Az Alapjogokért Központ ezúton tisztelettel meghívja, hogy vegyen részt a 2021. november 12-én megrendezésre kerülő Nemzeti Polgári Vitacsoport munkájában. A Vitacsoport témája:

„A politikai akaratképzés kiszervezése a demokratikus intézményekből az NGO-k részére

Fókuszban: a gender-ideológia”

A rendezvény helyszíne: Lónyay-Hatvany-villa (1011 Budapest, Csónak utca 1. – bejárat a Király lépcső felől)

Az ebéddel egybekötött rendezvény időtartama: 2021. november 12., péntek 11.30 – 16.00 óra

Kérem, hogy részvételi szándékát a [email protected] email címen jelezze. A rendezvény részletes programját ezt követően a regisztrált résztvevők rendelkezésére bocsátjuk.

Bármilyen felmerülő kérdés, kérés esetén forduljon bizalommal hozzánk ezen az email címen.

Az esemény a 2021. május 9-én elindult Európa Jövőjéről Szóló Konferencia keretében kerül megszervezésre. A vitasorozat során az európai polgárok kifejthetik véleményüket az Európai Unió jövőjéről, az Unió előtt álló kihívásokról, az uniós intézmények és a tagállamok jövőbeni szerepéről. A Konferencia a három uniós intézmény, az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Tanács közös szervezésében kilenc, előre meghatározott témakör mentén zajlik. A témakörök között megtalálhatók az EU előtt álló főbb kihívások, így a környezetvédelem, a digitalizáció kérdése, az Unió globális politikában betöltött szerepe vagy az európai demokrácia állapota. Magyarország szempontjából kiemelten fontosak a migrációval és a jogállamisággal kapcsolatos kérdések.

A Konferencia részét képezi az európai polgárok aktív részvételével zajló Európai Polgári Vitacsoportok megszervezése. Az Európai Vitacsoportokhoz kapcsolódóan saját nemzeti vagy intézményi sajátosságainak megfelelően minden tagállam és intézmény Nemzeti Polgári Vitacsoportokat szervezhet.

Az Alapjogokért Központ budapesti székhelyű, 2013 óta működő jogi elemző- és kutatóintézet. A Központ a nemzeti identitás és szuverenitás, valamint a keresztény társadalmi hagyományok megőrzését tartja elsőrendű feladatának a 21. század felfokozott, a jog területére is kiható globalizációs és integrációs folyamatai, technológiai változásai közepette.

A közelgő találkozásban bízva,

Üdvözlettel:

Alapjogokért Központ