Rövid írások

Joe Biden beiktatása

2021. január 20-án az Amerikai Egyesült Államok 46. – ik elnökének beiktatását néztem, a Capitolium előtti üres teret, a kihalt utcákat, az ünneplők nélküli fővárost, az esemény színhelyét körülvevő kordonokat, korlátokat, nemzeti gárda katonáit. Eszembe jutott 2006 amikor Gyurcsány félve az emberektől, az üres Kossuth téren „ünnepelte” a 56-os Forradalom és Szabadságharc 50.- ik évfordulóját, miközben ugyanolyan kordonok vették körül a Parlament épületét. Miért és kiktől féltek Washingtonban és Budapesten. Amerikának most könnyű a „pandémiára” fogni mindent, de ez csak álca, valójában a választóktól féltek Biden és Gyurcsány is,  mindketten a politika terén egy követ fújnak, mindketten baloldaliak és liberálisok. Biden ugyan Ír keresztény, de ez csak kirakat számára.  Igazból az  igazságtól féltek  és félnek. Mi pedig attól ,hogy mi várható egy ilyen elnöktől aki millió számra akar migránsokat beengedni az országába, állampolgárságot kíván adni Nekik, hogy a Demokraták szavazat vásárlással örökre a hatalomba tudjanak maradni. Ne engedjük hogy ez nálunk is megtörténjen.

Budapest. 2021. január 21.

M.Gy.
________________________________________________________________

Sírni és nem mosolyogni való

2021-ben Magyarországon sajnos megtörténhetett – a rendszerváltozás után 31 évvel – hogy a akadt hazánkban olyan bírónő aki a Népszavában megjelenő Jézust és Müller Ceciliát – aki éjt nappallá téve dolgozik a járvány megfékezésén –  ábrázoló karikatúrát mosolyogni valónak tartotta. Még azt a fáradságot sem véve, hogy a felperest meghallgassa. Emlékezzünk a Chalie Hebdo ügyre, ahol a Mohamed prófétáról jelent meg karíkatúra és a következmény tömeges gyilkosság. De arra a belga tanárra is gondolhatunk, aki a sajtószabadságot a diákjainak ezen újság karikatúrájával próbálta illusztrálni, azonnal felfüggesztették az állásából.

Joggal merül fel a kérdés, hogy ezt a mosolyogtató ítéletet hozó bírónőt mikor mentik fel az állásából és a magyar bíróság mikor kér elnézést a keresztényektől és Müller Cecíliától. Ahogy a liberális bíróságokat a meghozott ítéleteik alapján megismertük soha, hisz „csak” az Alaptörvény biztosítja és védi a vallásszabadságot és ítéli el annak üldözését és meggyalázását.

Követeljük az ügy újra tárgyalását, a „mosolygós bírónő” eltiltását a bírói tevékenységtől és ha lehet erre ne keressünk különböző jogi kifogásokat.

Budapest. 2021. január 21.

V.Gy.
________________________________________________________________________

A jól értesült emberek és az oltás

A baloldal az oltások megkezdése és a regisztrálás lehetőségének kezdete óta folyamatosan oltás elleni kampányt folytat. Kezdjük az elején a vírus megjelenésekor magát a vírus létét is tagadták, nem támogatták az egészségügyi szakemberek és a kormány erőfeszítéseit a járvány megfékezésére. Folyamatosan arra törekedtek, hogy az emberek ne bízzanak az egészségügybe, hergelték az embereket, a védekezés módszereit kritizálták. Az oltóanyag megjelenése óta, újabb érvekkel álltak elő, nem kell regisztrálni, nem szabad sem az orosz, sem a kínai vakcinát felhasználni, még magát az oltást is megkérdőjelezték. Az oltások beadása megkezdődött – igaz az EU hibájából jóval kevesebb érkezik, mint amit ígértek és amire szűkség lenne – jól működik a program, az egészségügyi dolgozók nagy része megkapta és már javában tart az idős otthonokban lévők oltása. Az oltás  program szerint folyik, mégis egyes baloldali politikusok azok, akik a sorrendet felrúgva, most soron kívül beoltatták magukat azon vírus ellen ami eleinte nem is létezett és olyan oltóanyaggal amit folyamatosan támadtak. Miért gondolja a baloldal, hogy az Ő életük fontosabb? Gondoljunk bele, ha hatalomra kerülnének, akkor milyen privilégiumokat adnának maguknak, a mi kárunkra. Kérdezzék ebben az ügyben Gyöngyös polgármesterét és Újbuda XI. kerület polgármesterét.

Budapest. 2021. január 29.

V.Gy.

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!