI AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT KÜZD!!

Néhány gondolat a Covid-19 elleni vakcina beoltással kapcsolatos, és más viselkedési formákról
1.Tegnap kora este megnéztük a CÖF, Civil Akadémia online beszélgetését Osztie Zoltán plébános atyával, Szabó Anett médiaszakemberrel. Köszönjük szépen, nagyon jó volt hallani a sokunkban felemerülő kérdésekre az Atya válaszait, amik olyan szemléletet tükröznek, amit csak egyházi emberek, papok tudnak továbbítani felénk. Jó volt az Ő társaságukban lenni! Köszönjük!
2. A TV híradóban (M-1) láttuk a tájékoztatást a vakcina ellenesek tevékenységeiről, annak veszélyeiről, és röviden tájékoztattak minket, hogy az egészségügyben dolgozók egy része -talán nagyobb is mint kellene – nem kíván élni a vakcina megkapás, beoltás lehetőségével.
Már egy hete elkezdődött az oltás az egészségügyi intézményeknél, de ha jól értelmezzük a hírekből, akkor sokan még gondolkodnak, tartózkodnak. Lenne egy javaslatunk: mivel mi életmentő oltásként várjuk a vakcinát, azok, akik nem akarják, írják alá, egyébként pedig, ha 40 adag marad, akkor 40, ha több akkor a több adagot adják tovább, adják tovább az előre megállapított sorend szerint azoknak, akiknek valószínűleg az életét menti meg!
Nem tartjuk helyénvalónak a fanyalgást! Tessék dönteni, és ha nem kell, akkor lépjenek tovább! Változó számban, de naponta sokan veszítik életüket! Ráadásul itt van a „nyakunkon” a még gyorsabb, és veszélyesebb vírus is!! Reméljük sikerül időben megkapnunk a vakcinát, addig is, és utána is természetesen mindent megteszünk az ajánlások, és józan eszünk, lehetőségeink szerint!
3. Este érkezett a Pesti Srácok hírlevele, Bayer Zsolt petíció aláírás gyűjtéséhez. Természetesen aláírtuk, mert megengedhetetlennek tartjuk, hogy életeket veszélyeztessen bárki is, bármilyen módon is, és az egészségügybe belekeverni politikát egyszerűen őrültség! Kinek van például fogalma arról, hogy végül is hányan és kik műtötték, ha ilyenre sor került, főleg, hogy azok milyen párthoz tartoztak? Mindent elölről el kell magyarázni? Létezik orvosi eskü is!Megint csak köszönhetjük Bayer Zsoltnak a kiállását!
Bayer Zsolt Pesti Srácokban megjelent írása alatti kommenteket olvasva, csak annyit mondhatunk csendesen; az nem a mi műfajunk. Tudjuk, hogy divat a cikkek után ez a lehetőség, de, hogy valójában mire jó, azt nem tudjuk, mert mi, ha elolvasunk valamit, akkor van véleményünk, már azzal is, hogy elolvassuk vagy nem, és nem mások – már olyan sok, hogy az eredeti cikket is meghaladó – véleménye szerint forgatjuk azt.
4. Nagyon sok olyan eset szerepel a hírekben, amiket úgy jelölnek, hogy azok valójában büntető hatály alá esnének. Velünk szemben, a munkánk során állandóan fennállt a fenyegetés, hogy hivatali mulasztás vagy konkrétan pl. tervezési hibából eredő veszélyeztetés, vagy gazdasági károkozás (céges- állami- stb.) bűnével vádoljanak meg minket, beosztottként is! (Még ma is megbüntethetnek engem, ha pl. az én tervezési hibámból leszakad az általam tervezett híd valamelyike!) Számunkra érthetetlen, hogy a jelen kor felelős vezetőit nem terheli sem mulasztásból eredő gazdasági károkozás vétsége, sem veszélyeztetés, sem indokolatlan akadályozásból eredő károkozás utáni kártérítés stb.
Köszönjük eddigi figyelmüket is, köszönjük minden fáradozásukat, kívánunk egészséget Önöknek és Családjuknak!

Tisztelettel: K. J. Kós Károly díjas ny. vezető tervező, táj – és kertépítész és Felesége